14 hétköznapi dolog, amit teljesen másképp használunk, mint azt a gyártója szerette volna

Minden nap több száz tevékenységet végzünk szinte gondolkodás nélkül, megszokásból. Ezek a dolgok olyannyira a mindennapi rutinunk részét képezik, hogy meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy esetleg máshogy is lehet őket csinálni. A valóságban azonban sokszor hibásan, a gyártók által eltérő javasolt felhasználási módtól eltérően használjuk ezeket a termékeket.

1. Sültkrumpli-csomagolás

A sültkrumpli kartonpapír-csomagolásának egyik oldalán egy hajlítható fül található. Ez egyáltalán nem azért került oda, hogy bezárjuk vele a dobozt, valójában azért, hogy meghajtva mártástartóként szolgáljon. Ezzel a megoldással a szósz nem folyik szét a sültkrumplikon és mégis, akár séta közben is könnyedén fogyasztható.

2. Hogyan aludjunk kényelmesen egy repülőgépen?

Egyes légitársaságok a kényelmes pihenés érdekében párnákat helyeznek az ülésekre, mások viszont fejtámlába épített kihajtható párnával igyekeznek kényelmesebbé tenni az utazást. Hasonló megoldások találhatók a prémium kategóriás autókban is.

3. Hogyan használjuk az evőpálcikákat?

Az eldobható evőpálcikákat valójában úgy tervezték, hogy a felső részüket ne szétfeszítsük, hanem nemes egyszerűséggel letörjük. A megmaradt vég ezután evőpálcika-tartóként is funkcionál.

4. Miért van hosszú nyakuk a sörös palackoknak?

Egy lifehack, ami a nyári melegben különösen jól jön: fogd a palackot az üveg nyakánál. A palackok formáját ugyanis direkt úgy tervezték, hogy a nyakuknál fogva ne melegedhessen meg a benne lévő sör a kezünk melegétől.

5. Hogyan használjuk a hűtőszekrényünket?

Általában a hűtőszekrény ajtaját joghurt, tej és gyümölcslé tárolásra használjuk, de ez nem a legjobb hely a romlandó termékek számára: ez ugyanis a hűtőszekrény legmelegebb pontja. Ezeket a rekeszeket arra tervezték, hogy itt tároljuk az egyébként sokszor szoba-hőmérsékleten tartott mártásokat és egyéb szószokat.

6. Hogyan használjuk a fokhagymaprést?

A fokhagymaprés egy nagyon egyszerű és kényelmes találmány, de funkcionalitását nem mindig használjuk ki 100%-osan. A fokhagymapréseket ugyanis eleve úgy tervezték, hogy a fokhagymákat hámozatlanul tegyük bele, a héj pedig minden esetben a fenti tárolórekeszben marad.

7. Mire használjuk a vécépumpákat?

Majdnem minden házban akad legalább egy vécépumpa vészhelyzet esetére. Ezeket legtöbbször közvetlenül a vécé mellett tároljuk, ám nem mindig megfelelően használjuk. A pumpáknak ugyanis két fajtájuk van, az egyiket ezek közül nem a vécék, hanem a mosogató és a fürdőkádak tisztítására találták fel. Ez az a változat, aminek egy apró – kisebb tölcsér található a végén.

8. Mire szolgálnak a színes fogkefe-sörték?

A fogkefe-gyártók folyamatos versenyben vannak egymással, hogy egyre újabb és praktikusabb fogkeféket dobjanak a piacra. Kevesen tudják azonban, hogy a fogkefék sörtéinek színe nem csak dizájn-elemként funkcionál, hanem jó okkal készült: ha ugyanis ez a szín elkopik, az jelzi, hogy ideje új fogkefét vásárolni.

9. Hogyan mossunk el gyorsan egy turmixgépet?

A turmixgép elmosásának folyamat mindig nehéz feladat, már persze, ha nem tudjuk, hogyan kell ezt helyesen csinálni. Valójában ugyanis ezeket a tartályokat úgy tervezték, hogy vizet és mosogatószert beléjük öntve néhány másodperc alatt kristálytisztává varázsolják önmagukat. A végén már csak át kell öblítenünk és kész.

10. Az iPhone telefonok óra-ikonja valójában rendes óraként funkcionál.

Megszokhattuk már, hogy az alkalmazások ikonjai általában statikus képek, de kivétel ez alól az iPhone telefonok óra-ikonja, ami valójában egy teljes értékű óra és az éppen aktuális időt mutatja.

11. Hogyan kell felvinni a bőrünkre az arckrémet?

Ezt a műveletet általában az ujjunkkal végezzük – hibásan. Az ujjainkról ugyanis baktériumok kerülhetnek a krémbe, melyek elszaporodva baktérium tenyészetté válhatnak az üvegben, melyeket aztán önként kenünk a bőrünkre. Ennek elkerülése végett használjunk tiszta fülpiszkálót a művelethez.

12. Hogyan vágjuk fel a steaket?

A steak főzése önmagában nem elég, fontos tudnunk, hogyan is kell elfogyasztani. A steaket mindig szálirányban kell vágni, ellenkező esetben csak széttrancsírozzuk.

13. Hogyan javasolják a bőrgyógyászok az izzadásgátló használatát?

Bármennyire is meglepő, a szakértők azt tanácsolják, hogy a dezodorokat az esti zuhany után alkalmazzuk. Így lesznek ugyanis a leghatékonyabbak a pórusainkba ragadt összetevőik másnapra, amikor valóban szükségünk lesz rájuk.

14. Hogyan töltsük a telefonunkat a készülék sérülése nélkül?

A szakértők úgy vélik, hogy a legjobb, ha egy 10%-os határral dolgozunk: vagyis lemerülés esetén legkésőbb 10%-os szinten már kezdjük el tölteni a telefonunkat és sose hagyjuk a töltőn, ha elérte a maximumot. Ellenkező esetben megsérülhet a telefon akkumulátora, mely így hamarabb merül majd.

Bónusz: lift.

Ez a trükk akkor lehet praktikus, ha nagyon sietünk: az emelet gombjának és az ajtózáró gomb egyidejű megnyomásával ugyanis a lift egyből a kívánt emeletre szállít bennünket, figyelmen kívül hagyva a többi emeleten várakozó személy kérését.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏