14 érdekes tény a legnépszerűbb mozifilmekről

A legnépszerűbb hollywoodi kasszasikereket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Mindannyian számtalanszor láttuk már őket a moziban, a tévében, némelyikünknél pedig lehet, hogy még DVD vagy VHS formájában is megtalálhatók. Más a helyzet azonban azokkal a velük kapcsolatos érdekes tényekkel és meglepetésekkel, melyek nem kerültek be még a filmek bővített kiadásaiba sem.

1. A Star War – Egy új remény (1977) című filmben egy tükör segítségével érték el, hogy az egyébként kerekeken guruló kocsi úgy nézzen ki, mintha repülne.

2. A Herkulesben (1997) Hádész így szól: ,,Fiúk, fiúk, nyugalom! Még csak félidő van.’’ – mondja ezt a 92 perces rajzfilm 46. percében.

3. Az idős házaspárt, akik együtt maradtak a Titanic (1997) című filmben, valós személyek inspiráltál. Isador és Ida Strauss bár az elsők közt kaptak helyek a mentőcsónakokban, nem voltak hajlandók elhagyni a hajót, amíg ki nem menekítették a nőket és a gyerekeket. Utoljára kézen fogva látták őket sétálni a fedélzeten.

4. A Die Hardban (1988) Alan Rickman zavart arckifejezése teljesen eredeti volt. Szóltak neki, hogy háromra leejtik majd, de már egynél eldobták. A rendező ötlete volt ez a trükk, de Rickmannek nagyon nem tetszett.

5. A Thor: Sötét világ (2013) című filmben Natalie Portman nem tudta újraforgatni az utolsó csókjelenetet, ezért Chris Hemsworth-t megkérték, hogy válasszon egy olyan színésznőt, akivel könnyen menne neki az érzéki csókjelenet. Chris inkább a feleségét hozta el a forgatásra, és raádta Natalie ruháit és parókáját.

6. A Joker (2019) című fimlben egy ismerős arc látható a tükörben.

7. A Verdák második részében (2011) és a Fel! (2009) című filmben van valami közös.

8. A Hihetetlen család (2004) című filmben Nyúlányka jelmeze piros volt, Mr. Irdatlané pedig kék. Első gyermekük neve ezért Violet (lila) lett.

9. Van valami ismerős a Joker (2019) című film mentőautójának hátuljában, nem?

10. A Legenda (2015) című film plakátja érdekes módon a negatív kritikákat is felvállalta, bár a két csillagos értékelés a Guardian magazintól csak nagyon ravasz módon került fel a borítóra.

11. A Truman Showban láthatjuk, hogy Truman nagy adag D-vitamint fogyaszt reggelire. Erre szüksége is volt, hiszen egész életében egyszer sem érte napsugár.

12. Az Avatarban (2009) a csarnok, ahol a gonosz imperialisták gyűlnek össze, amerikai zászló formában van díszítve.

13. Bill Murray esése a Szellemes karácsony (1988) című filmben nem megrendezett. Elcsúszott a vízen, amit a pincérre öntött.

14. Miután Steven Spielberg megmutatta a Schindler listáját (1993) John Williams zeneszerzőnek, és megkérte, hogy készítsen hozzá zenét, Williams azt mondta, hogy nála jobb zeneszerzőre van ehhez szükség, mire Spielberg így válaszolt: ,,Tudom, de ők mind halottak’’.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏