20 vadon élő állat, akik gondoskodó kezekbe kerültek és háziállatokká váltak

Ma már nehéz meglepni valakit a háziállatunkkal. A kutyák, macskák, rágcsálók és teknősök az emberi élet részévé váltak. Cikkünk hősei azonban minden ezzel kapcsolatos sablont felrúgtak, amikor különféle vadon élő állatokat vették a szárnyaik alá, az állatok pedig a folyamatos gondoskodás hatására szépen lassan kezesbárányokká, tulajdonképpen háziállatokká váltak.

1. ,,Láttam, hogy a fiam kiabál, és messziről rohan felénk valamivel a kezében. Egy mókus volt. Nem reagált semmire, úgyhogy orvoshoz vittük és meggyógyítottuk. Azóta velünk él.”

2. ,,Kutyasétáltatás közben láttam ezt a szegény kisfickót, aki csak ült a fűben. Hazahoztam. A vicces, hogy a feleségem már több hónapja szeretne egy nyulat.”

3. Egy vadkan, ami kutyának képzeli magát. Imádja a főtt burgonyát, az édességeket, és azt, amikor vakarják a hasát.

Ennek a „kisbabának” az anyja vadászok áldozata lett, utána mentették meg és hozták ki az erdőből.

4. Ő itt Piper. A gazdái egy menhelyről mentették meg, és most nagyon boldog és szeretetteljes. Piper kedvenc hobbija a festés.
5. ,,Néhány nappal ezelőtt találtunk egy kis papagájt az úton. Az első napon nem is mert ránk nézni, most a karunkban alszik.”

6. Ő itt Joey, a tengeri vidra. Árva maradt, ezért a Tengeri Emlősök Mentőközpontja vette gondozásba.
7. ,,A forró aszfalt miatt a kocsim árnyékába rejtőzött, mivel nem tudott felugrani a járdaszegélyre, hogy eljusson a fűig.”

8. ,,Kopaszon és vakon találtam az út szélén. Felvettem, etetni kezdtem. A 7. napon kirepült a dobozból és az ujjamra ült.”

9. Woody-t, a rókát egy prémfarmról vásárolták, megmentve őt attól, hogy valaki sáljává váljon. 5 éve él a megmentőjével, és már nyilvánvalóan soha nem fog visszamenni az erdőbe.
10. ,,Városközpont, zsúfolt park. Ültem a padon, majd hirtelen a vállamra ugrott. Hazavittem, most a kertünkben él és folyamatosan gondoskodunk róla.”

11. ,,Ez a kis veréb 5 évvel ezelőtt esett ki a fészekből, és szerencsére még időben megtaláltuk, a környékbeli macskák előtt.”

12. ,,Egy hónapig a pajtámban élt, mert nagyon félt. Most imádja az autóm fűtött kormányát. Nagyon örülök, hogy megjelent az életemben.”

13. ,,Ezt a kis Batman-t találtam kandallótisztítás közben a kéményben. Betettem egy fészerbe, és vizet is raktam mellé.”

14. Ebből a cobolyból sem lett ruhadarab. Most boldogan él a gazdájával, és sokan követik őt az Instagramon.
15. ,,Ő itt Frank. Kiesett a fészkéből és eltört a lába. Meggyógyítottuk, de most úgy mászkál, mint egy pingvin.”

16. ,,Ez a jávorszarvas apám kertjében szundikál. Rendszeresen jár ide pihenni, apám Timmy-nek nevezte el.”

17. ,,Valami ma arra késztetett, hogy kimenjek a parkba. Leültem a padra, majd szívszorító nyüszítést hallottam. Elfordítottam a fejem, és láttam, ahogy hollók támadták meg ezt az édes kis pofát. Megmentettem őt.”

18. ,,Bemutatom Baby Ruby-t. Árva volt, ezért örökbe fogadtuk, amíg készen nem áll rá, hogy visszatérjen a vadonba.”

19. ,,Befogadtuk és megszerettük, ahogy ő is minket. Szerintem úgy gondolja, hogy nem is ő él a mi lakásunkban, hanem mi az ő rókalyukában.”

20. ,,Ez a kis hód, akit megmentettem.”


Bónusz: ,,A megmentett galambunk figyelmesen tanulja, hogyan kell enni. Nincs többé erőszakos adagolás!”

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏