192 alkalommal bukott meg a vizsgán – Nem adja fel, míg meg nem szerzi vezetői engedélyét

A legtöbb fiatal ahogy betölti a minimum korhatárt egyből elmegy egy autósiskolába, hogy a KRESZ minden csínját-bínját megtanulja, hogy egészségügyi ismeretekre tegyen szert valamint rutint szerezzen a városi közlekedésben. Van, akinek az elmélet megy jobban, s van akinek a gyakorlat fekszik. Akárhogy is egyik nincs a másik nélkül. Olyan is előfordul, hogy valamelyik vizsga nem sikerül, ám akkor van lehetőség bizonyos időn belül újra megpróbálni.

Cikkünk főhőse Piotrków Trybunalski lengyel városban lakik és már 192 alkalommal indult neki a vezetői engedélyhez szükséges vizsgáknak. A most 50 éves illetőnek voltaképpen a KRESZ-szel vannak problémái, ám a Közúti Közlekedési Központ igyekszik mindenben támogatni őt.

Alanyunk 17 évvel ezelőtt próbálkozott először az elméleti vizsgával, amikor még nem voltak olyan mozgóképes kérdések a tesztben, mint napjainkban. Annak idején elegendő volt megjegyezni több száz kérdést és választ ahhoz, hogy valakinek meglegyen a vizsgája. Nem igazán kellett megérteniük, bőven elegendő volt, ha bemagolják.

Sajnos azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy megbirkózzon a feladattal. Azóta majdnem 200 alkalommal vett részt az elméleti vizsgán, de még mindig nem sikerült neki megcsinálni. 17 év után még mindig úgy érzi nem tud semmit, és ugyanott van, ahol 33 évesen elkezdte. Eddig csak a vizsgákra közel 500.000 forintnak megfelelő összeget költött el.

A Közúti Közlekedési Központ munkatársai szerint ő tartja a rekordot a régióban vizsgák terén… sőt talán országosan is. Annak ellenére, hogy szinte egész Piotrków Trybunalski lakossága keresztezett ujjakkal szorít érte, még mindig nem járt sikerrel.

Az ottani Közúti Közlekedési Központ egész csapata tiszta szívből kívánja, hogy meglegyen neki az elméleti vizsgája, mert így tovább léphet és megkezdheti a gyakorlati részét.

A jelenlegi KRESZ tesztekben 32 kérdés van. Változó, hogy egy kérdés hány pontot ér, akad ami csak egyet, de valamiért hármat is lehet szerezni. A maximális pontszám 74 és a sikeres vizsgához minimum 68 pontot kell elérni.

Az 50 éves lakos esete vitát váltott ki az emberek körében és úgy gondolják, hogy korlátozni kellene a próbálkozások számát. Mindezt azzal indokolták, ha valaki ennyire nem érti és nem érzi a KRESZ szabályokat, talán jobb is, ha nem ül volán mögé.

Persze akadt jó pár sofőr, akik halkan megjegyezték, hogy csak a városi vezetés során tanulja meg az ember igazán a KRESZT, hiszen a valóságban teljesen másképp néz ki, mint a könyvben, vagy a számítógépen. A legjobb példa erre, hogy a sokéves tapasztalattal rendelkező sofőrök körében sokan beismerték, hogy nem tudnák újra letenni a KRESZ vizsgát annak ellenére, hogy napi szinten vezetnek.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏