14 népszerű trükk a TikTokról, ami a valóságban egyáltalán nem működik

Amióta csak megjelentek az internetes közösségi oldalak, az emberek folyamatosan osztják meg egymással a különféle házi trükköket és praktikákat. A TikTok megjelenésével a rövid videóban bemutatott trükkök még népszerűbbek lettek, mint eddig bármikor, ám manapság már inkább csak a videó megtekintés növelése a cél, és nem az, hogy valóban hasznos trükköket juttassanak el az emberekhez.

1. Palántákat tojáshéjban nevelni egyáltalán nem praktikus, legalábbis otthon biztos nem, merthogy rohadt tojás szaguk lesz.

2. ,,Kipróbáltam a mikróban készített muffint. Undorító volt.”

3. Azt mondják, hogy a serpenyők fogantyúján azért van lyuk, hogy oda akaszd be a spatulát. Ez azonban nem így van: a szósz ugyanis így végig csurog rajta, rá a serpenyő fogantyújára, majd onnan a tűzhelyre. Ez a lyuk a serpenyő kampón történő rögzítésére szolgál, semmi másra.

4. Az internetes trükk szerint, ha egy pohár vízzel együtt tesszük be a mikróba a pizzát, akkor a pizza nem fog kiszáradni. Meglepő módon ez a trükk egészen jól működik, érdemes kipróbálni, és személyesen ellenőrizni az eredményt.

5. ,,Megpróbáltam a mikróban fertőtleníteni a sminkecsetet, ahogy az internetes videóban mutatták.”

6. Valaki szerint ragasztószalag segítségével remek pohártartót lehet készíteni az ágy közvetlen közelébe. Nem nehéz kitalálni, hogy a ragasztó bármikor leeshet a falról, és nagy a veszélye annak, hogy az ital kiömlik, illetve a pohár összetörik.

7. Ne tartsd az elemeket a hűtőszekrényben az élettartamuk meghosszabbítása végett, hiába mondják ezt a videók. A túl meleg és túl hideg helyen történő tárolás ugyanis egyaránt káros az elemre.

8. Ne használj fúrót olyan helyeken, ahová nem tervezték. Rossz vége lesz.

9. A népszerű internetes videó szerint a koktélparadicsomok legegyszerűbb felszeletelési módja, ha két tányér közé fogjuk őket és átvágjuk egy késsel. A valóságban a vágás szabálytalan lesz, a paradicsomok pedig összenyomódnak.

10. Vannak, akik azt tanácsolják, hogy felpróbálás nélkül vegyünk farmert, úgy, hogy a nyakunkhoz mérjük a derekukat. Ez azonban csak azoknál működik, akiknek a derekuk pontosan kétszer akkora, mint a nyakuk. És még nekik is szorulhat a farmer a csípőjükön vagy a lábukon.

11. Gondolom nem kell semmit mondani erről a házikészítésű villáról.

12. Az internetes videók szerint azért van lyuk a vágódeszkákon, hogy azon keresztül szórjuk a feldarabolt zöldségeket a tálba. De ez nem igaz: ez a lyuk a vágódeszkák felakasztása miatt lett kialakítva.

13. Azt mondják, hogy az ilyen dobozos üdítőknek ki kell hajtani a szélét, és ott kell megfogniuk a gyerekeknek, mivel így garantáltan nem öntik ki az üdítőt. A valóságban azonban ez roppant kényelmetlen, inkább meg kell tanítani nekik, hogy ne szorítsák túlságosan a dobozt.

14. Végezetül: semmilyen módon nem teszi hangosabbá a telefonodat egy vécépapír belső bélése, hiába teszed bele a telefonodat.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏