14 híresség, aki meglepő okból került be a Guinness Rekordok könyvébe

Senki nem lepődik meg azon, amikor a színészek és zenészek a karrierjüket érintő sikerek – például a legtöbb Oscar-díj vagy a legtöbb eladott lemez – miatt kerülnek be a Guiness Rekordok könyvébe. Néhány hollywoodi sztár azonban teljesen szokatlan módon tesz szert erre a kitüntetésre, például ő készíti a legnagyobb koktélt, miatta kiabálnak leghangosabban a rajongók, vagy az ő nevéhez fűződik a világ leghosszabb szelfibottal készült fotója.

1. Dwayne Johnson

A népszerű színész először 2007-ben került be a könyvbe, akkor az első nagy szerepért járó legnagyobb fizetés cím tulajdonosa lett: a Skorpiókirály című filmben mutatott alakításáért 5,5 millió dollár ütötte a markát.

2015-ben Dwayne Johnson ismét Guinness rekorder lett: akkor a Törésvonal című filmjének premierjén 3 perc alatt 105 szelfit készített a rajongókkal.

2 évvel később a színész újabb rekordot állított fel: elkészítette a világ legnagyobb mártogatós szószát (közel 245 kg), amit utána egy Los Angeles-i nonprofit szervezetnek adományozott, ami élelmet oszt szét a rászorulók között.

2. Ben Stiller

2016-ban a Zoolander 2 című film londoni premierjén Ben Stiller a világ leghosszabb szelfibottal készült szelfije miatt került be a könyvbe. A bot hossza 8,56 m volt, és tulajdonképpen egy ablakmosó rúdból lett összeeszkábálva.

3. Pharrell Williams

2013 őszén az amerikai énekes, Pharrell Williams elkészítette a zenetörténelem leghosszabb videoklipjét. A Happy című számához készült videoklip 24 óra hosszú lett. A videóban többek közt rajongók és hírességek táncolnak. A videónak készítettek egy 24hoursofhappy.com című weboldalt is, itt lehetett megtekinteni teljes egészében, ám a weboldal jelenleg inaktív. A YouTube-on azonban most is megnézhetjük a videó első 4 óráját tartalmazó részletet.

4. Eminem

2013-ban Eminem a Rap God című számával került be a könyvbe: minden valaha megjelent zeneszám közül ebben hallható a legtöbb szó. A szám alig több mint 6 perces, ennek ellenére 1560 szó hallható benne, vagyis Eminem átlag 4,28 szót rappelt el másodpercenként.

5. Snoop Dogg

2018-ban az amerikai rapper elkészítette a világ legnagyobb koktélját. A Paradise nevű koktél elkészítéséhez 315 liter ginre, 156 liter barackpálinkára és 106 liter narancslére volt szükség.

6. Justin Bieber

A kanadai énekes immár 14-szer került be a Guinness Rekordok könyvébe. Az olyan elismerő díjak mellett, mint a „A Spotify legtöbbet hallgatott előadója” vagy a „YouTube legnézettebb csatornája” mellett Justin egészen a közelmúltig egy kevésbé elismerő antirekordot is tartott: az énekes „Baby” című számához készült videó kapta minden idők legtöbb dislike-ját a YouTube-on – közel 11 milliót.

2018 végén azonban letaszították a trónról, amikor a YouTube elkészítette a nagy felháborodást keltő visszatekintő videóját – ez 16 millió dislike-ot kapott.

7. Vin Diesel

A színész 2013 novemberében tett közzé egy megható bejegyzést színész kollégája és jó barátja, Paul Walker halálának alkalmából. Vin Diesel bejegyzése több mint 8 millió kedvelést kapott a Facebookon, amivel minden idők legnépszerűbb Facebook bejegyzése lett.

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt években történt Facebook felhasználói fiók-törlések miatt mára ez a szám lecsökkent, a fiókokkal együtt ugyanis a felhasználók tartalmai, így kedvelései is törlődtek. Napjainkban épp ezért a bejegyzésen már 8 millió alatti reakció látható.

When I heard, I immediately flew back to California, and went directly from the plane to his mother’s house…I…

Közzétette: Vin Diesel – 2013. december 6., péntek

8. Jackie Chan

Mindannyiunk kedvenc kínai színésze 2012 óta tart egy Guinness rekordot: hivatalosan is ő a legtöbb kaszkadőrmutatványt végrehajtó színész a világon.

9. Robert Downey Jr.

A színész 2013-ban került be a Guinness Rekordok könyvébe a kínai rajongóinak köszönhetően, akik 48. születésnapja alkalmából egy 5339 rajongó által aláírt képeslapot készítettek neki. A lapot többek közt világhírű kínai hírességek is aláírták.

10. Madonna

Madonna több tucatszor került már be a Guinness rekordok könyvébe, ezek közül a legfurcsább talán:

  • Az Evita (1996) című filmben mutatott alakítása közben az énekesnő 85 különféle ruhában látható, 42 különböző frizurával és 56 különböző fülbevalóbal látható.
  • 2014-ben a Fool’s Paradise Drag partin az énekesnő 440 rajongója Madonnának öltözött.

11. Ozzy Osbourne

2010. június 12-én egy kaliforniai baseball meccs szünetében Ozzy Osbourne megpróbálta rávenni a közönséget, hogy a „Scream” című albumának premierje alkalmából hozzák létre a világ leghosszabb és leghangosabb sikolyát. A rajongók ezt sikeresen teljesítették, melynek köszönhetően az énekes bekerült a Guinness Rekordok könyvébe.

12. Abhisek Baccsan

Az indiai színész és producer 2009-ben 12 órán belül 7 különböző városban járt a Delhi-6 című filmjének premierje alkalmából. Minden városban sétált egyet a vörös szőnyegen, autogramot osztogatott és beszélgetett a rajongókkal. Ez figyelemreméltó, ha azt vesszük, hogy összesen 1800 km-t utazott (magánrepülővel és autóval) ezalatt a 12 óra alatt.

13. Shakira

A híres kolumbiai énekesnő több más rekord mellett például azért került be a Guinness Rekordok könyvébe, mert ő volt az első olyan ember a Földön, akinek a Facebookos rajongótábora átlépte a 100 milliós számot.

14. Hugh Laurie

A Doktor House című sorozat sztárja a legjobban fizetett sorozatszínész címmel került be a Guinness Rekordok könyvébe. Az egyik epizód forgatásáért a színész 700 ezer dollárt, vagyis valamivel több mint 200 millió forintot kapott.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏