13 érdekes tény a kínai életről, amit valószínűleg nem tudtál korábban

A világ legnépesebb országa számtalan érdekes titkot hordoz magában. Kevesen tudják például, hogy a Kínai nagy fal jelentős része egyáltalán nem olyan szép, mint azt az utazási irodák prospektusai mutatják, vagy hogy a helyi nők furcsa maszkokat szoktak hordani a tengerparton, egy egészen egyszerű, bár kissé furcsa okból kifolyólag.

A Xsense-nál most 13 olyan érdekes tényt gyűjtöttünk össze a kínai életről, amit az emberek többsége valószínűleg sosem hallott még korábban.

13. Így néz ki a Kínai Művészeti Akadémia záróvizsgája.

12. Sok kínai nő ilyen furcsa maszkot hord a tengerparton, mivel a kínaiak vonzónak tartják a fehér arcbőrt, és nem akarnak lebarnulni.

11. Kínában teljesen normálisnak számít, ha valaki pizsamában megy ki az utcára. Nem viccelek.

10. A Kínai nagy fal nagy része nem túl lenyűgöző. Ezek a részek persze gondosan el vannak zárva a turisták elől.

9. A guggoló vécék továbbra is népszerűek Kínában, mivel sok kínai ember úgy gondolja, hogy a WC-n ülés nem természetes, és rosszat tesz az emésztőrendszernek. Ebben egyébként valóban van igazság.

8. Néhány metróállomás nagyon mély. Ennél a mozgólépcsőnél például másfél percig tart egy utazás.

7. Sok hajléktalan ember a WeChat-on keresztül is elfogad adományokat. Hiába, haladni kell a korral. Az így kapott pénzzel egyébként szinte bármiért tudnak fizetni.

6. Sok iskolában nincs központi fűtés, tehát teljesen természetesnek számít, hogy a gyerekek télen nagykabátban ülnek az osztálytermekben.

5. Kínában sokszor így járnak a családok, amikor nem hajlandók eladni az otthonaikat a nagy beruházásokat végző cégeknek.

4. Kínában létezik egy speciális szolgáltatás arra az esetre, ha beragadnánk a dugóba: ilyenkor két alkalmazottat küldenek a helyszínre, az egyik átveszi tőlünk a kocsinkat és végigüli benne a dugót, majd leszállítja az otthoni címünkre, a másik személy pedig motoron eljuttat minket a kívánt célhoz.

3. Kínában a gazdag emberek gyakran dublőröket fogadnak fel, hogy leüljék helyettük a börtönbüntetést. Természetesen szép summát fizetnek ezért.

2. A kínai emberek mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy bárhol képesek ledőlni egy fél órára, ha épp semmi dolguk. Úgy vélik, hogy ez javítja a termelékenységüket.

1. Kínában több szellemváros is található. Ezek a zsúfolt nagyvárosok felszabadítása érdekében épültek, de mivel túl drágák, ezért senki sem akar ideköltözni. A leghíresebb ilyen szellemváros Kangbashi, amiről ITT írtunk korábban.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏