16 nagy baki a híres filmekben, amiket biztosan nem vettél észre

Kedvenc mozifilmjeinket nagyjából kismilliószor szerkesztik, vágják és módosítják, míg végül késszé nem nyilvánítják azt a rendezők és meg nem kezdik az árusításukat, illetve a kópiák kiküldését a moziknak. Ezalatt a rengeteg szerkesztés alatt pedig olykor elkerülhetetlenül is becsúszik néhány olyan baki a filmekbe, melyeknek elvileg sosem lett volna szabad megtörténniük.

1. Merlin kalandjai

Ha közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy a BBC csatorna Merlin kalandjai című sorozatában egy műanyag palack látható Sir Leon előtt az asztalon.

2. Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Az Ocean’s 8 című filmben, amikor Rihanna élő adásban nézi a férfi irodáját a webkamerán keresztül, jól látható, hogy a megnyitott fájl kiterjesztése „.jpeg”. A Jpeg egy képformátum, nem alkalmas streamelésre vagy videólejátszásra.

3. Harry Potter és a Titkok Kamrája

Ebben a jelenetben a diákok között a stáb egyik operatőre is feltűnik véletlenül.

4. Gladiátor

Nekünk nem rémlik, hogy lettek volna gázpalackok az ókori Róma idejében.

5. Top Gun

Aki látott már vadászgépet, az tudja, hogy ennél a jelenetnél a két vadászgép függőleges vezérsíkja (farka) rég összeért volna és egy hatalmas baleset lett volna a vége a mutatványnak.

6. Mátrix

A kilincs tükröződésében jól látszik a bőrkabáttal leterített kamera, amivel a jelenetet rögzítették.

7. Bohém rapszódia

A film ezen jelenetében Brian May az új, „We Will Rock You” című számát mutatja be a csoportnak. A jelenet elvileg 1980-ban játszódik, a valóságban azonban ez a szám már 1977-ben megjelent és azonnal gigasláger lett, nem valószínű, hogy bárkinek is be kellett volna külön mutatni.

8. Micsoda nő!

Julia Roberts kezében az egyik jelenetben croissant, aztán amerikai palacsinta van. Nehéz kiigazodni rajta, hogy most mit is eszik pontosan.

9. Superman

Mindannyian tudjuk, hogy Superman az Superman, de ebben a jelenetben úgy tűnik, hogy nemcsak ő különleges, de a köpenye is, ami látszólag ellent mond a gravitáció ismert törvényeinek.

10. A sötét lovag – Felemelkedés

A film egyik jelenetében látható újság főcímében a stáb tagjai rosszul írták le az angol „Heist” szót. A filmkészítőknek látszólag nem tűnt fel a baki, de a rajongók azonnal kiszúrták.

11. Bosszúállók

Ebben a jelenetben nagyon úgy tűnik, hogy Scarlet Johansson haja gyilkos fegyver, mivel szemmel láthatóan csak az ér hozzá a férfihoz, és mégis azonnal kidől tőle.

12. Titanic

A film egyik jelenetében már azelőtt betörve látjuk a fejsze tárolójának üvegét, hogy Rose betörte volna azt.

13. Terminátor 3. – A gépek lázadása

John és Catherine látszólag repülőgépet cserélt valamikor félúton, mert a rendszáma alapján egyáltalán nem abban ülnek, miközben repülnek, amibe korábban beszálltak az egyik jelenetben.

14. Django elszabadul

Quentin Tarantino filmje a polgárháború előtt játszódik, ám ekkor még nem voltak napszemüvegek – az első napszemüveg csak jó néhány évtizeddel a polgárháború után jelent meg az Egyesült Államokban.

15. Pókember

Tobey Maguire először összetöri a lámpáját, miközben az új szuperképességét gyakorolja, majd a következő jelentben a lámpát már ismét sértetlenül látjuk.

16. Harry Potter és az azkabani fogoly

Ebben a jelenetben kristálytisztán kivehető a főszereplő gyerekek hátára szerelt mikroport a pulóverük alatt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏