25 megdöbbentő tény, ami teljesen új megvilágításba helyezi a világ dolgait

Bármennyire is tanult vagy éppen sokat látott emberek vagyunk, mindig jön valami új, ami időről-időre újra és újra képes lenyűgözni bennünket. Ez pedig (mi tagadás) jó érzés, hiszen emberi mivoltunkból fakadóan folyton-folyvást vágyunk az újabb és újabb távlatok, érdekességek felfedezésére. Hogy ez az igényünk egy rövid időre ismét kielégülhessen, az alábbi listán 25 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, ami ha nem is mindenki számára, de az emberek túlnyomó többségének egészen biztosan megdöbbentő újdonságként fog hangzani…

1.  1916 óta illegális épületet küldeni az Egyesült Államok postájával. Ez a törvény akkor jött létre, amikor valaki egy 40 tonnás házat ,,adott fel a postán”, hogy így kerülje el az egyébként magas szállítási költségeket.
2.  1997-ben nem csak egyszerűen békák potyogtak az égből, komplett vihar alakult ki belőlük.
3.  Alvás közben nem érzünk szagokat.
4.  Az asztronautáknak tilos babot fogyasztaniuk a kilövés előtti napokban, mert a ‘szellentés’ során felszabaduló gázok károsíthatják az űrruhájuk.
5.  A krokodilok intelligensebbek, mint gondolnánk. Példának okáért: szándékosan nyelik le a parton talált köveket, hogy az extra súly miatt mélyebbre tudjanak merülni a vízben.
6.  Bhután egy olyan titokzatos ország, hogy senki sem tudja pontosan, hányan élnek ott. Az utolsó népszámlálást ugyanis 1975-ben tartották.
7.  A felnőtt jegesmedvék sokszor csak az elejtett zsákmány zsírját fogyasztják el, a húsukat meghagyják és/vagy elássák a kölykeiknek. Rendkívül gondoskodó szülők.
8.  Egyes eszkimók csak azért használnak hűtőszekrényeket, hogy a bennük elhelyezett élelmiszereket védjék a megfagyástól.
9.  A óceánok fenekén körülbelül 200-szor annyi arany található, mint amit az emberiség valaha is kibányászott a szárazföldön.
10.  William Shakespeare többféleképpen is ejtette a nevét.
11.  Az oroszlánidomárok azért használnak megfordított székeket, mert az oroszlánok csak egyetlen tárgyra tudnak koncentrálni, és amikor a székek négy lábával találják szembe magukat, egyszerűen összezavarodnak.
12.  Mielőtt a fülpiszkálókat feltalálták volna, az emberek olyan ceruzák végével piszkálták a fülüket, melyből először kiszedték a radírt.
13.  Az agyunk aktívabb, amikor alszunk, mint például amikor TV-t nézünk.
14.  A herkulesbogár az átlag ~100 grammos testsúlya ellenére, akár egy 8 kg-os tárgyat is képes elcipelni, így hivatalosan is ő a legerősebb élőlény a Földön.
15.  Egy japán legenda szerint, ha egy esernyőt túl sok ideig hagyunk lefektetve valahol a házban, akkor egy egyszemű, egylábú szörnyeteggé (Kasa-obake a neve) változik.
16.  Az első önkiszolgáló étterem New Yorkban nyílt annak idején, és kizárólag férfiakat szolgáltak ki, akiknek állva kellett elfogyasztaniuk az ételt.
17.  A fogamzásgátló tabletták a gorilláknál is eredményesen alkalmazhatók.
18.  A kolibrik nem tudnak sétálni.
19.  Az amerikai New Hampshire állam hivatalos rendszámtábláján a „Live free or die” (Élj szabadon, vagy halj) felirat olvasható.
20.  A Biblia valójában sehol sem említi, hogy Ádám és Éva almát evett volna, csak egy ,,fáról származó gyümölcsről” esik benne szó.
21.  Franciaországban tiltott az arc nélküli babák árusítása.
22.  A dobókocka egymással szemben lévő oldalain található számok összértéke mindig 7.
23.  A ,,Canada” szó az amerikai őslakosok nyelvén annyit tesz: ,,nagy falu”.
24.  Nepál az egyetlen ország a világon, melynek zászlaján nincs egyetlen egy négyzet vagy téglalap formájú alakzat sem.
25.  Az alvás után a szemünk sarkában található ‘csipa’ (nincs tudományos megnevezése) valójában mindig jelen van a szemünkben, csak olyankor teljesen folyékony, áttetsző állapotban veszi körbe a szemgolyónkat. Alvás közben azonban, a pislogás hiánya miatt összegyűlik, és (rendszerint) a szemünk két oldalán rakódik le, ezzel megalkotva a hétköznapi nyelven csak ,,csipának” nevezett valamit.
+1. A Rushmore-hegyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de vajon hányan láttuk már hátulról?!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏