2 hónappal az esküvő előtt az édesanyja meghalt… De amikor váratlanul visszatért az esküvő napján, a menyasszony nem bírta visszatartani a könnyeit…

Nozomi Tokunaga és vőlegénye Atsushi Okamotó 2013 október 12-én házasodtak össze Hiroshimában, Japánban. Nozomit édesapja vezette az oltár elé és kezében egy fényképet tartott feleségéről Izumiról, aki nem lehetett ott, mivel rákos beteg volt és két hónappal az esküvő napja előtt meghalt.

e12

“Azt szerettem volna, ha édesanyám is ott lehetne az esküvőn” – ez volt a fiatal lány legnagyobb vágya, amikor 2013 áprilisában eljegyezték. Röviddel ezelőtt, a férfi otthagyta munkahelyét mivel úgy döntöttek, hogy menyasszonyával visszaköltöznek a szülővárosukba, Hiroshimába. Korábban közösen Hyogo-ban éltek és ott dolgoztak, de amikor Nozomi 2012-ben tudomást vett édesajnyja betegségéről, akkor egyértelmű volt, hogy haza szeretne költözni. Egy évvel később, barátja megkérte a kezét és mivel édesanyja állapota már nagyon romlott ezért úgy döntöttek, hogy még abban az évben megtartják az esküvőt. Sajnos Nozomi édesanyja állapota drámai mértékben romlani kezdett és kórházba került. Az orvosok kételkedtek abban, hogy túléli a nyári időszakot és hogy egyáltalán ott lehet majd az esküvőn. Nozomi böngészni kezdett az interneten és talált egy szervezetet, amely eskövőket rendez a kórházakban. Azonnal kapcsolatba lépett a szervezőkkel és elkezdték a felkészülést egy nagyon különleges meglepetésre.

e22

A terv az volt, hogy amikor a nagy nap eljön, az egyik ápoló elviszi a beteg édesanyát sétálni, és eközben a szobát feldíszítik és a menyasszony és a vőlegény ott fogja várni majd őket.

e32

Amikor a beteg nő belépett a szobába, a függönyt elhúzták ott volt a lánya menyasszonyi ruhában a vőlegényével.

e42

Eleinte nem ismerte meg a saját lányát, de amikor rájött, hogy mi törétnt, a szemét könnyek öntötték el.

e51

Megtörtént a hagyományos szertartás, Nozomi ajándékot adott édesanyjának, Izumi pedig fátylat helyezett lánya arcára. Ezt követően aláírták a házassági fogadalmat.

e6

Az egész szertartás mindössze 10 percet tartott, de ezt a 10 percet ez a család soha sem fogja elfelejteni.

e71

Egy hónappal később, a tényleges esküvő napja előtt Izumi meghalt. A képet, amelyen Izumi boldogan mosolyog, a férje az esküvő napján egész idő alatt a kezében tartotta.

e8

A szertartás végén, a menyasszony és a vőlegény a terem közepén voltak amikor a szervező bejelentette, hogy egy meglepetés következik, ezért kéri, hogy kapcsolják le a fényeket a teremben.

e9

Ez a videó 3 hónappal az esküvő előtt készült a kórházban, amelyben Izumi egy utolsó üzenetet szeretett volna hagyni lányának:

e10

“Kedves lányom!

Köszönöm, amit tettél ma.

Nem hittem, hogy valaha is megláthatlak a menyasszonyi ruhában.

Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy mégis láthattalak.

Az életben mindig támogassátok egymást.

Ha segítségre van szükséged, kérj segítséget, mert sokan vannak akik szívesen segítenek.

Boldog vagyok, hogy megtaláltad az otthonod.

Nagyon hálás vagyok ebben a pillanatban.

Köszönöm szépen, amit tettél. Még ha nagyon nehéz is ebben a pillanatban, akkor is nagyon boldog vagyok.”

Ez egy váratlan meglepetés volt mindenki részére és a jelenlevők már nem tudták visszatartani a könnyeiket.

e112

Izumi előre érezte, hogy már nem fog élni a lánya esküvőjén. Ezért készítette el ezt a szomorú videót, amelyben annyi melegség, szeretet és hála volt.

e121

És a lánya is csodálatos ajándékkal lepte meg, részt vehetett az esküvőn, amit másképpen nem tehetett volna meg.

e13

Ez az édesanya valóban csodálatos…. tele volt szeretettel… és el tudott menni békében, abban a tudatban, hogy a lánya igazi férjet talált magának.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏