21 állat, amelyről valószínű még soha nem hallottál azelőtt

Azoknak, akik azt hiszik, hogy már mindent láttak.A tenger mélységében, Madagaszkár erdőiben, és még az afrikai szavannákon is van több tucat olyan állat, amelyek hihetetlenül egzotikusak. Ez a sok furcsa állat áldás fotósoknak, és igazi puzzle azok számára, akik a neten látják ezeket a képeket. Az ő első kérdésük, ami felmerül bennük: ez Photoshoppal készült, vagy tényleg létezik?

A természet hozta létre ezeket a bizarr állatokat, és ők biztosan nem használtak Photoshoppot vagy egy művész fantáziáját.

Bemutatunk 21 fotót a világ legbizarrabb, de még mindig nagyon is valóságos állatairól.

Havasi kecske

kulonos-allatok30

A havasi kecske az emlősök osztályának a párosujjú patások rendjéhez, ezen belül a tülkösszarvúak családjához és a kecskeformák alcsaládjába tartozó faj. Nemének egyetlen képviselője. A havasi kecske nem a házikecske, hanem a zergék rokona.

Vörösajkú denevérhal

kulonos-allatok29

A vörösajkú denevérhal (Ogcocephalus Darwini) Costa Rica partjai közeléből, a Cocos-szigetek környékéről ismert, ahol jellemzően a 30 méternél nagyobb mélységekben tartózkodik.

Panda-hangya

kulonos-allatok31

Több mint 3000 olyan fajjal büszkélkedik a Mutillidae darázs család, amiknek szárnyatlan nőstényei a szőrös hangyákra hasonlítanak. Chilében élnek és az igazán fájdalmas szúrásukról ismertek. A fekete és fehér példányokat, a kínai óriás panda után, panda-hangyaként is nevezik.

Umbonia Spinosa

kulonos-allatok24

Ezek a tüskés bogarak a kabócákkal állnak rokonságban, és csőrükkel átlyukasztják a növények szárait, amiből kiszívják a nedveket. Azonban különleges külsejük számos eddig még megválaszolatlan kérdést állít a tudósok elé.

A madagaszkári csíkos tanrek

kulonos-allatok27

Ez az apró tanrek az egyetlen olyan ismert emlős, ami képes ciripelni.

kulonos-allatok28

Kacsafarkú szender

kulonos-allatok25

Ez a lepkeféle pontosan úgy néz ki, mint egy kolibri. Érdekesség, hogy meglepően jól tudja megkülönböztetni a színeket.

kulonos-allatok32

Glaucus Atlanticus – egy tengeri csigaféle

kulonos-allatok33

Másik néven: kék sárkány. A tengeri csigafélékhez tartozik. A gázokkal teli gyomra miatt meleg óceáni vizek felszínén lebeg ez a jószág.

kulonos-allatok34

kulonos-allatok15

Sáskarák

kulonos-allatok16

Vagy: tengeri sáska, gyilkos garnélarák, hüvelykujj osztó. Ez az egyik leggyakoribb ragadozó a trópusi és szub-trópusi vizekben. Keveset lehet tudni róla, mert rengeteg időt tölt el a lyukakban megbújva, figyelve legújabb zsákmányára.

Nagy mara

kulonos-allatok10

A nagy mara egy gyors, nyúlra és apró szarvasra egyaránt emlékeztető dél-amerikai rágcsáló, a törpe mara mellett nemének egyetlen képviselője. A vízidisznó és a hódok után a nagy mara a legtermetesebb rágcsálófaj a világon.

Maláj repülőmaki

kulonos-allatok9

A maláj repülőmaki az emlősök osztályának a bőrszárnyúak rendjébe, ezen belül a repülőmakifélék családjába tartozó faj. Nemének egyetlen faja.

Kiwa

kulonos-allatok8

A Kiwa mélytengeri tízlábú rákok neme, melybe mélytengeri hidrotermális hasadékokban és szénhidrogén-szivárgásokban élő, nem fotoszintézis-alapú ökoszisztémákban élő rákok tartoznak.

Galléros paradicsommadár

kulonos-allatok12

A galléros paradicsommadár a madarak osztályának verébalakúak rendjébe és a paradicsommadár-félék családjába tartozó Lophorina nem egyetlen faja.

kulonos-allatok11

Kaliforniai uszkárlepke

kulonos-allatok13

2009-ben Venezuelában fedezték fel ezt a fajt, de még mindig nagyon kevés információ áll a rendelkezésünkre vele kapcsolatban.

kulonos-allatok26

Szajga-antilop

kulonos-allatok22

Az eurázsiai sztyeppék lakója ez a fura szerzemény, ami a különösen szokatlan, túlméretezett, rugalmas ormányáról vált híressé.

kulonos-allatok18

Atheris hispida

kulonos-allatok17

Az atheris hispida egy mérges vipera faj Közép-Afrikában.

Kék papagájhal

kulonos-allatok23

Ez a fényesen csillogó kék hal az Atlanti-óceán vizeiben él, és idejének 80%-át táplálékkereséssel tölti.

kulonos-allatok19

Papucscsőrű madár

kulonos-allatok21

A papucscsőrű madár vagy papucscsőrű gólya a madarak osztályának a gödényalakúak rendjébe, ezen belül a papucscsőrűmadár-félék családjába tartozó Balaeniceps madárnem egyetlen faja.

kulonos-allatok20

Okapi

kulonos-allatok14

Ez az emlős a Kongói Demokratikus Köztársaságban őshonos. A zebracsíkok ellenére a zsiráfokhoz áll a legközelebbi rokonságban.

kulonos-allatok2

Narvál

kulonos-allatok4

Ez a fogas bálna a sarkvidéki vizekben él, és húsáért, illetve a csont agyaráért több mint 1000 éve vadásszák.

kulonos-allatok5

Armadilló-gyík

kulonos-allatok6

Tökéletesen tudja álcázni magát a tüskés sárkány, hiszen ezzel a színnel a sivatagi homokban teljesen el tud rejtőzni. Van egy hamis feje is ennek a gyíknak, ami alá el tudja rejteni az igazi fejét.

Bolyhos tehenek

kulonos-allatok3

Az aranyos bolyhos teheneket az amerikai Iowa államban, Adel városában tenyészti Phil és Matt Lautner a saját gazdaságukban. Ezeket az ápolt szőrű teheneket főként eladásra tenyésztik, de gyakran vesznek részt különböző versenyeken, ahol rengeteg díjat zsebelnek be.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏