14 egyszerű dolog, amit minden nap rosszul csinálunk

Mindennapi dolgainkat annyira rutinszerűen csináljuk már, hogy bele sem gondolunk, hogy lehetne-e jobban csinálni ezeket a teendőket. Pedig egyszerű kis változtatásokkal sokkal hatékonyabban és okosabban tudjuk elvégezni a mindennapos dolgokat, és némelyik ötlet még az egészségünknek is jót tesz. Reméljük neked is tetszenek ezek az apró, ámde hasznos trükkök! 🙂

Rövidítsd meg a telefonod töltési idejét: Állítsd a mobilod repülős üzemmódba, és sokkal gyorsabban fel fog tölteni az akksi.

Amikor alapozót próbálsz, ne a kezeden teszteld, hanem a nyakadon! A nyakad bőrszíne sokkal közelebb áll az arcod színének árnyalatához, mint a kezedé vagy csuklódé.

Jelöld meg a kulcsaidat körömlakkok segítségével, hogy azonnal tudd, melyik kulcs melyik ajtót nyitja 🙂

Ha a főtt tojás héjának leszedegetésével nem akarsz vesződni, forrás előtt tegyél a főzővízbe egy teáskanál szódabikarbónát!

Zuhanyzás: Ha túl sok tusfürdőt használsz, nélkülözhetetlen olajokat távolítasz el a bőrödről, amely szükséges ahhoz, hogy egészséges maradjon. Amellett, hogy zavaró viszketést okozhat, még olyan bőrproblémákat is előhozhat, mint például az ekcéma.

Ha ki akarsz satírozni egy szöveget, ne úgy csináld mint a felső sorban, mert utólag olvashatóak maradhatnak a szavak. Ehelyett írj az eredeti szövegre más szavakat, garantáltan kibogarászhatatlan lesz a kitörölni kívánt mondat.

Nyári melegben nincs is zavaróbb a hűsítő italaink körül legyeskedő rovaroknál. Használj muffin papírokat, hogy megóvd az üdítődet!

Italok villámgyors lehűtése: Egy újabb nyári praktika, ami nagyon jól jön a hőségben. Tegyél egy nagy edénybe vizet és jeget, 1:1 arányban. Adj hozzá sót (minden liter vízhez 1 evőkanálnyit). Rakd be az üveget a vízbe úgy, hogy teljesen elfedje. 2 perc alatt kb. 8-10 fokot fog lehűlni az italod (söröd).

A műanyag palackok második élete: A palack tetejét vágd le, és a képen látható módon pofonegyszerűen tudsz lezárni felnyitott zacskókat, csomagokat.

Így óvd meg a mobilodat a víztől: Ha párás, vizes helyre mész (például nyaraláskor), rakd a telefonod egy egyszerű, lezárható ételhordó tasakba.

Egyenletesen megmelegedő étel: Ha mikrózod a tegnapi maradékot, helyezd az ételt a gyűrű alakban a tányérra! Így minden falat egyenlően fog felmelegedni. 😉

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏