16 szívmelengető tény, ami bizonyítja, hogy a világ nem is olyan sz*r hely, mint gondoltuk

A mai világban elég csak bekapcsolni a tévét vagy a rádiót, hogy kellemes hányinger kapja el az embert a világban uralkodó dolgoktól. Ebben a mérhetetlen fertőben pedig olykor elengedhetetlen, hogy néhány kellemes hírt és tényt is olvassunk a világ dolgairól, melyekkel valljuk be őszintén, egyre kevesebbszer találkozhatunk a hazai híradásokban. Egy szó mint száz: íme 16 szívmelengető tény, ami bizonyítja, hogy ez a világ valójában nem is olyan sz*r hely, mint gondoltuk…

1. A hópárduc többé nem veszélyeztetett faj. 2. Liechtenstein 1866-ban 80 katonát küldött a háborúba, ám végül 81 tért haza, mert a katonák haza hoztak magukkal egy olasz katonát, akivel barátok lettek. 3. A mókusok esernyőként használják a farkukat, hogy így védekezzenek az eső és a hó ellen. 4. Az Országos Vérellátó Szolgálat SMS-ben értesít bennünket, amikor az általunk adott vért felhasználják valahol az országban.

5. 2016-ban Norvégiában lovaggá ütöttek és a királyi gárda tábornokává léptettek elő egy pingvint. Ő Sir Nils Olav dandártábornok. Ez a hagyomány egyébként több, mint 40 éves, a királypingvinek már 1972 óta a norvég királyi gárda kabalái. 6. Míg más országok a GDP-t használják az ország színvonalának mérésére, addig Bhutánban úgynevezett GNH-t (Gross National Happiness) használnak, mely az emberek boldogságán alapulva igyekszik képet adni az ország életszínvonaláról. 7. A tengeri vidrák egymás kezét fogva alszanak, hogy ne sodródjanak el egymástól álmukban. 8. Németországban tilos az állatok ok nélküli elaltatása. Ha egy állat a menhelyre kerül, akkor az adott város önkormányzatának költségén tartják el élete végéig. 9. A japán makákók hógolyókat dobálnak a saját maguk és társaik szórakoztatása céljából. 10. A zenész Billy Joel az egyik koncertjén megvette az összes “front of stage” jegyet , majd teljesen ingyen szétosztotta őket azoknak a rajongóknak, akik nem engedhették meg maguknak a koncert árát. 11. Egy japán búvár 25 éve barátságban él egy hallal, akit Yoriko-nak hívnak. 12. Az olasz kormány minden 18. életévét betöltő fiatalnak 500 euró értékű ,,kulturális adományt” ad, melyet színházakra, utazásokra, koncertekre költhetnek. 13. Kutatások kimutatták, hogy a delfinek név szerint azonosítják egymást. Ez a “név” valójában inkább egy sor hang, ami minden állatnál egyedi. 14. A Beatles dalaiban összesen 613-szor szerepel a ,,szerelem” szó. 15. A Fukusimai atomerőmű-baleset után, mikor mindenki elmenekült, egy férfi hátra maradt, hogy etesse és gondozza a faluban hagyott állatokat…❤ 16. A szinkronszínész, aki Micimackó hangját adta a mesében, szabadidejében beteg gyerekeket hívogat és telefonon beszélget velük.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏