12 számunkra érthetetlen dolog, ami az Egyesült Királyságban élők számára teljesen megszokott

A Ködös Albion mindig is más volt, mint Európa többi országa. Az Egyesült Királyság területén még ma is olyan ősi hagyományokkal és progresszív irányzatokkal élnek együtt az emberek (sikerrel), amik a legtöbbünk számára teljesen elképzelhetetlenek. Az országuk hallatán a legtöbb embernek mégis a britek különleges humora és esős időjárása jut eszébe, pedig jóval több érdekesség található még a szigetországban.

12. Megszoktuk, hogy a vízórákat a fürdőszobában vagy a ház falán kell keresni, de az Egyesült Királyságban ezek apró nyílások alá vannak rejtve a ház előtti járdán.

11. Az Egyesült Királyságban az ablakok legtöbbször kifelé nyílnak. Ez elsőre kissé furcsának tűnhet, pedig van benne logika. Először is ezáltal helyet takarítanak meg a szobában, másrészt így nem esik be az eső a házba.

10. A Ködös Albionban még ma is sok helyen találkozhatunk zsinóros lámpával a fürdőszobákban. Ezeket azért kezdték el használni, mert féltek attól, hogy a párás fürdőben megrázza őket az áram, amikor a villanykapcsolóhoz érnek.

9. A brit emberek barátságába a spontán találkozások nem férnek bele. Bármennyire is jó barátok, nem szokás figyelmeztetés nélkül beállítani egymáshoz. Ezenkívül van egy nagyon kedves hagyomány: a britek minden ünnepkor képeslapot küldenek a szeretteiknek és a barátaiknak.

8. Az Egyesült Királyságban minden játszótér szigorúan körbekerített, és tilos kutyákat bevinni.

7. A britek csak akkor fognak kezet, amikor megismerkednek és bemutatkoznak egymásnak. A későbbi találkozások során kerülik az ilyesmit, ezzel tartva a távolságot és megőrizve az intim szférájukat.

6. A britek imádnak horgászni, de a szabályaik kissé eltérőek a nálunk alkalmazottaktól. Először is minden horgászat szigorúan engedélyhez kötött, másodszor tilos megtartani a fogást. Minden folyóból kifogott halat vissza kell engedni.

5. Az Egyesült Királyságban elég csak az utcán sétálnunk ahhoz, hogy olyan egyedi építészeti remekművekkel találkozhassunk, melyek csodával határos módon mind a mai napig fennmaradtak. Ez a teaház például 1502-ben épült.

4. A viktoriánus korabeli kenyérmelegítő résszel felszerelt radiátor remek példa arra, hogy a britek mennyire értenek a spóroláshoz.

3. Nálunk, ha egy ételfutárnál nagy, négyszögletű dobozt látunk, akkor biztosra vehetjük, hogy pizzát szállít, de az Egyesült Királyságban ilyenekben szállítják a világhírű angol reggelit is.

2. Így néz ki a legtöbb bejárati ajtó. Az Egyesült Királyságban ritkán találkozni biztonsági ajtókkal vagy vasrácsokkal az ablakokon, és mivel a postát közvetlenül az ajtókon található lyukon keresztül dobják be, ezért mindig érdemes figyelni a lábunk elé, mielőtt rálépünk a nedves bakancsunkkal.

1. Végezetül: a turisták mindig nagyon meglepődnek, amikor meglátják, hogy a briteknél fordítva kell beletenni a kulcsot a zárba. A legtöbben vicces hibának tekintik mindaddig, míg meg nem tudják, hogy ez a fajta hagyomány még a kastélyok korában terjedt el az Egyesült Királyságban.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏