13 lakberendezési részlet, amiről valamiért mindig megfeledkezünk. Sajnos

Régóta tervezed a felújítást, alaposan átgondoltad a belső stílust, igyekeztél minden részletet figyelembe venni, hatalmas összegeket öltöttél, és még mindig nem vagy elégedett az eredménnyel? Ismerős a helyzet. Leggyakrabban azért szembesülünk ezzel a problémával, mert a helyiség kialakításánál a nagy dolgokra figyelünk, megfeledkezve a legfontosabb részletekről.

1. Mennyezetig érő konyhaszekrények

Rengeteg előnye van az ilyen típusú szekrényeknek: nem halmozódik fel a por, nincs kísértés, hogy a szekrények tetejére olyan dolgokat tegyünk, amik tönkreteszik a konyha stílusát, ráadásul az ilyen szekrények sokkal letisztultabbak, modern megjelenésűek, és több tárolóhelyet kínálnak a konyhai eszközök számára.

2. Rés eltüntetése a konyhapult és a szekrények között

Gyakran merül fel a probléma, hogy a konyha kialakítása közben rés marad a konyhapult és a szekrények között. Ezzel gyakorlatilag minden konyhában keletkezett szennyeződés és zsír közvetlenül a falra jut. Megoldáskén célszerű valamilyen burkolattal lefedni ezt a területet, lehetőleg sima, könnyen takarítható felülettel.

3. Mellkas magasságban elhelyezett sütő

A sütő és a főzőlap egymástól külön is elhelyezhető. Ennek eredményeként extra tárolóhelyet kapunk a tűzhely alatt, és nem kell mindig a nehéz tepsikkel hajolgatnunk, ha be akarunk tenni vagy ki akarunk venni valamit a sütőből.

4. Szekrény helyett gardrób szoba

Igen, egy gardrób szoba több helyet igényel, mint egy beépített szekrény, bár egy jól megtervezett szoba valójában segít minimalizálni a lakásban össze-vissza található szekrények számát, ezáltal helyet szabadítva fel.

5. Mennyezetig érő ajtók, vagy annak illúziója

A mennyezetig érő ajtók vizuálisan megnövelik a falak magasságát és rendkívül modern megjelenést kölcsönöz a szobáknak. Egy ilyen megoldás főleg a minimalista vagy loft stílusú belső térnek kedvez leginkább.

6. Beépített vagy rejtett fogantyúk a megszokottak helyett

Jobb, ha előnyben részesítjük a nyomás hatására nyitható fiókokat és szekrényajtókat, melyeket nem csúfítanak el a sokszor rossz minőségű és nehezen takarítható anyagokból készülő fogantyúk. Ettől vizuálisan egységesebb és nagyobb lesz a tér.

7. Vékony munkalap a masszív vastag helyett

Tény és való, hogy egy konyhapultnak minél vastagabbnak (főként inkább strapabíróbbnak) kell lennie, azonban egy túl vastag munkalap túlterhelheti a belső teret és szükségtelenül terjedelmes megjelenést kölcsönöz a bútoroknak. Ráadásul minél több ilyen anyag kell, annál drágább lesz a konyha.

8. Semleges színek

A világos , pasztell és természetes árnyalatok nem veszítik el a megjelenésüket, ráadásul praktikusak is: egy semleges belső térben bármit könnyedén megváltoztathatunk vagy hozzáadhatunk akár utólag is, míg egy bonyolult színkombinációval készült dizájn esetén nem lesz ilyen könnyű dolgunk.

9. Minimalista bárpult vagy konyhasziget

Ha a konyhád mérete lehetővé teszi a konyhasziget létrehozását, akkor feltétlenül fontold meg. Alternatívaként a bárpult is jó megoldás lehet, de ügyelj arra, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a dizájnja és ne pakold tele őket konyhai eszközökkel.

10. Spotlámpák a klasszikus csillárok helyett

A modern belső tér világításának megoldása egy külön művészeti forma. A jól elhelyezett világítótestek segítségével nemcsak hangulatos szobát hozhatunk létre, de vizuálisan zónázhatjuk is az adott helyiséget.

11. Fali vécé álló vécé helyett

A fali WC felszerelése megkönnyíti a takarítást és helyet takarít meg. Az ilyen vécék kialakítása ráadásul rendkívül esztétikus és modern érzést kelt.

12. Küszöbmentes zuhany

Az akadálymentes zuhany nemcsak nagyon elegánsan néz ki, de számos előnnyel is rendelkezik. Az ilyen zuhanykabinok például sokkal biztonságosabbak az idősek és a gyermekek számára (nem kell átlépni a küszöböt). Az ilyen zuhanyzókat takarítani is könnyebb, hiszen kevesebb az illesztés és rés, ahol kosz halmozódhat fel.

13. Süllyesztett konyhai mosogató

Határozottan azt javasoljuk, hogy felújításkor felejtsd el a klasszikus mosogatókat, és gondolkozz inkább a süllyesztett mosogatók beépítésén, melyek síkban vannak a munkalappal. Az ilyen mosogatók megfelelnek minden modern formatervezési trendnek: letisztult vonalak és leegyszerűsített formák jellemzik, ráadásul bármilyen stílushoz kiválóan illeszkednek.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏