15 fotó, ami bizonyítja, hogy minden ország egyfajta külön kis bolygóként létezik

Utazáskor elsősorban mindig a látnivalókra figyelünk, de a híres turistalátványosságok mellett olykor a teljesen hétköznapi pillanatok is képesek mély benyomást hagyni. Pedig ki gondolná az utazás tervezésekor, hogy a mobiltelefonján vécékről vagy esernyőkről készült képekkel tér haza?

1. Mivel rá van írva, hogy „a gép működik”, ez azt jelenti, hogy biztos tényleg működik.

,,A németországi cégünknél azért, hogy véletlenül se nyissák ki a mosogatógépet az emberek, a takarítónő mindig egy „a gép működik” feliratú papírt hagy fölötte. Múlthét csütörtökön elfelejtette leszedni, miután elment, szóval péntek délután 3-ig így nézett ki a konyha az emeletünkön.”

2. Ha valamit elveszítesz Koreában, akkor azt biztosan visszakapod, még akkor is, ha ki sem mozdulsz a házból.

,,Elvesztettem a pénztárcámat, benne minden iratommal és kártyámmal. Fogalmam sem volt, hol veszthettem el, így el sem kezdtek keresni. 3 hónappal később azonban egy csomag érkezett a rendőrőrsről, benne egy papírral, hogy pontosan hol találták meg a pénztárcámat. A pénztárcámat egészen a lakásom ajtajáig hozták, és minden benne volt az utolsó aprópénzig. Megdöbbentett ez a koreai mentalitás.”

3. Soha ne hagyj el egy spanyol bárt azért, mert koszos a padló.

,,Régen az emberek a bárokban a csontokat, héjat és minden egyéb hulladékot a hamutartókba tettek, de amikor a hamutartókat elvitték, elkezdtek mindent a földre dobálni. A felszolgálók sosem tették ezt szóvá, ezért szépen lassan szokássá vált a spanyolok körében. Manapság már inkább fel sem takarítják a padlót a bárokban, mivel ez egyfajta státuszszimbólum: minél koszosabb egy bár, annál népszerűbb. Sok spanyol ember, ha meglátja, hogy egy bár padlója túlságosan tiszta, akkor be se megy, mert valószínűleg túl drága vagy népszerűtlen a hely.”

4. A svájci parkokban táblák mutatják, hogy milyen edzést végezzenek az emberek, ha elérik az útvonal bizonyos pontjait. Vitaparcour-nak hívják, és a helyiek nagyon szeretik.

5. Norvégiában a biciklitartók fölött kis tetők találhatók, hogy szárazon tartsák az ülést.

6. Tokióban van egy automata, amiből különböző típusú halleveseket lehet vásárolni.

7. A müncheni repülőtéren kibérelheted ezeket a kis kabinokat, ha szeretnél dolgozni, aludni, vagy csak elmenekülni a többi ember elől.

8. Külön kutyavécé a san franciscói repülőtéren.

9. Japánban bizonyos nyilvános helyeken külön telefonáló szobákat alakítanak, ki hogy nyugodtan, másokat nem megzavarva tudjanak telefonálni az emberek.

10. Ennek az ausztrál repülőtérnek a képernyőjén a „pihenés” felirat olvasható a „várakozás” helyett.

11. Ez az épület Szingapúrban úgy néz ki, mintha a Minecraftban épült volna.

12. Washington állam egyik éttermében a vécékben szájvíz-adagoló is van a szappan és kézszárító mellett.

13. ,,Kanada egyik városában vagyok éppen, és nagyon szakad az eső. Meglepődésemre mindenhol ilyen, ingyen elvihető esernyőket helyeztek ki a városban.”

14. Hollandiában a gazdák ilyen tejárusító automatákat helyeznek ki, ahol az emberek friss tejet vásárolhatnak, és még olcsóbb is, mint a szupermarketekben.

15. Az isztambuli repülőtér akkora, hogy kis elektromos rollerekkel igyekeznek segíteni a benne történő közlekedést.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏