16 híres szellemkép, amire a mai napig nincsen magyarázat

Vannak olyan kérdések a világon, melyek megosztják az embereket. Ilyen például a valláshoz, halálhoz vagy épp a szellemekhez köthető kérdések. Az ilyen jellegű kérdésekre mindig más és más válasz érkezik. Például vannak, akik hisznek Isten létezésében, míg mások nem, s hasonló helyzet van a szellemekkel is. Akárhogy is a szellemek, kísértetek, paranormális jelenségek mindig lenyűgöznek bennünket, mert van bennük egyfajta misztikum. Az emberek többsége iszonyatosan kíváncsi jellem, ezért minden ehhez hasonló dolog érdekli őket.

A múltban a kísértetekről csak legendák és mendemondák szóltak, manapság viszont a modern technológiának és a különböző spéci kameráknak hála egyedi felvételeket és képeket lehet készíteni, amin fel-feltűnik néhány szellem.

Az elmúlt évtizedekben több ezer szellemkép készült, ám sajnos sok olyan volt, amiről kiderült, hogy csak Photoshoppolva van. Van azonban néhány fotó, amiről nehéz megmondani, hogy csak a kamera volt rosszul beállítva, vagy valóban szellem van rajta. Azt nem tudjuk, hogy ezek a fotók valódiak-e, de azt igen, zavarónak és ijesztőnek tűnik.

1, Szellem a lépcsőn

Hubert C. Provand kapitány, a Country Life magazinnál dolgozó londoni fotós 1936. szeptember 19-én készítette ezt a fotót, amin a Raynham Hall barna hölgyeként ismert szellem látható.

2, Idegen férfi szelleme

Denise Russel készített ezt a fotót még 1997-ben. A fotón a nagymamája látható, és amúgy csak neki kellett volna rajt lennie, de ehelyett egy férfi is feltűnik a háttérben. Kiderült, hogy a férfi megszólalásig hasonlít néhai férjére, aki 12 évvel a fénykép készítése előtt halt meg.

3, Lord Combermere szelleme

Ezt a fényképet a Combermere apátság könyvtárában készítette Sybell Corbet 1891-ben. A székben ülő ember kísértetiesen hasonlít Lord Combermere-re, akit 1891. december 5-én temettek el. A sors fintora, hogy a fotó pontosan azon a napon készült, mikor Lord Combermeret örök nyugalomra helyezték Wrenburyban.

4, A román papnő

Régóta mondják, hogy a kelet-romániai Bakaóban található Hotel Decebal titkos kincseket rejt. Azt is mondják, hogy egy papnő szelleme őrzi a kincset, így senki sem mer odamerészkedni. Ez a 2008-as fénykép az egyik legegyértelműbb bizonyítéka annak, hogy a pletykák igazak.

5, A kislány szelleme

Ezt a fotót egy 1995-ben tomboló tűzvész során készítették az angliai Shropshire-i Wem városházán. A fényképet az utca túloldalán egy helyi fotós készítette. Semmi szokatlant nem vett észre addig, míg elő nem hívta a képeket. Vagyis ez azt jelenti, hogy mikor a képet készítette nem látta, hogy lett volna bárhol is mozgás. Ellenben a kép másról árulkodik.

6, Kísértetjárta kórház

A Kentucky állambeli Waverly Hills-ben készült fotón állítólag egy ápolónő szelleme látható, aki az 502-es szobában vetett véget életének. A legenda szerint a nővér megtudta, hogy terhes a klinika tulajdonosától, de mivel nem voltak házasok és a nő tuberkulózisban szenvedett ezért úgy döntött végez magával. Állítólag ez az egyik legkísértetiesebb hely az Egyesült Államokban.

7, Szellem a teaházban

2012-ben egy kísértetnek tűnő alakot örökítettek meg a skót Perthbeni teaházban. Dan Clifford, a teaház tulajdonosa elmondta, hogy munkatársaival furcsa dolgokat tapasztaltak és furcsa hangokat hallottak az eset előtti napokban.

8, Fiú a farmon

Neil Sandbach tervező véletlenül kapta lencsevégre ezt a fiút a dél-angliai Hertfordshire-ben található Tewin Bury Farmon. A farmon tartózkodó munkások később megerősítették, hogy ők is láttak egy fehér ruhába öltözött fiút a terület több pontján.

9, Szellem a vasút mellett

Ez a fotó a texasi San Antonio egyik vasúti átjárójánál készült. Nyilvánvaló, hogy olyan lelkek kísértik a helyet, akik a 40-es években tragikus balesetben elhunytak. Azóta úgy gondolják, hogy minden olyan autó, mely a kereszteződésben áll meg, e gyermekek védelme alatt áll.

10, Árny a lépcsőnél

Fr. Ralph Hardy, a brit Columbia White Rock nyugdíjas papja 1966-ban készítette ezt a fotót. Eredetileg csak egy egyszerű fényképet akart csinálni az angliai Greenwichi Nemzeti Múzeum elegáns lépcsőjéről, ám csak akkor derült ki, hogy mit is fotózott le pontosan mikor előhívta a képet.

11, Robert A. Ferguson szelleme

Ez a fotó 1968. november 16-án készült, miközben Robert A. Ferguson beszédet mondott egy spiritiszta konferencián Los Angelesben. A beszéd közben egy elmosódott alak jelent meg mellette, akit mint kiderült Robert később felismert. Azt mondta bátyja, Walter volt az, aki 1944-ben a második világháború alatt hunyt el.

12, Szellem a Fülöp-szigeteken

Ez a fotó még 2000-ben készült a fülöp-szigeteki Manillában. A lányok arra kértek egy járókelőt, hogy a telefon kamerájával fotózza le őket (ezért az alacsony felbontású kép). Mikor meglátták a fotót, mindketten sokkot kaptak. A képen tökéletesen látható, ahogy valaki megragadja az egyik lány karját.

13, A láthatatlan pilóta

Ez a fotó 1987-ben készült, mikor Sayer asszony barátaival együtt az Egyesült Királyságban, a somerseti Yoevilton Fleet Air Arm állomásán voltak. Mrs. Sayer megkérte barátait, hogy készítsenek róla egy fotót, miközben ő a helikopterben ül. A fotó elkészülte után megrémült, mert jól tudta, hogy abban a pillanatban senki sem ült mellette.

14, Homályos alak

A képet 1959-ben készítették a Corroboree Rocknál, mely Ausztráliában azon belül is Alice Springsben található. Ez egy nagyon híres fotó, melyen egyébként egy átlátszó női alak látható, aki kezét arcához tartva a távolba néz.

15, Szellem a pubban

Ez a fehér szellem egyik éjszaka jelent meg az Egyesült Királyságbeli, cumbriai Penrith-i Wolfe Pubban. A biztonsági kamera rögzítette a szellem mozgását is, aki hirtelen eltűnt a plafon felé menet. A helyiek szerint az épületet egykor temetkezési házként használták.

16, Egykori feleség

A Kentucky állambeli Oak Grove hídján bolyongó szellem állítólag egy boldogtalan feleség, akit a hídról dobtak be a vízbe még a 60-as években. A legenda szerint nem más ontotta ki életét, mint saját férje, s azóta nem tud ettől a helytől szabadulni.

Ti mit gondoltok léteznek szellemek?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏