30 zseniális találmány, ami az egész életünket megváltoztathatná

Már persze, ha széleskörűen is elterjednének, amire egyelőre nem sok esély van, zömük ugyanis még csak Japánban és Kínában elérhető jelenleg. Ez persze mit sem von le értékükből és abból a napnál is világosabb tényből, hogy ha egyszer idehaza is elterjednek majd, (amit mi speciel nagyon várunk) akkor kétségkívül egyszerűbbé és könnyebbé tehetik majd a mindennapjainkat.

1.  Metrójegy-automata Pekingben, aminek műanyag palackokkal is fizethetünk.
2.  QR-kóddal ellátott házi feladat, melyet ha beolvas a gyermek a mobiljával, automatikusan egy, az adott feladat megoldását bemutató YouTube videóra dobja őt a készülék. Zseniális!!!
3.  Eltérő színű bevásárlókosár a céltudatos vásárlóknak, és azoknak, akiknek némi segítségre lenne szüksége az eladóktól.
4.  Fogorvosi rendelő, aminek a mennyezetén a régi ,,Keresd meg Vilit?” játék (angolul: Where’s Wally?) egyik jelenete látható, hogy a gyermekek lefoglalják magukat és ne unatkozzanak annyira, amíg a fogorvos dolgozik.
5.  Téli ruha-tesztelő fülke, amiben direkt fagypont körüli hőmérséklet uralkodik, hogy a vevők eldönthessék, hogy a ruha amit vettek, elég meleg lesz-e nekik a téli hónapokra.
6.  Széktámla, táskaakasztóval. Apróság, de mégis ötletes!
7.  Utcai pad, aminek a felületét egyszerűen tovább tudjuk tekerni, ha egy esőzés miatt mondjuk megázott, így gyakorlatilag mindig száraz padra ülhetnek a járókelők.
8.  Zöldségcímke, ami megmutatja, milyen színűnek kellene lennie az érett zöldségnek.
9.  Apró, ám annál ötletesebb megoldás, mely tulajdonképpen egy szavazódoboz, amiben a járókelők az elnyomott csikkekkel tudnak szavazni a rajta látható, különféle kérdésekre. Ezáltal ösztönözve őket, hogy ne az utcán dobálják szét a csikkeket, hanem inkább szavazzanak velük és gyűjtsék egy helyre őket.
10.  Forgatható nyitva-zárva tábla.
11.  Egy könyvtár, ahonnan nem csak könyveket, de több tucat süteményformát is kikölcsönözhetünk.
12.  Lábbal is megnyomható liftgombok, hogy akkor se legyünk bajban, ha éppenséggel mindkét kezünk tele van.
13.  Reptéri kutya WC…?
14.  Autórádió, ami nem enged addig zenét hallgatni, amíg nincs bekötve a biztonsági öved.
15.  Pedálokkal felszerelt iskolapadok, hogy a gyermekek le tudják vezetni a fölös energiájukat és ne punnyadjanak el az óra közben.
16.  Vécépapírguriga, amelynek a belsejében egy másik, kisebb guriga található, amit könnyedén elvihetünk magunkkal kirándulni, vagy csak hosszabb utazásokra, és mégsem foglal sok helyet, illetve mivel teljesen diszkrét a csomagolása, így akkor sem kellemetlen, ha esetleg valaki meglátja.
17.  Nyakkendő, aminek a belsejét direkt úgy készítették, hogy meg tudjuk vele tisztítani az okostelefonjaink kijelzőjét.
18.  Ivókút, aminek a tervezésekor gondoltak a kutyusokra is.
19.  Ital/étel automata, ami magától visszaadja a vásárló pénzét, ha a vásárolt élelmiszer nem ,,esik ki a nyíláson”.
20.  Nyilvános WC, ami választható zenét játszik miközben végezzük a dolgunk, így senki nem hallja meg, hogy mit csinálunk és nem kerülünk kínos helyzetbe miatta.
21.  Egy gyorsétterem, amiben tölcsérben kapjuk a sült krumplit, és még egy külön szósztartót is kialakítottak rajta.
22.  Gördeszkatároló egy általános iskolánál.
23.  Egy ATM, amiben kiválaszthatjuk, hogy milyen címletekben szeretnénk kivenni az adott összeget.
24.  Szöulban a töltőpisztolyok fentről lógnak a benzinkutakon, így tulajdonképpen nem számít, hogy az autónk melyik oldalán van az üzemanyagtank nyílása.
25.  Egy szupermarketben kialakított kis tároló, ahol bárki nyugodtan ott hagyhatja azt a terméket, amit esetleg időközben meggondolt, és mégsem szeretne megvásárolni. Ez jó nekünk, vásárlóknak is, és jó az eladóknak-árufeltöltőknek is, akiknek így nem kell a legkülönfélébb termékek közt vadászni az oda nem illő, meggondolt árucikkeket.
26.  Zuhanyzó, ami mutatja a víz hőmérsékletét.
27.  Egy hotel, ahol külön fekete színű törülközőt helyeznek ki, hogy a hölgyek abba tudják törölni a sminkjüket.
28.  Egy próbafülke, ahol különböző fényviszonyok között is megnézhetjük az adott ruhadarabot, így elkerülve az esetleges későbbi csalódást.
29.  Ez a toll megmutatja, hogy körülbelül hány oldalt írtunk már vele.
30.  Áruházi okostelefontöltő, hogy amíg mi bent vásárolunk, nyugodtan feltölthessük a telefonunkat. Ez idehaza is egyre több üzletláncban (pl. Auchan) megtalálható.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏