21 érdekes adat és tény, amit szinte már illegális tudni

Az internetezők mindennap számtalan érdekes dolgot osztanak meg egymással a közösségi oldalakon. Nemrégiben a Reddit egyik felhasználója arra kérte a társait, hogy gyűjtsék össze azokat a tényeket és információkat, amiknek az ismerete szinte már illegálisnak tűnik. Több mint 17 ezer válasz érkezett a bejegyzésre.

1. A legtöbb országban a rendőrség hazudhat neked, ahogy a katonai toborzók is.

2. A bőr rugalmassága miatt három teljes fordulatra van szükség egy emberi fej eltávolításához.

3. Az 51 osztható 17-tel.

4. A legtöbb nagykereskedelmi cégnél nem tiltják, hogy hangfelvételt készítsünk a főnökökkel folytatott beszélgetésekről.

5. Megkérdezheted az FBI-tól, hogy van-e rólad aktájuk.

6. ,,Teljesen más, mint amit a többiek posztoltak, de a Disney World Park szafari körútjának oroszlánja nincs leláncolva. Minden reggel alaposan megetetik, hogy az állat ne legyen éhes, a sziklát pedig, amin általában fekszik, alulról tökéletes hőmérsékletűre állítják, ezért nem támad meg senkit a szafarin.”

7. ,,Gyerekkoromban apám megtanított zárakat feltörni. Nagyon érdekelt ennek a világa, ezért alaposan bele is jöttem az évek során. Nem lettem betörő, vagy ilyesmi, max a szomszédoknak segítek, amikor kizárják magukat, de így is megdöbbentő tud lenni a reakciójuk, a legtöbben azt hiszik, hogy bűnöző vagyok és azért megy ilyen jól.”

8. ,,9. osztályos koromban kémiaórára részletes beszámolót készítettem a diacetilmorfinról (heroin) egy szerves molekulákkal foglalkozó projekthez, beleértve annak előállítását is. Elég érdekes volt ennek utána olvasni és szórakoztató volt bemutatni, és bár nem csináltam meg, valamiért mégis úgy éreztem, hogy megszegtem a törvényt.”

9. Egy alumínium fólia blokkolhatja a lopásérzékelők jeleit a szupermarketekben.

10. Kanadában bármilyen beszélgetés rögzíthető az emberek tudta nélkül, kivéve akkor, ha az egy bűncselekmény ügyének előmozdítása végett történik.

11. ,,Amikor a cégek a nevedet, életkorodat, nemed, hovatartozásodat, foglalkozásodat, fizetésedet, stb. akarják tudni, a legjobb amit tehetsz, ha hazudsz. Ha ezeket az információkat megadod, soha többé nem fogod tudni törölni őket az internetről és az adatbázisokból.”

12. A tudósoktól el lehet kérni a kutatási cikkeiket, amiket általában fizetős magazinokban publikálnak. Egyszerűen emailt kell nekik írni, és a legtöbben kérdés nélkül elküldik, még szeretik is ezt csinálni.

13. Azok a trükkök, amiket az orvosok használnak, hogy megpróbálják elterelni a figyelmed, amikor a reflexeidet vizsgálják.

14. A legtöbb országban törvénybe ütközik, hogy egy cég megtiltsa neked, hogy megbeszéld a fizetésed a munkatársaiddal.

15. A magabiztosság sok ajtót nyithat meg előtted. Sokszor többet érhetsz el vagy úszhatsz meg egy kis dühvel, mintha mindig szelíd és visszafogott lennél.

16. Létezik egy „100 halálos technika – a túléléshez” című könyv, amiből rengeteg illegális dolgot lehet megtudni.

17. Írországban nincs korhatára a tetováltatásnak. Tetováló vagyok Írországban, jogilag akár egy újszülöttet is tetoválhatnék, ha mindkét szülő beleegyezik.

18. Az utolsó repülőgép, amin utaztál, valószínűleg tartalmazott olyan alkatrészeket, amik nem feleltek meg teljesen a biztonsági szabványoknak, de mindenesetre átmentek az ellenőrzésen.

19. Az átlagos amerikai munkásosztály soha nem fog nyugdíjba menni

20. Mi nem látjuk a 4. dimenziót, de a 4. dimenzió lát minket.

21. A haldoklás olyan, mint egy szunyókálás. Soha nem tudhatod pontosan, hogy mikor alszol el (halsz meg), és nem is érdekel, hogy elalszol, mert épp elalszol.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏