20 ember, aki lerántotta a leplet jó pár hétköznapi dologról!

Bár a legtöbben 10-15 évig koptatjuk az iskolapadot, felnőtt korunkban szembesülünk vele csak igazán, hogy egy emberöltő is kevés ahhoz, hogy mindenről mindent tudhassunk.

Legyen szó lexikális tudásról, kreativitásról vagy akár az élethez nélkülözhetetlen leleményességről, mindig akadnak olyan dolgok amikről még nem tudtunk/hallottunk, s bár a legtöbben az évek előrehaladtával egyre több ismeretet szerzünk világunkról, mindig bukkannak fel olyan -mégha apró- dolgok is, melyek mélyítik tudásunkat, vagy megkönnyítik napjainkat.

Az internet elterjedésének hála ma már szinte minden információ egy kattintásnyira van tőlünk, ám akadnak olyan apróságok vagy kevésbé fontosnak tűnő dolgok, amikre nem feltétlenül keresünk rá magunktól.

Cikkünkben olyan hétköznapi dolgokról/praktikákról rántják le az internet buzgó felhasználói a leplet, amiket nem árt, ha te is ismersz!

“Sokáig nem értettem, hogy miért kell ezt minden kabát vállára rávarrni, hiszen semmi funkciója…aztán ma a ruhabolt eladója felvilágosított!”

” Nem fért a fejembe, hogy miért élvezik az osztálytársaim a hosszú körmöket…ma világossá váltak számomra is az előnyei!”

Kevesen tudják, hogy a kis dobozos üdítőkön lévő ‘fülek’ azért vannak a dobozokon, hogy a gyermekek azokat megfogva stabilabban tudják tartani italaikat!

Mindenkinek része volt már legalább egy költözködésben és gondolom nem kell bemutatni a szanaszét csúszó, akasztós ruhák című komédiát….ezzel a módszerrel azonban nincs több bosszúság!

“30 éves koromig öntögettem bele -na meg a kezemre- a leszűrni kívánt dolgokat, aztán a barátnőm megmutatta, hogyan is kell helyesen használni ezt a fajta szűrőt”

” Ma jöttem rá, hogy hogyan is terem a pisztácia… “

” Kevesen tudják, hogy a legtöbb bevásárlókocsin több helyen is találnak akasztófüleket, ahová a kabátjukat, táskáikat vagy szatyraikat helyezhetik fel!”

“Ennek a képnek a láttán tudatosult bennem, hogy a szív szimbólum valójában nem egy, hanem két szív összefonódásának mintájára alakult ki!”

Te tudtad, hogy a zöld gumimacik eper ízesítésűek?

” Ez az első teljesen egyenes banán, amit életemben látok. Lehet, hogy kinevettek…de én azt gondoltam, ilyen nem is létezik!:) ”

” A mai nap egy állat- és madárparkban voltunk látogatóban…ahol szembesültem vele, hogy a baglyoknak valójában kivételesen hosszú lábai vannak!”

” Sokáig nem értettem, miért hívják egyesek tojásgyümölcsnek a padlizsánt…aztán ma belefutottam ebbe a felvételbe, amin még éretlen állapotukban láthatóak és minden világos lett!”

Egy kis tépőzár és máris meg van oldva a ki-be járó laptopkábel problémája!

” Csak én nem voltam vele tisztában, hogy a menüsorban lévő óra ikonon is mindig az aktuális, pontos idő látható? “

” Sosem értettem igazán, miért nem lehet tűzcsap mellé parkolni…ma megvilágosodtam! “

Te tudtad, hogy a Húsvét-sziget gigantikus szobrainak teste is van?

” Fogalmam sem volt róla, hogy vakok számára is készítenek földgömböket! “

” Így fest, amikor egy igluban tüzet gyújtanak. Miért gondoltam azt, hogy ebben az esetben is fehéren pompázik az építmény?! “

” Ma világosítottak fel róla, hogy a Mekis ketchupokon látható apró számok valójában a szósz édességét hivatottak jelezni. Minél kisebb a szám, annál édesebb ketchupot rejt a tasak! “

Így fest egy Boeing repülőgép belseje üresen.

A macskák tappancsát magad felé fordítva rájössz, hogy talppárnáik valójában mackókat formáznak! ?

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏