2 biztos módszer körömgomba ellen

A körömgomba nagyon ragaszkodó fajta: hogyha egyszer felüti a fejét valakinél, kicsi az esélye, hogy rövid időn belül végérvényesen ki lehetne irtani.

koromgomba1

Próbáljunk ki többféle módszert, a házi szerek használata ajánlott elsősorban, mivel ezek természetesek és évszázados tapasztalat alakította ki használatukat. Csupán kitartás és akaraterő kell hozzá, a siker nem fog eljönni, ha egy két kezelés után abbahagyjuk, és a gomba felszíni eltűnése után is folytatni kell legalább egy-két hétig a kezelést.

Az alábbi két módszer hozzávalóit patikákban, gyógynövényüzletekben szerezhetjük be.

Gréfruitmag kivonat körömgombára

Ezt a kivonatot kívülről és belülről is alkalmazhatjuk. Ahhoz, hogy százszázalékos eredményt érjük el, mindkét módszert alkalmazzuk. A gréfruitmag kivonat erősantibakteriális vírus és gombaölő hatással rendelkezik, így hatékonyan kezelhetjük vele a már kialakult körömgombát.

Belsőleg kis adagokban fogyasszunk naponta három alkalommal 3-5 cseppet vegyünk be. Majd szükség esetén növelhetjük az adagot újabb 2-3 cseppel. Ha a probléma nem múlik el, egy fültisztító pálcikát mártsunk bele a kivonatba, majd ecseteljük be vele a gombás részt. Esetenként készítsünk almaecetes gréfruitmagos kivonatból készült lábfürdőt.

Teafaolaj a problémára

A teafaolajat naponta kétszer-háromszor vigyük fel a problémás területre hígítás nélkül a bőrre és a körömre. Vigyázzunk, mert a teafaolaj levegő hatására oxidálódni kezd, ezért jól záródó, légmentes üvegben tároljuk.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏