14 új nyomozós film, ami segít félretenni a problémákat és tesztelni a detektív képességeidet

Egy jó nyomozós történet nemcsak magával ragadja, hanem gondolkodásra is készteti a közönséget. A legkiválóbb rendezők el tudják érni, hogy a szereplőkkel együtt gondolkodjunk, és a logikánkat felhasználva igyekezzünk kitalálni, hogy vajon milyen irányba alakul majd a történet. A végén pedig nagyon érdekes tud lenni összehasonlítani a forgatókönyvírók és rendezők elképzeléseit a sajátunkkal.

A Liked.hu-nál mostn olyan detektív filmeket és tévésorozatokat gyűjtöttünk össze, melyek 2020-ban vagy 2021-ben jelentek meg, a különleges és izgalmas történeteik pedig garantáltan bárkit lázba hoznak.

14. Az ártatlan / El inocente, spanyol (2021)

Fiatalkorában Mateo egy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt börtönbe kerül. Amikor kiszabadul, új életet kezd a szeretet és a család reményében. Megismeri álmai nőjét, aki lélekben is közel áll hozzá, ám egy nap, amikor a nő üzleti útra indul, Mateo furcsa üzenetet kap. Ez az SMS aztán szörnyű események sorozatát indítja el, és mint kiderül, a szeretett felesége, Olívia, egyáltalán nem az a személy, akinek álcázta magát.

 • IMDb besorolás – 8

13. Hívások / Calls, francia-amerikai (2021)

Ezt az új francia tévésorozatot nagyon szokatlan formában forgatták: minden epizód egy-egy telefonbeszélgetés hangfelvétele. Mindegyik felvételen bekövetkezik egy pillanat, ami után többé semmi sem lesz már ugyanaz, és ami után a beszélgetőpartnereknek együtt, közösen kell megoldást találniuk a problémákra.

 • IMDb besorolás – 7.8

12. The Silencing, amerikai-kanadai (2020)

Egy titokzatos és nehéz sorsú férfi költözik a város melletti erdőbe. Nem sokkal később erőszakos bűncselekmények kezdődnek, a férfi pedig a helyi rendőrséggel összefogva, közösen próbálja felgöngyölíteni az ügyeket. A történetet tovább bonyolítja, hogy a férfi gyanítani kezdi, hogy nagy valószínűséggel a mostani gyilkosságokért felelős ember volt az, aki néhány évvel korábban a lányát is elrabolta.

 • IMDb besorolás – 6.2

11. Cherry: Az elveszett ártatlanság, amerikai (2021)

Egy katonai orvos visszatér a polgári életbe a harcmezőről. Hamar rádöbben, hogy a békés élet nem egyszerű – poszttraumás szindróma lesz rajta úrrá, mely megakadályozza, hogy rendes, boldog ember legyen. Mivel korábban a bűncselekmények az életének szerves részét képezték, ezért a főszereplő úgy dönt, hogy nem szokványos módon próbál meg javítani az anyagi helyzetén.

 • IMDb besorolás – 6.6

10. A kívülálló, amerikai (2020)

A főszereplőt bűncselekménnyel vádolják, és minden bizonyíték rá mutat. Egy kivételével: a biztonsági kamerák felvételei megerősítik, hogy egy teljesen más helyen tartózkodott a bűncselekmény elkövetésekor. Az ügyben nyomozó rendőr természetfeletti dologra kezd gyanakodni, de vajon tényleg így van?

 • IMDb besorolás – 7.8

9. Interrogation, amerikai (2020)

A sorozat készítői szokatlan formulát kínálnak a nézőknek: ennek a sorozatnak az epizódjai ugyanis bármilyen sorrendben megtekinthetők. Célszerű azonban a végére hagyni az utolsó epizódot, mivel ekkora ér össze a történet a fejekben.

Eric-et 20 év börtönre ítélték, ám fellebbezése ellenére nem csökkentették a büntetést. A sorozat készítői arra kérik a nézőket, hogy hallgassák meg a kihallgatásokat, illetve Eric barátainak véleményét és az újságírók beszámolóit, majd maguk döntsék el: bűnös-e vagy sem.

 • IMDb besorolás – 7.4

8. Üres ember / The Empty Man, amerikai-dél-afrikai (2020)

Egy tinédzser lány eltűnését vizsgálva a helyi nyomozó egy furcsa szektára bukkan, melynek tagjai megszállottan keresik a kapcsolatot egy természetfölötti entitással – az Üres emberrel. De vajon tényleg létezik ez a misztikus lény vagy csak az emberek őrültek meg?

 • IMDb besorolás – 6.1

7. Cruel Summer, amerikai (2021)

A sorozat 1993-ban kezdődik, amikor egy nagyon szép és népszerű lány tűnik el az egyik kisvárosban. Helyét hamar átveszi az eleinte félénk lány, Jeanette, akit bár kezdetben senki sem ismer, hamarosan az egész világ megismeri a nevét, miután nyilvánvalóvá válik, hogy köze van az eltűnt Kate-hez.

 • IMDb besorolás – 7.7

6. Fuss, amerikai (2021)

Diana egy egyedülálló édesanya, aki féltve gondoskodik lányáról, Chloe-ról. Talán túlságosan is: az anya ugyanis lánya minden lépését ellenőrzi, nélküle pedig még a házat sem hagyhatja el. A kerekesszékes lány ezért nagyon naivan és tapasztalatlanul nő fel, ám egy nap gyanakodni kezd: valami nincs rendben az anyjával és az életével.

 • IMDb besorolás – 6.7

5. The Dry, ausztrál (2020)

A rendőr Aaron Falk visszatér a szülővárosába, hogy elkísérje gyermekkori barátját az utolsó útjára. A helyszínre érve megtudja, hogy az elhunytat szörnyű bűncselekménnyel vádolják. Aaron természetesen nyomozni kezd, és olyan dolgokra bukkan régi szülővárosával kapcsolatban, melyre ő sem volt felkészülve.

 • IMDb besorolás – 7

4. Spenser az igazság nyomában, amerikai (2020)

A korábban rendőrként dolgozó, heves természetű Spencert azért csukták le, mert megtámadta az egyik kollégáját, Boylan kapitányt. Szabadulása után nincs ideje nyugodt és békés életet kezdeni: kiderül ugyanis, hogy Boylan kapitányt és egy másik rendőr társát meggyilkolták, amíg ő a büntetését töltötte. Spencer ezért ismét Boston utcáira megy, hogy hidegre tegye az elkövetőket.

 • IMDb besorolás – 6.2

3. Ördög a részletekben, amerikai (2021)

Joe Deacon, a veterán megyei seriff találkozik egy fiatal és ambiciózus kollégájával, Jim Baxterrel. Jim olyan bűncselekmények után nyomoz, amik nagyon hasonlítanak egy több éve elkövetett, korábban általa vizsgált bűncselekményhez. Joe életet és karrierje emiatt a megoldatlan eset miatt ment tönkre, ám most új esélyt kap, hogy befejezze ezt a régen elkezdett ügyet.

 • IMDb besorolás – 6.3

2. A Betolakodó / Intruder, dél-koreai (2020)

A fiatal építész, Seo-jin már hat hónapja képtelen túllépni a felesége halálán. Váratlanul hívást kap egy árvaházból, és közlik vele, hogy megtalálták a húgát, aki több mint 20 évvel ezelőtt tűnt el egy vidámparkba. Seo-jin és szülei boldogan fogadják az akkor már felnőtt nőt, ám Seo-jin hamar rádöbben, hogy valami nem stimmel ezzel a mesébe illő történettel.

 • IMDb besorolás – 6.1

1. Az ifjú nyomozó, kanadai (2020)

Abe Applebaum egy sikeres magánnyomozó, aki Willowbrook városból származik. Miután asszisztense, Gracie eltűnt, a karrierje is leszálló ágba került. Egy nap egy Caroline nevű lány fordul hozzá segítségét, és könyörög, hogy segítsen felgöngyölíteni az eltűnt barátjával kapcsolatos bűncselekményt. A nyomozó ezzel lehetőséget kap, hogy megjavítsa a tönkre ment életét és helyreállítsa a hírnevét.

 • IMDb besorolás – 7

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏