3 igazság, amit mindenkinek tudnia kell a császármetszésen átesett nőkről

Anyának lenni sohasem könnyű, óriási jutalom, de nagy felelősség és kihívásokkal teli feladat is egyben.

Monet Nicole gyermekek születését fotózza és megszámlálhatatlan szülésnél volt jelen. Minden szülés más, viszont ami megragadta őt az az volt, hogy a császármetszésen átesett nőket valahogy nem értékelték annyira a szülés miatt.

Monet szerette volna minden császármetszéssel szült édesanyával tudatni, hogy mennyire szépek, erősek és bátrak. Ezért leírt három dolgot a császármetszéssel szült édesanyákról illetve a hason lévő vágásról, mely ezt bizonyítja.

Az alábbiakban egy részletet olvashatunk a szövegből:

csaszarmetszes1

1.A császármetszésen átesett édesanyák bátrak

“A műtét előkészítő folyamata nem egy leányálom. Gyakran nem engedik be a partnert a műtőbe egészen addig, amíg “nincs minden a helyén”.

Ezt azt jelenti, hogy ameddig a kismamát az orvosok vagy az ápolók előkészítik a steril szobában,  ő közben azon gondolkodik vajon mi is fog történni. Mindeközben teljesen egyedül van, gyakran tele félelmekkel.

Ezekben a percekben pedig pont erősnek kell lennie és a kisbaba iránti szeretete átsegíti ezeken a nehéz pillanatokon.

Ha nem esett át ilyen beavatkozáson, kérem próbálja meg elképzelni milyen érzés lehet az, amikor félelmekkel tele, egyedül fekszik a műtőasztalon. Ha ezt megteszi, valószínű hamar rájön, milyen bátor egy ilyen anya.”

csaszarmetszes2

2. A császármetszéssel szült anyukák erősek

“Nincs sok anyuka, aki azt mondaná, hogy pont a császármetszésről álmodozott, mikor elképzelte milyen lesz a szülés.

Néhány édesanyának hetekre van szüksége ahhoz, hogy mentálisan felkészüljön arra, hogy másképp fog szülni. Hirtelen teljesen más körülmények között fog találkozni majd kisbabájával. Minden szüléssel kapcsolatos terve szétesett.

Aztán eljön a műtét ideje. Vágást ejtenek, összevarrják. A teljes felépüléshez hónapokra van szükség. S miközben sokan fagyiznak vagy elkényeztetik magukat egy műtét után, ezek az édesanyák pont az ellenkezőjét teszik.

Gondoskodnak a piciről, szeretettel veszik őt körül és kapcsolatot alakítanak ki vele.”

csaszarmetszes3

3. A császármetszéses édesanyák gyönyörűek

“A szülés minden nőn nyomot hagy. Néha érzelmi, máskor testi nyomokat. A császármetszéssel szült édesanyákon gyakran mindkettőt.

A vágáson keresztül hagyták el a kisbabák a régi világot és kibújtak egy új világba.

Nagyon érdekes, hogy minden egyes vágás más, más a textúrája, a hossza, a helye. Ahogy minden seb más, így minden császármetszés is más. Az is nagyon érdekel, hogy a vágás helye hogyan változik az idő múlásával. Ezek a sebek gyönyörűek és tisztelet jár nekik.

Ahelyett hogy elrejtenék, ezeket az édesanyákat arra kellene ösztönözni, hogy megmutassák a vágást. Így meg tudják mutatni bátorságukat és erejüket a világnak.”

csaszarmetszes4

Mi és Monet is arra ösztönözzük a császármetszéssel szült édesanyákat, hogy ne takargassák a vágás helyét, hanem legyenek rá büszkék!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏