4 HETES TÉLI SZÜNET JÖHET Magyarországon? EKKOR KELL MAJD BEPÓTOLNI A KIESETT 2 HETET! Itt a friss hír!

PDSZ: azonnal rendeljék el a téli szünetet január 4-ig,A hét elején nyilvánosak lettek a Nagy Pedagógusteszt első körös eredményei, melyet a kormány pozitívnak, míg a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége aggasztónak talált. A téli szünet azonnali elrendelését követelik.

A PDSZ szerint a tesztek a kormány által ismertetett jellegzetességeiből adódóan nagyjából 1 600 fő felderítetlen maradt (a hamis negatív eredmények miatt). Hasonlóképpen, a nem tesztelt nagyjából 30 százaléknyi munkavállaló közül, a közzétett arányokkal számolva további 1400 fő felderítetlen pozitív vírushordozó lehet. Ez további 3 ezer olyan személy, akik jelenleg a vírust terjeszthetik az oktatási intézményeken belül. Azaz összességében 6 ezer körüli főről lehet szó a tesztekből számolva. Ehhez jönne hozzá az a sok ezer karanténban vagy táppénzen lévő személy – róluk semmilyen adattal nem rendelkeznek (leszámítva azt, hogy a kormány most közzétett adataiban ők makkegészségesek).

Mindezek után a PDSZ azt kéri, hogy a kormány haladéktalanul rendeljen el téli szünetet január 4-igaz így kiesett napokat, – nagyjából két hetet -, június 16-ától 30-áig lehetne bepótolni.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏