20 sokkoló tény a kedvenc mozifilmjeinkről, amit talán még a rajongóik sem tudtak korábban

1. A valaha volt legnagyobb (épített) forgatási helyszín a Harry Potter filmek mágiaügyi minisztériumának főterme. A létesítmény építése 20 hetet vett igénybe, és a londoni dupla emeletes buszok mint egy felét gond nélkül el lehetne benne helyezni.

2.Az oroszlán király című mesefilm eredetileg ,,A dzsungel királya” nevet kapta volna, ám a készítők rádöbbentek, hogy mivel az oroszlánok nem a dzsungelban élnek, ezért nem lenne túl találó.

3. A kommunikátor, amit Qui-Gon Jinn a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak című epizódban használt, valójában csak egy kissé megbuherált női Gillette borotva.

4. A Sikoly című film megjelenése után háromszorosára nőtt azon telefonok eladása, melyek kijelzik a hívó telefonszámát.

5.Whiplash című filmben egy fiatal és tehetséges dobos életét követhetjük nyomon. A film érdekessége, hogy a rendező nem hagyta pihenni a főszereplőt megformáló Miles Teller-t, így a jelenetek során az ő valódi fáradtságát és kimerültségét láthatjuk, semmi sincs megjátszva.

6.A remény rabjai című filmben láthatunk egy fotót Morgan Freeman fiáról, Alfonso Freemanről.

7. Amikor Stephen King eladja a könyveinek filmesítési jogait, igyekszik támogatni a fiatal, feltörekvő rendezőket. Például: a tehetséges pályakezdőknek 1 dollárért kínálta a Remény rabjai megfilmesítési jogait, míg a már befutott rendezőktől több ezer dollárt kért cserébe.

8. A Die hard című film első része valójában csak egy adaptációja az 1968-as ,,A detektív” című kriminek, melynek Frank Sinatra volt a főszereplője.

9. Sophie Turner, aki Sansa Stark-ot játszotta a Trónok harca című sorozat első évadában, hazavitte és befogadta a kutyát, akivel sok jelenetben együtt szerepelt.

10.Ponyvaregény című film költségvetése rendkívül kicsi volt, mindössze 8 millió dollárba került, melyből 5 millió dollárt a színészek fizetése tett ki. A film bevétele egyébként több százmillió dollár volt.

11. A nyolcadik utas: a Halál című film főszereplője (Ripley) eredetileg férfi lett volna, ám a rendezők úgy gondolták, hogy a közönség jobban viseli majd, ha a film végén az egyetlen túlélő egy nő lesz.

12.Reszkessetek, betörők! című film borítóját Edvard Munch ,,A sikoly” című festménye inspirálta.

13. A Terminátor című film egyik forgatási napján Arnold Schwarzenegger kiugrott az egyik közeli étterembe ebédelni, ám elfelejtette, hogy éppen félelmetes sminket visel: hiányzott az egyik szeme, törött volt az állkapcsa és össze volt égve a bőre, amitől az étterem dolgozói és vendégei azonnal frászt kaptak.

14. Kevesen tudják, de Az igenember című film a brit író és producer, Danny Wallace életrajzán alapul. A film egyik jelenetében pedig maga Danny Wallace is feltűnik.

15.WALL·E című film ‘EVE’ karakterét valójában Jonathan Ive, az Apple állandó tervezője készítette, aki az iPod-ot, az iMac-et és az iPhone-t igyekezett egy karakterré gyúrni.

16.Keresztapa filmekben egyszer sem hallhatjuk a ,,maffia” szót.

17. Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness a szereplőválogatás idején azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok” lesznek.

18.Moulin Rouge! című filmben Nicole Kidman a filmtörténelem legdrágább ékszerét viselte. 1308 gyémánt volt rajta, és az értéke valamivel több volt, mint 1 millió dollár.

19.New York bandái című filmben a rendező Martin Scorsese maximális élethűségre törekedett, ezért Cameron Diaznak valóban meg kellett ütnie Leonardo DiCapriot, aki később panaszkodott is emiatt.

20. Az Esőember című film telefonfülkés jelenetében Dustin Hoffman teljesen véletlenül fingotta el magát, ám olyan viccesen sült el, hogy később benne hagyták a filmben.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏