16 pilóta, akik olyan dolgot láttak az égen, amiről soha nem is álmodtunk volna

Vannak emberek, akik nem tudják elképzelni az életüket repülés nélkül. Sokan készek évekig tanulni és edzeni csak azért, hogy egy repülőgép pilótafülkéjébe ülhessenek és a felhők közt repülhessenek. Hogy mi a több ebben a munkában: a kockázat vagy az élvezet – azt talán csak maguk a pilóták tudják megmondani.

1. Így néz ki egy repülő, miután jégesőbe került. A leszállás szinte vakon történt.

2. ,,Közeledünk Párizshoz. Minden alkalommal, amikor átrepülök a város felett, lefotózom. Ez az egyik legszebb város felülről nézve.”

3. Felelősségvállalás mások életéért.

  • Hivatásos pilótaként dolgozom. A legizgalmasabb és legfélelmetesebb pillanat nem a felszállás vagy a leszállás, hanem az, amikor az utasok a lépcsőn sétálnak be a gépbe. Ebben a pillanatban felismered és megérted, hogy ezek az emberek tulajdonképpen a kezedbe adják az életüket. © Overheard / VK

4. ,,Az első napom légiutas-kísérőként. Ekkor szerettem bele a repülésbe. A második kép a héten készült, most, hogy magánpilóta lettem, és valóra váltak az álmaim.”

5. ,,Ez az én egyik kis hálás utasom ajándéka. Cserébe megengedtem neki, hogy fényképet készítsen a pilótasapkámban.”

6. ,,Ez az én 6 napi élelmem. Pilóta vagyok.”

7. Megtört sztereotípiák.

  • Lány vagyok, 163 centiméter magas, 40 kiló és egész csinos. Amikor mondom valakinek, hogy megyek a repülőtérre dolgozni, mindenki azt hiszi, hogy légiutas-kísérő vagyok. Aztán persze mindenki meglepődik, amikor közlöm, hogy pilóta vagyok. © Erenamola4 / VK

8. ,,Repülés a Bissau-guineai Köztársaságba. Ez a fotó a szállodai szobámból készült. „Milyen gyönyörű” – mondod te, én pedig azt válaszolom: „Nem érdekel”, mert hiába gyönyörű, nem hagyhatjuk el a szállodát a következő gép indulásáig.

,,Minél többet kell pihennünk és aludnunk az indulás előtt.”

9. Egy Tu–144-es szuperszonikus utasszállító repülő pilótafülkéje az 1960-as évekből. Ez a gép annyira modern volt, hogy a legtöbb eszköz dizájnját leszámítva, még ma is pontosan ilyeneket használnak a repülőkben.

10. ,,A feleségem első repülése hivatásos pilótaként.”

11. Így néz ki a New York-i Central Park madártávlatból.

12. ,,A tenger gyümölcsei Afrikában olyasvalami, ami miatt érdemes szemet hunyni olyan apróságok felett, mint például, hogy nincs légkondi az étteremben.”

13. ,,Ezért repülünk…”

14. Zivatar egy repülőgép ablakából nézve.

15. Chicago tükröződése a Michigan-tavon.

16. Végezetül: gondolkodtál már rajta, hogy mit láthatnak a pilóták?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏