16 fotó, ami egy másodperc alatt elmagyarázza, amit órákon keresztül tanultunk az iskolában

Fizika, kémia, biológia – mindezt az iskolában olyan vastag tankönyvekből mutattuk, melyek nem mindig a legérdekesebb módon adták át nekünk az információkat. A körülöttünk lévő világban azonban remek illusztrációkat találhatunk, melyek úgy mutatják be a különféle dolgokat, ahogyan a tankönyveink sosem voltak képesek.

1. ,,Maradt egy kis régi szappan a feltöltött szappanadagolóm tetején, de napok alatt szépen lassan elkezdett leülepedni az üveg aljára.”

2. Egy elpusztult fatuskóból kinőtt fa.

3. Odaégett tejről készült makrofelvétel, zöld szűrővel fotózva.

This is a close-up of scorched milk with a green photo filter. from mildlyinteresting

4. ,,Találtam egy klassz trükköt: készíts egy fotót félig a szemüvegeden keresztül és az emberek láthatják, hogy miként látod a világot nélküle.”

5. Ez egy uránüvegekkel teli szekrény.

,,Apartmanokban szoktam nyaralni és az egyik ilyenben vettem észre ezeket a halvány világoszöld színű üvegtárgyakat. Megfogtam tehát az UV-lámpámat és ezt láttam.”

6. Ez történik, ha a cukkinit és a tököt túl közel ülteted egymáshoz: mutálódnak, és ilyen furcsa dolgok jönnek létre.

7. Ősi csata egy kúszónövény és egy fa között. A fa a kúszónövény belsejében kezdett nőni.

8. ,,Apám talált egy aszfaltdarabot, amibe villám csapott és üveg lett belőle.”

9. ,,Egy bambusz nőtt ki a házam mögött hagyott összecsukható szék ülő része és háttámlája között.”

10. ,,A szomszéd ház ablakáról visszaverődő napfény 3 (vagy 4?) tökéletes kocka alakzatot hagyott a falamon.”

11. Függőlegesen megfagyott jégkocka.

  • Egy kis kémia! Ennek az oka az, hogy a kocka külseje gyorsabban fagyott meg, mint a belseje. Először a felülete lefagy, majd ahogy elkezd befelé fagyni, végül csak egy kis lyuk marad a kocka felületén. Eközben a kocka oldalai és alja tovább fagynak a táguló jég pedig kinyomja a vizet a lyukon, amitől ilyen függőleges tüske képződik. © Rick_Hammerfist / Reddit

12. ,,Ma reggel volt egy kis rés a függönyök között és az utcaképet a hálószobám falára vetítette (camera obscura).”

13. ,,Hogyan égette ki az elektromosság a füvemet.”

  • Ez inkább oxidmérgezés. A föld alatti oszlop valószínűleg berozsdásodott, a vas-oxidok pedig fehérítő vegyületeket szabadítanak fel. Elektromosság hatására ráadásul még gyorsabban képződik a rozsda, ami még több oxidképződéshez vezet, ami több, mint amennyit a talaj természetes módon képes szétoszlatni. Ennek eredményeképpen mérgezővé válik a talaj a fű és növények számára. © The_Dreadlord / Reddit

14. ,,A kamerám látószöge azt a benyomást kelti, hogy a hűtőszekrény és a szekrény nem párhuzamosak egymással. A macska … hát az csak úgy bejött a képbe.”

15. ,,Ilyen színűként vettük ki a serpenyőnket a mosogatógépünkből.”

  • Úgy tűnik, hogy a serpenyő korábban túl forró hőnek volt kitéve. A mosogatógép mosogatószere pedig korrodálni kezdte az alját, ahol túlságosan felforrósították. © fiddlenutz / Reddit

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏