15 érdekes dolog a híres sziámi ikrekről, Abby és Brittany Henselről

26 éves (1990. március 7.) Amerikában élő sziámi ikrek, Abigail és Brittany Hensel nyaktól lefelé egy testen osztoznak. A szét nem vált egypetéjű ikrek külön idegrendszerrel, viszont egy mellkasban négy tüdővel és két szívvel, valamint egy májjal, két gyomorral, két epehólyaggal, egy bélrendszerrel, egy medencével, továbbá egy húgy- és ivarszerv-rendszerrel rendelkeznek. A minnesotai ikreknek mindössze néhány napot jósoltak a kórházban, ám ők nem adták fel és rácáfoltak a jóslatokra.

Itt van minden, amit tudni kell Abby és Brittany Henselről!

1. A sziámi ikrek, egy testben élnek, de a létfontosságú szerveik el vannak választva. Mindegyiknek van külön szíve, gyomra, gerince, tüdője és gerincvelője.

szimami-ikrek2

2. Mindegyik iker a teste felét irányítja. Az egyik iker irányítja a bal oldali kezet, és lábat, másik iker pedig a másik oldali végtagokat.

szimami-ikrek3

3. Felnőni úgy, hogy megtanulják, hogyan kell kúszni, tapsolni vagy gyalogolni, nehéz volt, mert össze kellett dolgozniuk.

szimami-ikrek4

4. Az ikreknek jellegzetes járása van. Brittany hajlamos a lábujjai hegyén járni!

szimami-ikrek5

5. Abby és Brittany szülei azonnal elvetették azt a lehetőséget, hogy külön válasszák az ikreket, mert az orvosok azt mondták, valószínű, hogy ők ketten nem élnék túl a műtétet.

Mivel az ikrek már felnőttek, a szülei tudják, hogy helyes döntést hoztak, mert boldogan élnek a lányok!

szimami-ikrek6

6. Amikor 16 évesek lettek, megállapodtak abban, hogy megengedik, hogy dokumentumfilmet készítsenek a kamaszkorukról(TLC), amiből később egy TV show lett!

szimami-ikrek1

7. Együtt képesek járni, futni, úszni, vezetni és kerékpározni! Akár számítógépen is képesek dolgozni, csak össze kell hangolniuk.

szimami-ikrek7

8. Vezetéshez, az ikreknek két vizsgát kellett tenniük az írásbelin és vezetésből. Külön-külön mindkét ikernek. Menet közben, Abby irányít mindent a jobb oldalon és Brittany a bal oldalon.

szimami-ikrek8

9. Mert valóban különböző személyiségek, néha kifejezetten nehéz ruhát választaniuk. Megkérnek egy varrónőt, hogy varrjon olyan ruhát, amely kihangsúlyozza az egyéniségüket.

szimami-ikrek14

10. Abby szereti a matematikát és Brittany szeret írni.

szimami-ikrek9

11. A Bethel Egyetemre jártak, és lediplomáztak 2012-ben!

szimami-ikrek10

12. Abby és Brittany azt mondták a Discovery Channelnek, hogy remélik, megismerkednek valakivel, megházasodnak és gyerekeik lesznek.

szimami-ikrek11

13. Abby és Brittany azt mondta, hogy nem bánják, hogy sziámi ikrek, de mégis utálják, amikor az emberek megbámulják, vagy vadidegenek lefotózzák őket az engedélyük nélkül.

szimami-ikrek13

14. Hat évesen szerepeltek az Oprah Winfrey Showban!

szimami-ikrek12

15. Megszállottjai a hangszereknek, szeretnek bowlingozni és röplabdázni is.

Ők sokkal többet sportolnak, mint én valaha is fogok.szimami-ikrek15

forrás

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?