18 kellemetlen tény a nagyvilágból, amelyről jobb lett volna, ha sosem hallunk

Újabb érdekes tény-válogatásunk következik, de ezúttal nem vidám, pozitív üzeneteket hordoznak, sőt: kifejezetten kellemetlen, undorító vagy elszomorító tények ezek, de mégis érdekesek, és megmutatják világunk másik arcát. Talán jobb lett volna, ha nem tudunk ezekről – de tanulni mindig jó dolog, ezért nem bánjuk, hogy megtudtunk néhány, igaz kellemetlen, de annál érdekesebb tényt az emberiségről és bolygónkról.

1. A lepkék imádják a vér ízét.

2. Ha érzünk egy szagot vagy illatot, az azért van, mert az adott tárgy molekuláinak egy része megtapad az orrunk belsejében. Még a legbüdösebb dolgokból is egy pici odatapad az orrodhoz…hmmm

3. Egy átlagos matrac tömege 10 év alatt megduplázódik a benne felhalmozódó kosz és poratkáknak (illetve azok ürülékének) köszönhetően.

4. Közel kétszer annyi üres lakás található az Egyesült Államokban, mint amennyi hajléktalan ember él az utcákon.

5. A metróállomásokon belélegzett levegő nagyjából 15%-a emberi bőrsejt.

6. Nagyobb esély van rá, hogy meghalunk lottófeladás közben, mint arra, hogy elvigyük a lottóötöst.

7. Több, mint 40 ezer parazita és kétszázötvenféle baktérium képes gazdát cserélni egy csókolózás során.

8. Azt gondolod, hogy a WC ülőke az egyik legkoszosabb tárgy az otthonodban, irodádban? Nos, az íróasztalunkon, a konyhai mosogatónkban, az élelmiszerüzletek kosarain és kocsijain, a mobiltelefonunkon, az éttermek étlapjain, a benzinkutak töltőpisztolyain és a bankautomatákon sokkal több baktérium található, mint egy átlagos WC ülőkén.

9. A koalák megeszik a saját anyjuk ürülékét.

10. Az ókori Rómában zúzott egéragyat használtak fogkrém gyanánt.

11. Amikor egy eszkimó baba megfázik, az édesanyja az orrát szopogatja hogy hamarabb meggyógyuljon.

12. Az amerikai élelmiszer-biztonsági hivatal adatai szerint egy átlagos ember élete során kb. fél kilogramm rovart fogyaszt el véletlenül, más élelmiszerekkel együtt.

13. A lábunk nagyjából 20 liternyi izzadságot termel évente.

14. A hipotermia (a szervezet fokozott mértékű kihűlésének) jelenségét és annak orvosi hátterét a náci emberkísérleteknek köszönhetően ismerte meg a világ.

15. A hím baromfikat gyakran még csibe korukban elpusztítják, mert húsuk nem annyira ízletes, mint a tojóknak.

16. Körülbelül 2500 balkezes ember hal meg évente amiatt, hogy olyan eszközt használnak, amelyet jobbkezeseknek terveztek.

17. A második világháború alatt egy amerikai repülőgép zuhant le Chi Chi Jima szigetén, Japánban. A fedélzeten 9 katona tartózkodott, akik közül nyolcat a kannibál bennszülöttek megettek. Az egyetlen katona, aki túlélte a szerencsétlenséget, George H. W. Bush volt, akiből később az Amerikai Egyesült Államok elnöke lett.

18. Több mint kétszáz emberi holttest van a Mount Everesten, egy részüket a hegymászók tájékozódási pontként használják. Bizarr!


forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏