17 furcsa dolog, ami még érdekesebbé teszi Dél-Koreát

Ma már mindenki tisztában van vele, hogy a világ legérdekesebb országai között elég sok Ázsiában található, ami, nemcsak furcsa szokásainak és hagyományainak köszönhető, hanem gondolkodásmódjának, az emberekhez való hozzáállásnak és még sorolhatnánk. A 2019-es évben Dél-Korea nyerte meg a világ legérdekesebb országa címet, szerint egyébként jogosan, mert ki ne akarna egy olyan helyen élni, ahol odafigyelnek egymásra az emberek, vigyáznak mások tulajdonára, és biztonságban vannak azok a házak is, ahol félig nyitva van a garázs. Mostani posztunkban még több érdekességet hoztunk el erről az országról, úgyhogy nem is szaporítanánk tovább a szót, lássuk mik azok.

1, A legtöbb városban, ha lefestenek egy panelházat, akkor az összes ott parkoló autót lefóliázzák, hogy még véletlen se rongálódjon meg.

2, A jó hír, hogy a családi házban élőknek sem kell máshol parkolni, ugyanis az ő járműveik is védelmet élveznek ilyenkor.

3, A képen egy koreai bevásárlóközpont, baba-mama szobája látható, ami olyan komfortos és hangulatos, hogy az anyukák nem is akarnak onnan elmenni.

4, Ilyen felszerelést adnak a drogériákban és az éttermekben is, hogy az anyuka semmiben se szenvedjen hiányt. – hozzátesszük mindezt ingyen és bérmentve.

5, Az éttermi étkezések alkalmával minden étel külön-külön tányéron van még akkor is, ha csak egy ételt rendeltek a vendégek.

6, Vannak olyan üzletek, ahol ajándékcsomagokkal illetik azokat az embereket, akik valóban segítségre szorulnak. A képen látható termékek találhatók meg abban a csomagban, amik egytől-egyig minőségi árucikkek.

7, Nagyon sok ilyen járművel lehet találkozni, aminek kb ugyanaz a funkciója Dél-Korában, mint a kerékpároknak Európában.

8, Dél-Koreában nem egy olyan nővel lehet találkozni a tömegközlekedési eszközökön, akik ott csinálják meg munka előtt a hajukat, vagy ott sminkelik ki az arcukat.

9, A legtöbb metróállomáson vannak úgynevezett mini könyvtárak, amik úgy néznek ki mint az automaták. Ezekből úgy lehet könyvet kölcsönözni, ha felmutatják a személyi igazolványukat.

10, Szöulban rengeteg olyan ház van, ahol nincs akkora hely a garázsban, hogy egy normál méretű autó beférjen, ezért gyakran kilógnak a garázsból.

11, Nők számára kialakított parkolóhelyek, melyek sokkal szélesebbek, egyszerűbben be tudnak állni, közel vannak a bejárathoz, és sokkal több kamera található ott, hogy minden egyes hölgy biztonságban érezze magát.

12, A buszokon olyan telefontartók vannak, melyek átlátszó anyagból készültek, így az utasok könnyedén tudnak videót nézni utazás során.

13, Annak ellenére, hogy a legtöbb helyen már van mosógép, sokan mégis ide járnak kimosni a ruháikat.

14, A koreai emberek nagyon szeretik masszírozni saját magukat, illetve nem félnek nyújtó gyakorlatokat sem végezni az utcán, ezért gyakran láthatsz ilyen embereket a buszmegállókban, parkokban.

15, A koreaiak nagyon szeretik a talpukat is masszírozni, ezért a legtöbb parkban van olyan kőút, ahol mezítláb tudnak rajta közlekedni.

16, Az átmenetileg el nem fogyasztott csokiknak itt van egy nagyon praktikus kis tartály.

17, A férfiak elég szoros kapcsolatban vannak egymással ebben az országban. Van, hogy a munkahelyen szimplán felállnak és odamennek kollégájukhoz, hogy megmasszírozzák őket.

Szerinted is szokatlan hely?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏