12 rejtélyes dolgot találták a föld alatt, de néhány közülük a mai napig nem magyarázható

Van néhány igazán csodálatos dolog, amit a földön találtak, úgy mint egy régi város, amely révén megismerhetjük történelmünket, tárgyak, aminek létezése továbbra is rejtély és fejtörést okoz a tudósoknak . Íme 12 leghihetetlenebb régészeti lelet:

Mount Owen Moa

moa

A Moa egy röpképtelen madár volt, aminek kihalása körülbelül 500 évvel ezelőtt volt. A kutatók ledermedtek, amikor Richard Owen kutató felfedezte ezt az igen jó állapotban fennmaradt lábat az egyik barlangban. A Moa létezésének ideje 3000 évvel ezelőtti volt Új-Zélandon.

Longyou Grottoes

kinai-barlang

Ez egy mesterségesen kialakított barlang faragott aleurolitból (Iszapkő), amit Kínában fedeztek fel és létezését továbbra is kicsit rejtély fedi. Úgy gondolják, hogy megalkotása a Qin-dinasztia (ie 212) idejére nyúlik vissza, de erről feljegyzés továbbra sem található.

Napkapu

napkapu

Ez a kőstruktúra hasonló a Stonehenge-hez, amely a mai a napig továbbra is egy rejtélyes építmény. Bolíviától 15km-re található építmény az elsők között lehet, amit emberek építettek. A kapun található metszeteknek valamilyen asztrológiai és csillagászati jelentőségük lehet.

L’Anse aux Meadows

Ez az 1000 éves helyszín Új-Fundlandon bizonyítja, hogy a viking telepesek már Kolumbusz előtt felfedezték Észak-Amerikát, de ők azt hitték, hogy Indiába vitorláztak.

Göbekli Tepe

gt

Ez az építmény, amelyről megállapították, hogy egy hegy tetején lévő hegygerinc része Törökországban, sokat tett a mélyebb ismeretek, ősi szokások feltáráshoz. A templom a város köré épült annak megépítése előtt, amely megmutatja, hogy milyen nagyra értékelték a vallást az ide letelepülő emberek.

A Voynich-kézirat

Voynich-kezirat

A Voynich kézirat máig titkos megfejthetetlen irat, amiről nem tudják, hogy milyen nyelven íródott. 2014-ben két különböző csoport állt elő azt állítva, hogy megoldották a rejtélyt. A probléma az volt, hogy mindketten eltérő nézeteket vallottak. Az egyik úgy gondolta, hogy ez egy kihalt mexikói nyelvjárás,míg a másik azt hitte, hogy egy kódolt ázsiai nyelvezet.

Yonaguni piramis

yonaguni-piramis

Még mindig vita folyik erről a hatalmas víz alatti építményről, hogy mesterséges vagy természetes szerkezetről van szó. Japánban Yonaguni partjainál található. 90 fokos lapos éleket tartalmaz. A viták ellenére valószínűleg mesterséges építmény lehet, csak egy földrengés következtében elsüllyedt. Ennek tényét az igazolja, hogy az egyik helyiségben cseppkőt találtak, amit víz alatt nem növekszik.

Kőkorszaki alagutak

alagukat

Ez a hatalmas földalatti hálózat rendszer a kőkorszakban készült, viszont kérdéses, hogy abban a korban, hogy tudtak ilyen kiterjedt alagút rendszert kiépíteni

Costa Rica kő gömbök

CostaRicsaStonesSpheres

Több száz granodiorit gömb található egész Costa Ricaban, amik a nagyon aprótól (három vagy négy centiméter) egészen a meglehetősen nagyig (három méter) jelen vannak. A régészeknek fogalmuk sincs, hogy milyen céllal hozták ezeket létre.

Befejezetlen Obeliszk

obelisk

Ennek az obeliszknek az alapkőzete faragott , de miután repedések jelentek meg grániton, az obeliszk építésének ötletét elvetették.

Mohendzsodáro

Mohenjo-daro

Ez az építmény Sindh, Pakisztán egyik legkorábbi nagy városi települése. A jelek szerint mindkét várostervezés során fejlett társadalmi szervezet és a vízelvezető rendszer volt. A becslések szerint 40.000 ember élt a területen.

Saksaywaman

Saksaywaman

Ezek az egymásra halmozott kövek és sziklák Peruban találhatóak és pontosan illeszkednek egymáshoz. Habarcs nélkül készült, ami érdekes és letehetetlen, hogy minden összetartó elem nélkül álljanak egymáson a kövek.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏