5 növény, amely elűzi a szagokat-A rossz szagok állandó problémát jelentenek a legtöbb lakásban.

1

1. Szagűző növény – kávécserje

A kávécserjét szobanövényként is tarthatod. Ideális növény kezdő kertészkedők számára is, mivel jól viseli az egyszerűbb körülményeket is, mint kevés fény, vagy száraz levegő. Nyáron öntözd bőven a növényt, de télen kissé mérsékeld a locsolást. Nyáron permetezd a leveleket rendszeresen.
Kétévente egyszer ültesd át a kávécserjét egy nagyobb cserépbe, laza virágföldbe. Tavasztól őszig tápoldatozd kéthetente egyszer, levéldísznövény tápoldattal. Érdemes a növényt tavasszal és ősszel visszametszeni, de csak a friss hajtásokat.

2

2. Szagűző növény – jázmin

A jázmint, ha megfelelően gondozod, csodálatos illattal árasztja majd el a lakást. Népszerű és igen könnyen termeszthető növény, tavasszal és kora nyáron jellegzetesen édes illatú, fehér, csillag alakú virágok lepik el.
Szereti a sok fényt, viszont a közvetlen, tűző napfénytől védeni kell. Átlagos a hőigénye, a vízigényére azonban mindig figyelj, ugyanis az intenzív növekedéshez sok vízre van szüksége.

3

3. Szagűző növény – viaszvirág

A viaszvirág édes, bódító illatáról jellegzetes, ezért nevezik mézvirágnak is. A viaszvirág a legszebb szobanövények közé tartozik, gyorsan növő, kúszó fajta, lombozata virág nélkül is dekoratív. Télen és nyáron egyaránt nagy a fényigénye, sötét helyen nem fog virágozni. Trópusi származása miatt szereti az egyenletes meleget, a 18-25 Celsius-fokot, de ennél magasabb hőmérsékleten is jól érzi magát.

4

4. Szagűző növény – citromfa

A citromfát szobanövényként is tarthatod. Szereti a fényes és meleg helyiségeket, nyáron kint is tarthatod, télen viszont bent minél melegebb helyet igényel. Fontos a megfelelő páratartalom is, ha túl száraz a levegő, a citromfa lehullajtja a leveleit. Öntözd bőségesen!

5

5. Szagűző növény – levendula

A levendulát nem csak kint, hanem a szobában, cserépben is tarthatod. Mivel szereti a sok napfényt, érdemes az ablakban tartani. Öntözni csak ritkán kell, kicsi a vízigénye. A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. A kellemes illata mellett molylepke riasztó hatású is.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏