15 hihetetlen, mégis igaz tény világunkból, amitől eldobod az agyad!

Világunk tele van furcsaságokkal, rejtélyekkel és olyan tényekkel, amelyekről szinte senki nem tud, pedig jó, ha tisztában vele az ember. Kár, hogy az iskolákban keveset hallunk az ilyen érdekességekről, pedig higgyétek el, dugig van velük a történelem, a természet és az emberi test! 🙂

1. Az alábbi dátumok minden évben a hét ugyanarra a napjára esnek: 04. 04, 06. 06, 08. 08, 10. 10, 12. 12.
Ezek az úgynevezett doomsdayek (ítélet napjai) – biztos lehetsz benne, hogy bármelyik évben pont ugyanarra a napra esik valamennyi fenti dátum.
2. Az univerzum hivatalos színe: “cosmic latte”, vagyis kozmikus tej. Színkódja: #FFF8E7.
A John Hopkins egyetem két asztronómusa, Karl Glazebrook és Ivan Baldry az univerzum színét zöldes fehérként határozták meg 2001-ben, de egy évre rá már ki is javították magukat: az univerzum összes fényét vizsgálva megállapították, hogy a leggyakoribb szín a bézs-szerű fehér. A felmérésben a kutatók több mint 200.000 galaxisban vizsgálták a fény színképét.
3. Egy svéd házaspár “Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116”-nak nevezte el a gyerekét, aminek a helyes kiejtése “Albin”.
Állításuk szerint ez egy expresszionista jelenség, művészeti alkotásként tekintenek a gyermek nevére. A svéd állam 5000 korona büntetést szabott ki rájuk.
4. Adolf Hitlert 1938-ban a Time magazin az Év emberének választotta, 1939-ben pedig Nobel-békedíjra jelölték.
A II. világháború 1939-ben tört ki.
5. Nincsenek órák Las Vegas kaszinóiban.
Ennek az okát nem nehéz kitalálni: ne azt figyeld, mennyi az idő, maradj minél tovább, és játszd el az összes pénzed. (Na és a karórák?)
6. A férfi hónalji izzadság női ajkakra kenve segítheti a hölgyeket a relaxálásban, kedvjavító hatású, és hozzájárul a menstruációs ciklus beállásához.
… már ha van valakinek gusztusa ezt egyáltalán kipróbálni.
7. Mikor egy hím méh elér a csúcsra szex közben, felrobban a heréje és elpusztul.
8. Fehér Coca-Colát rendelt a Szovjetunió 1940-ben, hogy hasonlítson az ital színe a vodkáéhoz.
Georgij Zsukov, a Szovjetunió akkori marsallja azért szeretett volna ilyen verziót a kólából, hogy az emberek ne mászkáljanak az utcán az amerikai imperalizmus egyik szimbólumával a kezükben. A kérésének eleget tettek – vegyészek kivonták az italból a sötét színezőanyagot, és másfajta üvegbe, fehér nyitófüllel, oldalán vörös csillaggal csomagolták. Ötven ládával küldtek belőle összesen.
9. Caligula római császár háborúba küldte csapatait a tenger ellen.
Tengeri kagylókat hozatott velük vissza harci ereklyeként, ami Neptunus isten ellen aratott győzelmét jelentette.
10. A tigriscápa méhében a születendő kiscápák gyakran meggyilkolják, esetleg meg is eszik egymást. Csak a legjobbak jöhetnek világra.
11. A jegesmedve mája emberi fogyasztásra nemcsak alkalmatlan, de halálos is lehet.
12. Ha egy üzletben francia zene szól, a vásárlók hajlamosabbak francia szőlővidékről származó borokat venni. Német borokat pedig akkor, ha német zene szól a bevásárlóközpontban.
13. Görögország nemzeti himnusza 158 versszakos.
14. Marilyn Monroe IQ-ja (163) magasabb volt Albert Einsten IQ-jánál (160).
15. A méz nem romlik.
Kémiai összetételének köszönhetően elméletileg 3000 éves mézet is ehetnénk.
Ha tetszett a bejegyzés, mutasd meg ismerőseidnek is! 🙂

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏