18 érdekeség, amivel csak Dubajban találkozhatunk

Sivatag, forróság, luxus szavak ugranak be bárkinek, aki meghallja Dubaj város nevét. Az Egyesült Arab Emírségek második legnépesebb és legnagyobb városa. 2.500.000-en lakják. Egyes beszámolók szerint már több mint 150 éve létezik ez a város, mégis csak pár évtizede került köztudatba. Gazdasága kezdetben az olajra épült, most ennek kitermelése csak a 6%-át adja ki Dubaj költségvetésének. Számtalan innovatív, építészeti, és turisztikai beruházásával vált ismertté a világ számára. Azóta már nemzetközi üzleti központtá vált.

Itt található a világ első hétcsillagos szállodája a Burdzs al-Arab. A világ legmagasabb épülete a Burdzs Kalifa is Dubajban található, ahogyan a második legmagasabb is a 23 Marina felhőkarcoló.

Ezeken kívül még számtalan érdekesség található itt, melyekből hoztunk nektek egy válogatást. Íme.

Aranyrúd automaták
Ezek az ATM-ek készpénz helyett aranyrudakat adnak ki. Ettől függetlenül találhatunk olyan automatákat is, melyek ugyanúgy, mint nálunk pénzzel működnek.

Ilyen pici aranyrudakat vehetünk belőle.

Kétéltű autók
Magyarországon aggódunk amiatt, hogy nehogy rozsdás legyen a kocsink, mert akkor nem tudjuk eladni. Ha túl rozsdás, akkor még a műszakin sem megy át. Ők nem aggódnak emiatt. Léteznek náluk olyan autók is, melyek hajóként és autóként is egyaránt használhatóak. Mint egy James Bond filmben.

Teveversenyek
Értelem szerűen náluk nem lóverseny van, hanem teveverseny. Ez nagyon népszerű sport, azonban érdekesség, hogy a tevéken nem emberek ülnek, hanem robotok…

Rendőrök
Az hagyján, hogy robotok tevegelnek, de még rendőrök is lehetnek. Tényleg olyan az egész, mintha egy sci-fi filmet néznénk. A mellkasán található panelről információk kérhetők le, befizethetünk büntetést, illetve jelenthetünk bűnesetet is.

Bevásárlóközpont
A Dubai Mall egy elképesztő méretű bevásárlóközpont. Teljes földterület alapján ez a legnagyobb a világon. Bérelhető üzletek területe szerint pedig a 26. Olyan az egész, mint egy hatalmas palota.

Repülő taxi
Hát, Budapesten ilyenre még nagyon sokáig kell várni az biztos. Vannak helikopter-taxik melyek pillanatok alatt elrepítenek bárkit egyik pontból a másikba.

Mesterséges szigetek
Több, gyönyörű mesterséges szigetet láthatunk, ha ide látogatunk. Ezek közül a leghíresebbek a The World (mely a földet mintázza), Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Deira-szigetek.

Arany, arany mindenhol
Mindenhol, minden aranyból van. A piacok is tele vannak aranyművesekkel, árusokkal stb. Itt található a világ legnagyobb aranygyűrűje, melynek súlya 63,856 kg.

VIP
Az emberek szeretik különlegesnek érezni magukat. Ezért mindig, mindenhol van lehetőség valami VIP-re. Ilyen van még a metrón is, ahol vehetünk GOLD Class jegyet is, melynek birtokában a luxusmetrón utazhatunk.

Burj Khalifa
A világ legnagyobb felhőkarcolója. Adrian Smith tervező által megálmodott épület 828 méter magas. 163 emeletén irodák, lakások, szállodát találhatunk. A tulajdonosa Noé Giovinazzo. Természetesen mindez Dubajban található.

Csodakert
Hát ennyi, csodaszép növényt gondozni a sivatag közepén tényleg egy csoda. A Dubaji Miracle Garden az egyik legnagyobb kert a világon. 72.000 négyzetméteren több mint 60.000.000 virágot találhatunk.


Az egy dolog, hogy virágot termeszteni a sivatagban eléggé necces, de akkor erre húzzunk egy lapot. Az ember, ha síelni szeretne, akkor elmegy az Alpokba, de erre még Dubajban is van lehetőség, hiszen építettek oda egy komplett síparadicsomot.

Buszmegállók
Az elképesztő hőség miatt Dubajban még a buszmegállók is légkondicionáltak.

Burdzs al-Arab
Amint azt a bevezetőben is megírtuk a Burj Al Arab hotel a világ első 7 csillagos szállodája. Ebben az épületben található a világ leggyorsabb liftje és egy étterem, ami 200 méterrel a tenger felett lebeg.

Csokoládé
Míg nálunk a csokoládék tehéntejből készülnek, addig Dubajban stílusosan tevetejből.

Még egy kis arany
A menő szállodák meglehetősen túlzásba viszik a luxust és az ajándékokat. Bár, aki megengedheti magának, hogy itt szálljon meg annak a vérnyomását sem fogja megugrasztani a szálláshoz kapott ajándék 24 karátos arany tablet.

Arany desszertek
Minden IS arany Dubajban. Ha a pénztárcánk megengedi (nem valószínű), akkor akár meg is ehetjük desszert formájában. Helyi különlegességnek számítanak az aranyporral díszített cukrász-költemények.

Menő rendőrkocsik
Nem a megoszokott Skodákat fogjuk látni cirkálni az utcákon. Szolgálatba állítottak pár szuperautót is. Ferrari FF, Lamorghini Aventador, Aston Marton One-77 vagy akár egy Bugatti Veyron, aminek az ára 500 millió forint.

Mit gondoltok? Elutaznátok ide?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏