20 furcsa szépségideál, amit egyes országokban vonzónak találnak

A szépség relatív , mondják. Az adott személy szépsége , annak szemlélőjétől függ. Hogy ki mit talál egy vonzónak , személyenként és természetesen kultúránként eltérő. Minden országban meg vannak a meghatározó szépségideálok, azok az apró szexepilek , amelyektől valaki szépsége kiemelkedik a többi közül. Az adott országban élő hölgyek ennek szeretnének megfelelni.

Összeállítottunk nektek egy érdekes listát, azokról az országokról , amelyek szépségideáljai az európai szemlélőnek első látásra furcsának tűnhetnek.

  1. Japán : Görbe fogak

A nyugati országokban a tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen kiegészítő a kifogástalanul egyenes és fehér fogsor. Japánban ez éppen ellenkezőleg működik. Az országban a kissé kusza, úgynevezett “yaeba” fogsort tartják az abszolút győztesnek.A hölgyek gyakran azért fizetnek az orvosoknak, hogy szabálytalanná tegyék fogsorukat. A kissé vámpírfogsor szerű megjelenést a természetes szépség és a fiatalság szimbólumának tekintik. Elterjedése és kialakulása mögött vélhetően az állhat, hogy a közkedvelt Maszako császárnénak, illetve több híres énekesnőnek is hasonló a természetes mosolya, a fiatal lányok pedig szeretnének minél inkább az ideáljaihoz hasonlítani. A trend pedig olyannyira elterjedt, hogy ma már azért is csináltatnak rengetegen hasonló fogsort, mert a férfiak körében is roppant módon kedvelt, úgy vélik, hogy ez a kislányos cukisággal ötvözött mosoly szexi külsőt kölcsönöz a viselőjének.

További érdekesség,hogy az úgy nevezett ohagurónak ősi hagyományának nevében a 12. században a japán hölgyek feketére színezték a fogaikat, hogy vonzóbban és szebbek legyenek.

2. Nyugat-Afrika, Új-Guinea , Szkarifikáció / Hegtetoválások

Új-Guinea és számos más afrikai ország lakói még mindig mintákkal és számos művészi heggel díszítik testüket.A hegeket általában egy beavatási szertartás részeként kapják meg a fiatal férfiak és nők. A hölgyek esetében ezek a hegtetoválások a szépség kifejezését hivatottak szolgálni , minél több mintával rendelkezik az adott nő , annál szebbnek tekinthető. A fejlett országokban is akadnak olyanok akik, vonzónak találjak az efféle és testmódosításokat és önkényileg is gyakorolják ezeket.

3. Észak-Korea , Szív alakú arc forma

Koreában a kicsiny, apró, törékeny, gyermeki arcú és tökéletes bőrű szépségek hódítanak. A hölgyek nem riadnak vissza attól sem, hogy akár plasztikai sebészeti beavatkozások árán kerüljenek közelebb ehhez a hőn áhított etalon megjelenéshez. Koreában ezek az eljárások már szinte teljesen normálisnak tekinthetők. A nagyobb városokban posztereken népszerűsítik őket.

Itt a szív alakú arcformát tartják a szép megjelenés elengedhetetlen kiegészítőjének. Képesek ezért kiállni , igencsak fájdalmas beavatkozásokat is kiállni.

4. Mauritania , Túlsúly

Északnyugat-Afrika egy kis országában Mauritániában , egy karcsú hölgynek esélye sincs mára vonni a férfiak figyelmét. A nagy súlyt a státusz és presztízs szimbólumaként kezelik. 2009-ben egy cikkben megfogalmazták , hogy ” Mauritániában a nő mérete jelzi, hogy férje szívében mekkora helyet foglal el” . Annak érdekében , hogy a lányok minél teltebben legyenek , a szülők táborokba küldik őket, ahol akár napi 16 000 kalóriát is el kell fogyasztaniuk. Azokat a lányokat, akik ellenállnak , akár erőszakkal is kényszeríthetik az evésre.

5. Irán, Sebészeti kötések

Teheránban, Irán fővárosában a legmagasabb az elvégzett orrplasztikai beavatkozások száma. Az efféle eljárások az iráni életben teljesen normálisnak számítanak. A nőket és a férfiakat egyaránt sújtja a társadalmi nyomás , hogy minél vékonyabb , pisze orra legyen. A hölgyek büszkén , kiegészítőként viselik a műtéti beavatkozások után kapott kötéseiket, jelezve a külvilág felé, hogy milyen megszépülési folyamaton estek át. Olyannyira divattá vált a kötszer viselése, hogy gyakran olyanok is viselik, akik egyáltalán nem estek át semmilyen műtéten.

6. Kína, Thaiföld, Sápadt bőr

Kínában a sokáig érvényben lévő szépségideált miszerint a hölgyeknek apró, kislány méretű lábbal kell rendelkezniük, leváltotta az újabb őrület. Ázsia számos országában a szépségideál megtestesítőjének rendkívül specifikusan meghatározott módon kell kinéznie, porcelán szerű hófehér bőrrel és ében fekete hajjal kell rendelkeznie. Az arc legyen apró , a szemei nagyon , az ajkai kicsik és vékonyak , az álla pedig hegyes. A hölgyek azért, hogy megfeleljenek ennek a szépség ideálnak rengeteg sokszor igencsak fájdalmas beavatkozás is hajlandóak átesni. A thai hölgyek sokszor értetlenül állnak az európai szoláriumozási szokások előtt, úgy vélik azok a hölgyek óriási butaságot követnek el, akik mesterségesen barnítják a bőrüket.

7. Fulani , Magas Homlok

A nyugat-afriaki fulani törzs számára a vonzó nők legfontosabb tulajdonsága a magas homlok. Annak érdekében , hogy minél magasabbnak tűnjön a homlokuk, sokszor a haj alsó rétegeit is hajlandóan eltávolítani. Hasonló szépségideál uralkodott a középkori Európában is.

8. Mianmar , Hosszú nyak

Burmában a hosszú zsiráfnyak szépségideál. A kelet-burmai nők már akár 5 éves koruktól kezdve súlyozott sárgaréz tekercseket viselnek a nyakukon , hogy összenyomják a kulcscsontja körüli izmokat, és lenyomják őket a bordájukba és ezáltal , hosszabb legyen a nyakuk. Az idő előrehaladtával egyre több gyűrűt viselnek , melynek az összsúlya elérheti az akár 10 kg-ot is.A spirál felhelyezése és cseréje rituális szertartás formájában történik. Mivel a hölgyek féltett testrésze a nyak, a férfi szem elől általában rejtve van, így ezen a szertartáson is kizárólag nők vehetnek részt.A nyakék viselése valamiféle védelemként szolgált a múltban, egyes elképzelések szerint a tigris támadások ellen, illetve rangjelzésül is szolgált. Minél idősebb egy hölgy, annál hosszabb a tiszteletet parancsoló nyakéke. Napjainkban a nyakékek viselése már nem kötelező , de a hölgyek a hagyományiak iránti tiszteletből illetve turista látványosság szempontjából továbbra is gyakran hordják. Tévhit, hogy a spirálok eltávolítása halálos ítélet, de tény , hogy rengeteg kellemetlenséggel jár.

9. Szurma, Etiópia , Nyújtott ajkak

Az etiópiai Mursi és Suri törzsben a lányok hatalmas kínokat élnek át azért, hogy kövessék a hagyományokat és vonzóbbak legyenek a férfiak szemében.A nők speciális korongok segítségével megtanulják nyújtani alsó ajkuk bőrét. Gyakran az elülső fogaikat is kihúzzák , hogy jobban megmaradjon a dísz. Minél nagyobb a tányér lemez, annál magasabb a lány társadalmi helyzete, és annál nagyobb a hozomány, amelyet házasság előtt kell fizetni.

A hagyomány források szerint Kr. e. 9. századig nyúlik vissza, akkoriban a hölgyek azért csúfították el ilyen módon , hogy más törzsek tagjai ne vessenek szemet az asszonyokra, illetve a rabszolga kereskedőkkel szemben is ezzel hivatottak védekezni. az idő múlásával azonban olyannyira beivódott a kultúrájukba, hogy a szépség és a nőiesség egyik szimbólumaként tekintenek rá. Emellett pedig a lányok nővé válását is ez hivatott jelképezni.

10. Namíbia , Himbák , Vörös szín

A himbák nomád pásztorok, akik Namíbia északnyugati részén, Kaokoland területén élnek. Vörös okkert és zsírt használnak, hogy megvédjék magukat a naptól. A vörös pasztával tincseként bevont hajat tartják gyönyörűnek a törzs ragjai. A himba törzs női tagjai vajból, porított vörös kövekből, vas-oxidból és az omazumba cserje aromáiból készítik a keveréket , amellyel kenik a hajukat. Úgy vélik , hogy ez az úgynevezett otjize paszta nem csak segíti formázni a hajat de meg is védi azt. A keverékkel bevont haj rendkívül kívánatosnak számít a kultúrájukban , úgy vélik , hogy a vastag tincsekbe formált haj azt jelzi, hogy a viselője képes egészséges gyermeket szülni.

11. Tádzsikisztán , Összenőtt szemöldök

Tádzsikisztán egyes régióiban az úgy nevezett monobrow vagy unibrow, az összenőtt szemöldök a szépség jele. Ha természet nem volt olyan kegyes egy lányhoz , hogy ez természetes úton megadasson számára akkor gyakran használnak fekete szemsminket a hiba kiküszöbölésére.A nőknél az összenőtt szemöldök jelképezi a szüzességet és a tisztaságot is. A helyi emberek megvannak róla győződve, hogy az az ember akinek össze van nőve a szemöldöke az szerencsés életet élhet.

12. Franciaország, Természetesség

A párizsi nők nem csak 100 évvel ezelőtt, de a mai napig inspirációul szolgálnak előttünk. Párizsban az erőfeszítésektől mentes, abszolút naturalista és természetes ” épp most ébredtem” külső hódít. Társadalmuk a fiatalos, minimális smink nélküli megjelenést részesíti előnyben.

13. Oroszország , Magas és karcsú

A legszebbnek tartott orosz nők magasak és karcsúak, élénk kék vagy zöld szemekkel, magas arccsontokkal és telt, kövér ajkakkal rendelkeznek. A francia hölgyekkel ellentétben az orosz nők sok időt és energiát fordítanak a megjelenésükre, sminkre és öltözékre egyaránt.

14. Új Zéland, Maorik , Arctetoválások

A maorik , új Zéland polinéz származású őslakosainak kultúrájában fontos szerepet tölt be a tetoválás. A hölgyek ezeket a festéseket az állukon viselik. Ta-moko tetoválás az állakon erőt, elkötelezettséget és nőiességet jelent. A férfiak a tetovált állú és kék ajkú nőket tartják a legvonzóbbnak.

15. Brazília , Dél Amerika , Telt idomok

A déli államokban , a helyes arc mellett azon van a hangsúly , ami szintén délebbre található. Az itteni szépség ideál a telt kebleket, a széles csípő és vastagabb erősebb és izmos combokat, illetve a kerek fenekeket részesíti előnyben.

16. Írország

Az ír szépség ideál is a természetesség híve ,így ezeket a tulajdonságokat értékelik magasra a nőkben. Egy tipikus ír szépségnek általában vastag szemöldöke, tiszta bőre és vékony ajka van. Leggyakoribb tulajdonságuk azonban a nagy homlok, zöld szem, sok szeplő és vörös haj.

17. Szaúd-Arábia , Ragyogó szemek

Az országban kifejezetten nagy jelentőséggel bír a mondás miszerint ” A szem a lélek tükre “. A szigorú vallás adta szabályokból adódóan a hölgyeknek szinte ez az egyetlen testrésze , amivel a figyelmet magukra tudják vonzani, ezért különösen fontos annak szépsége.

18. India , Fekete hajzuhatag

Az ideális nő Indiában mandula alakú szemekkel , helyes orral , hosszú dús fekete hajkoronával , sötét szemöldökkel és szemekkel és világos bőrrel rendelkezik. Indiában fehérítő krémekkel világosítják a hölgyek a bőr színűket.

19. Egyesült Államok .

20. Magyarország

A magyar lányok a legszebbek , szokták mondani. Ez talán azért igaz , mert a magyar nők között mindenféle szépség megtalálható. A magyar szépség ideálok többnyire a nyugati országot hatására változtak. Az utóbbi időben hazánkban is a természetesség és kifinomultság lett a legfőbb védjegye egy szép nőnek.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏