21 őrült pillanat, amit a Google Earth kameráinak sikerült megörökíteniük

A Google Earth kétségkívül az egyik legnagyobb találmány és fejlesztés, ami csak az internetes világhoz köthető. Nincs ember a Földön, aki ne keresett volna már rá a saját otthonára, esetleg gyerekkori házára az így elérhető műholdfelvételeken.

1.  A zátonyra futott Costa Concordia roncsa a Google Earth felvételein.

2.  Lencsevégre kapott fegyverkereskedő Oroszországban.

3.  Az egyik leghíresebb észak-koreai munkatábor, a Jodoki koncentrációs tábor.

4.  Az arizonai sivatagban található Davis–Monthan légibázis. itt őrzik az Egyesült Államok második világháború óta leselejtezett repülőgépeit.

5.  Gondolkodtál már rajta, hogy milyen lehet egy sugárhajtású vadászgép mögött állni, amikor beindítja a hajtóműveit? Az alábbi Google Earth képen látható nyomok szerint nem túl kellemes.

6.  Elcsípett közlekedési baleset. Reméljük, senki sem sérült meg.

7.  Kigyulladt kollégium, ami olyan hevesen égett, hogy a Google Earth műholdfelvételein is jól kivehető.

8.  A Google Earth-nek szintén van képe a szeptember 11-ei new yorki terrortámadásról.

9.  A Google Earth bátor munkatársai még az ukrán Pripjatyba is bejutottak, ahol többek között ezt a felkavaró felvételt sikerült készíteniük.

10.  A Google Earth sokszínűségét jelzi, hogy a segítségével akár az elhagyatott (és ma már lezárt) Hasima-szigetre is ellátogathatunk, ami egykoron a japán szénbányászoknak nyújtott otthont, ám a szén elfogyása után kísértet-szigetté vált..

11.  Ezen a brazíliai felvételen egy szemetet evő ló látható, ami jól tükrözi az ország nagy részére jellemző állapotokat.

12.  Rejtélyes koponya az oroszországi Novaja Zemlja szigetcsoport egyik Google Earth felvételén.

13.  A clevelandi emberrablás fogvatartójának, Ariel Castronak a házát még ma is egy kitakart kép jelzi a Google Earth-en, ami csak még kísértetiesebbé teszi a történteket, hiszen a férfi házát azóta elbontották.

14.  Első pillantásra olyan, mintha holttestek hevernének a szemetesek körül ezen a chilei felvételen, de ezek szerencsére csak próbababák.

15.  Ezek az emberek megtudták, hogy a városukba érkezik a Google Earth csapata, ezért felkészültek a fogadásukra.

16.  Rejtélyes piros tó az iraki Sadr város szívében, amelyre azóta sem sikerült magyarázatot találni.

17.  Ezek az amerikai tinédzserek úgy gondolták, hogy jó ötlet fegyvert tartani a Google munkatársaira. A rendőrség a képek alapján később őrizetbe vette őket.

18.  A trükkös árnyjátéknak köszönhetően, ezen a felvételen olyan, mintha a tengervíz magasabban lenne, mint a szárazföld. *JAVÍTVA

19.  ,,Gyilkosságnak” tűnő esemény egy hollandiai tavon. Az esetet azóta kivizsgálták és a helyszínelés után megállapították, hogy nem történhetett gyilkosság a mólón.

20.  A japán nyugdíjas, Ayano Tsukimi úgy próbálja ,,benépesíteni” a mára teljesen elhagyatott szülőfaluját, hogy életnagyságú babákkal helyettesíti az embereket.

21.  A horvátországi Galešnjak-sziget, amelyről 2009-ben (a Google Earh felvételeinek hála) derült ki, hogy majdnem tökéletesen szív-alakú. Az aprócska sziget azóta valóságos zarándokhely lett a szerelmes párok számára

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏