17 éves korában édesanyja furcsa dolgot fedez fel rajta… meg fogsz lepődni, hogy néz ki pár évvel később!

Maurice Tillet, 1903-ban látta meg a napvilágot, az Oroszországi Ural hegységben. Szüleivel egy éves koráig francia bevándorlókénet Moszkvában éltek, azonban édesapja halála után édesanyjával visszaköltöztek saját hazájukba, Franciaországba.

Maurice nagyon értelmes gyerek volt, jó tanuló, édesanyjára hasonlított, akinek nagyon jó nyelvérzéke volt. Minden álma az volt, hogy jogot fog tanulni, és egyszer majd ügyvéd lesz. De 17 éves korában teste kezdett elváltozni. A feje nagyon nagyra megnőtt és végtagjai is duzzadni kezdtek. Az orvosok csak egy évvel később tudták meghatározni a pontos diagnózist. Maurice egy úgynevezett akromegália (gigantizmus, óriásnövés) betegségben szenvedett, melynek következtében túlzott mértékben termelődik a növekedési hormon, ezért a beteg szembeötlően nagyobbá válik.

Betegsége ellenére Maurice elkezdett tanulni, de amikor a betegség a hangszálaira is kiterjedt, akkor abba kellett hagynia a tanulást, és ezt követően a francia haditengerészethez csatlakozott.

Néhány évvel később Szingapúrban találkozott a híres Karl Pajelloval. Karl nemcsak profi birkózó volt, hanem sikeres promóter is, hiszen sikerült rábeszélnie Mauricet, hogy ebben a sportágban próbálkozzon. Ezután Karl számos versenyt szervezett Franciaországban és Angliában egyaránt, ahol Maurecet a legyőzhetetlen óriásként mutatták be a közönség előtt. 1939 az Egyesült Államokba emigrált.

Az új otthonában Mauricet a szokatlan megjelenése miatt “Monster”-nek neveztek. Ellenfelei pedig féltek az impozáns megjelenésétől. Az évek során rendkívül sikeres birkózó vált belőle, 1944-ben már a világbajnoki kategóriában bírkózott.

Az egyetlen dolog ami akadályozta, az egészsége. Maurice mindössze 51 éves volt, amikor betegsége szövődményei miatt 1954-ben elhynyt. Röviddel halála előtt egy maszkot hagyott hátra barátainak, de azóta már négy mellszobrot is készítettek róla. Feltételezhető, hogy a szembeötlő külleme ihlette a Shrek rajzfilmfigura készítőit.

Ha kiváncsi vagy birkózás közben Mauricióra, akkor nézd meg az alábbi videót:

Bár az óriásnövés betegségben szenvedő emberek élete nem könnyű, Maurice nem hagyta magát. Saját kezébe vette az életét, elfogadta a körülményeket, és azokhoz alkalmazkodott. Maurice története azt bizonyítja, hogy szinte bármit el lehet érni, csak harcolni kell érte.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏