20 érdekesség a világból, melyekről még biztosan nem hallottál

Egy csomó érdekes dolog van a világban, melyek számtalan kérdést vetnek fel. Miért? Hogyan? Hogy lehetséges mindez? Számtalan kérdés van, amire még a tudósok sem tudják a válaszokat. Majd idővel minden kiderül. …Talán. Viszont van egy pár érdekesség, amit nem is gondolnánk. Szedtünk össze nektek egy válogatást olyan dolgokból, melyek eszetekbe sem jutott volna. Ezek közül számosra nincs igazán magyarázat. Az élet hozta így. Az ilyen cikkek által minden nap tanulhatunk valami újat. Ezek nem biztos, hogy pont a munkánkban fejtik ki a pozitív hatásukat, de esetleg egy baráti társaságon elsütve még akár mi lehetünk az “okoskák”. Már pedig az emberek szeretik, ha intelligens társasággal vannak körülvéve. Egy picit megcsillogtathatjuk a tudásunkat. Meg aztán lehet, hogy egy nap ezek között lesz a 40 milliós kérdés a Legyen Ön is Milliomosban. ?

Nézzünk hát ezekből egy válogatást és gondolkodjatok el azon, hogy ezek közül hány volt az, amelyik meglepett titeket.

Az elefántok nem tudnak ugrani. A testük túl zömök hozzá, és persze nehéz. Azért nem fejlődött ki ez a képességük, mert soha nem kellett a ragadozók elől menekülniük.

Nem tudunk egyszerre beszélni és levegőt venni az orrunkon. Próbáljátok meg.

A világ legkedveltebb étele a Pizza. A tészták vannak a második helyen és a harmadikon a burger.

Egy 90 perces horrorfilm nézése közben 150 kalóriát égetünk el. Pusztán a félelemtől.

Egy átlagos ember az életéből 3 évet tölt a wc-n ülve.

Az Eiffel-toronyban 1710 lépcsőfok található.

Megfázás idején 1,5 liter taknyot termel az orrunk naponta. Ezzel egyébként a baktériumokat próbálja kitisztítani az orrunkból a szervezetünk.

Az armadillók péncélja golyóálló.

A kispanda mikor megszületik, kisebb, mint egy egér.

Életünk során annyi nyálat termelünk, hogy meg lehet tölteni vele egy úszómedencét.

A méhek képesek megjegyezni az emberi arcokat és megkülönböztetni őket egymástól.

Ha elhessegetsz egy szúnyogot, akkor ő vélhetőleg nem fog újra próbálkozni. Az más kérdés, hogy soha nincsenek egyedül…

1992-ben elveszett 30.000 gumikacsa a tengeren. Azóta sem találták meg mindet. Az eset sokat segített a tudósoknak tanulmányozni az óceánok áramlását.

Marie Curie a munkájának áldozata lett. A polónium és a rádium elemek felfedezéséről volt ismert. Sajnos a radioaktivitás volt a veszte. A naplója, a bútorai és tulajdonképpen minden holmija azóta is árasztja magából a sugárzást. Ólomdobozban tárolják őket.

Hollandia annyira biztonságos, hogy bűnözőket importál a börtönei betöltésére. Annyira biztonságos ország, hogy 2014 óta 23 börtön zárt be. Norvégiából hoztak át 242 fegyencet, hogy ne kelljen további munkahelyeket elveszteniük a bezárt üzemek miatt.

Az esőnek van szaga. Amit érzünk az ózon, ami a műtrágyából eredhet.

A vadkutyák a legjobb ragadozók. 85%-ban végez a kinézett áldozatával. Ezzel szemben az oroszlánok csak 18%-os eredményt érnek el.

A hideg víz ugyanannyira tisztít mint a meleg. Legalábbis a mai, modern mosószerekkel. Egyébként a meleg vízzel történő mosás 75 százalékkal több energiát használ.

A világ összes embere beférne Los Angeles-be egyszerre. Feltéve, ha nagyon összehúznák magukat.

Egyre több az ikerterhesség. 1980-ban minden ötvenedik terhesség volt ikerterhesség. Ma ez a szám minden harmincadik.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏