17 szívmelengető tény a nagy világról, ami biztos, hogy Téged is jóérzéssel tölt el

A világban nap mint nap történnek olyan rendkívül önzetlen és szívmelengető dolgok, melyek mindannyiunkat jóérzéssel töltenek el. Ezek a hírek azonban valamilyen oknál fogva mindig kevesebb reflektorfényt kapnak, mint a halálesetek és más negatív hírek. Hogy azonban ne csak mindig a tragédiát és a rosszat halljuk a nagyvilágból, az alábbi listán összegyűjtöttünk néhány egészen hihetetlen, már-már mesébe illő történetet, melyek élő bizonyítékok rá, hogy még nem tűnt el teljesen az ’emberség’ a Föld színéről…

1. A Fukusimai atomerőmű-baleset után, mikor mindenki elmenekült, egy férfi hátra maradt, hogy etesse és gondozza a faluban hagyott állatokat…❤ 2. A szinkronszínész, aki Micimackó hangját adta a mesében, szabadidejében beteg gyerekeket hívogat és telefonon beszélget velük. 3. Németországban aprócska kerítésekkel védik az autók elé ugráló békákat. 4. 1868-ban Liechtenstein 80 katonát küldött háborúba, de végül 81 tért vissza, mert összebarátkoztak egy olasz katonával, aki szeretett volna Liechtensteinbe költözni…? 5. A zenész Billy Joel az egyik koncertjén megvette az összes „front of stage” jegyet , majd teljesen ingyen szétosztotta őket azoknak a rajongóknak, akik nem engedhették meg maguknak a koncert árát. 6. 2005-ben a svéd milliomos, Johan Eliasch mintegy 2000 négyzetkilométernyi őserdőt vásárolt Brazíliában, hogy megmentse őket a kivágástól. Ez körülbelül egy London-méretű terület. 7. 1977-ben egy kilenc nőből álló társaság (magukat „9 Nanas” néven hívják) titokban segített a helyi embereken. Ételt főztek a rászorulóknak, de alkalomadtán számlákat és tartozásokat is befizettek helyettük. A kilenc nőből álló társaság mind a mai napig aktívan segíti a rászorulókat. 8. A Marvel egyszer csak azért létrehozott egy hallókészülékes szuperhőst, hogy egy hallássérült 4 éves kisfiú könnyebben megbarátkozzon a hallókészülék használatával. 9. 1984-ben egy férfi megkérte a helyi étterem pincérnőjét, hogy adjon neki tippeket a lottózáshoz. A férfi végül 3 millió dollárt nyert a pincérnő segítségével, néhány héttel később pedig visszatért az étterembe és a nyeremény felét odaadta a pincérnőnek.

10. A magukat „Bikers Against Child Abuse International” néven hívó motoros banda 1995-óta azzal tölti a szabadidejét, hogy szexuálisan zaklatott és/vagy bántalmazott gyerekeket kísérnek a bíróságra, hogy még nagyobb biztonságban érezzék magukat a gyermekek. 11. Bill Gates mintegy 28 milliárd dollárt költött jótékony célokra 2007 óta.

12. Miután kirúgták a Disney World-ből, a milliós végkielégítésből Harris Rosen egy egész napos programot szervezett a rászoruló floridai gyerekeknek. 13. Az olasz kormány minden 18. életévét betöltő fiatalnak 500 euró értékű ,,kulturális adományt” ad, melyet színházakra, utazásokra, koncertekre költhetnek.

14. Egy seattle-i kislány barátságot kötött a helyi varjak egy csoportjával, akik hálából ékszereket, pénzérméket és egyéb kincseket hoztak neki ajándékba.

15. Az Országos Vérellátó Szolgálat SMS-ben értesít bennünket, amikor az általunk adott vért felhasználják valahol az országban. 16. A német törvények tiltják, hogy az állatokat „minden ok nélkül” elaltassák, így a menhelyeken sem ölik meg az állatokat, hanem a helyi önkormányzatok segítségével és támogatásával gondozzák azokat. 17. Costa Ricában van egy hatalmas méretű kutyamenhely, (Territorio De Zaguates) ahol közel ezer kutyus él szabadon. A világ minden tájáról érkező emberek akár túrázhatnak is a boldog és kíváncsi ebek között.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏