5 dolog, amit a férfiak a nőjüktől akarnak

33

1. Azt akarja, hogy a nője önmagáért szeresse – A tradicionális felállás szerint a férfi dolga, hogy mindig nyerjen, kemény legyen és eltartsa a családot. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb férfi igényli, hogy ne csak eltartó legyen otthon, hanem emberszámba is vegyék. Azért szeressék, amilyen, ne azért, mert jól teljesít a munkahelyén és/vagy hazahoz X összeget minden hónap végén. Persze, jól esik a dicséret, ha valamiben éppen sikeres volt, de a férfi azt is igényli (mert miért ne igényelné), hogy minden hibájával együtt szeressék, legalább otthon ne kelljen megjátszania a kemény csávót, ha éppen nincs hozzá kedve.

2. Azt akarja, hogy a nője magabiztos legyen – Már megint ez a fránya önbizalom, meg a saját magunk elfogadására való képesség. Ha a nő folyamatosan arra használja a férfit, hogy önmagát igazolja saját maga előtt, ezt a férfi egy idő után függőségnek fogja megélni, és valószínűleg egy idő után valószínűleg terhessé válik számára, hogy a nője így csüng rajta. Ráadásul a saját magukkal túlzottan kritikus nők a pasijukkal szemben is túlzottan kritikusak szoktak lenni, ami aztán meg végképp nem tesz jót a kapcsolatnak. A pszichológus azt ajánlja, hogy ha már ítélkezünk a partnerünk felett, általában pozitív dolgokat fogalmazzunk meg, maximum a vélemények negyede legyen valami jobbító szándékú, de negatív kritika.

3. Azt akarja, hogy a nője elhiggye neki, hogy tud kommunikálni – Az egyik fő sztereotípia a férfiassággal kapcsolatban, hogy a férfiak nem akarnak és nem is tudnak szavakban kommunikálni, főleg nem az érzéseikről. Nincs is semmi férfiatlanabb annál, mint ha valaki folyton az érzelmeivel traktálja a másikat. Na ez sok kapcsolatban tönkre teheti a kommunikációt, úgyhogy a nőknek érdemes odafigyelni. Ha azt hallja, hogy a szerelme el akarja mondani, hogy mit érez, oda kell figyelni és komolyan kell venni – ugyanúgy, ahogy a nő is elvárja, hogy elmondhassa, ami a lelkét nyomja, és hogy a férfi komolyan vegye. Persze, a nők általában tényleg jobbak a (szóbeli) kommunikációban, de ettől még a férfiak sem agyhalottak.

baratsag-extrakkal-friends-with-benefits-570x300

4. Azt akarja, hogy a nője spontán legyen – Sok nő esik abba a hibába, mondja a pszichológus, hogy túlságosan elveszik a mindennapi élet minél hatékonyabb és precízebb megszervezésében. Ez nyilván érvágás a férfiaknak, mert ők azt szeretnék, hogy szerelmük spontán és játékos legyen, hogy izgalmasak legyenek az együtt töltött órák, hogy fel lehessen oldódni vele a pillanatban. A pszichológus ugyan nem teszi hozzá, de ettől még igaz, hogy a nők persze általában nem úri passzióból oldozzák fel a spontaneitást a hatékonyság oltárán, hanem gyakran nincs más választásuk, ha egyszerre kell dolgozniuk, háztartást vezetniük és gyereket nevelniük. Úgyhogy valószínűleg a férfinak csak akkor van joga ezt a játékosságot elvárni, ha rendesen kiveszi a részét a tenni valókból.

5. Azt akarja, hogy a nője tudja, hogy a férfiak is szoktak sírni – A férfiaknak a társadalom általában csak egy lehetőséget enged meg negatív érzelmeik kifejezésére: a dühöt. Sírni, gyengeséget kimutatni például tilos. A hármas pontban arról volt szó, hogy a férfi minden érzelméről beszámolhasson, és ez a pont ezt konkretizálja: igen, a negatívokról is. Ha rosszkedvű, reményvesztett, tanácstalan vagy vereséget szenvedett, ne az alkoholhoz vagy valami hasonlóhoz kelljen fordulnia, hanem hadd mondja el annak, akit szeret, hogy mi bántja. Bár férfiatlan dolog erről beszélni, a férfiak is vágynak néha egy kis együttérzésre.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏