5 perce jött a VÁRATLAN HÍR! Súlyos Korlátozást jelentettek be Szentestére, Karácsonyra

Orbán Viktor nincsenek felszabadító erejű jó híreim.Orbán szerint itthon jól felkészült a rendszer, az egészségügy bírni fogja, de az orvosok és ápolók irdatlan munkát végeznek, elfáradtak, és az könnyen csap át fásultságba, ami hibákhoz vezethet.

Miután Nyugaton rossz a helyzet, fenn kell tartani a határzárat, továbbra is azt kéri, senki ne tervezzen síelést. A vakcina jelenti a végső megoldást, itthon december 27-28-án kezdhetik meg az oltást. Első körben 35 ezer embernek elég vakcina érkezik, a Dél-pesti Centrumkórházban kezdik meg az egészségügyi dolgozók oltását, utána jönnek a megyei kórház dolgozói. Az oltás ingyenes és önkéntes lesz, Orbán azonban azt lájta, nem nagy iránta a vágy. Azt kéri az egészségügyi dolgozóktól, minél nagyobb arányban oltassák be magukat.

A vakcinaregisztráció fut fölfele, ennek akkor lesz jelentősége, ha már sok oltóanyag lesz elérhető. Akkor ugyanis az oltással a regisztráció szerint fognak haladni. Orbán azt mondta, az oltási terv megvan, elég vakcinával az egész országot át tudják oltani 1-2 nap alatt.

Nagy Katalin a műsor utolsó perceiben rátér arra, mi lesz karácsonykor. Itt kérdés nem hangzik el, csak a felvezetés, hogy az országok egyre-másra fogalmazzák meg, hogy nem szabad lazítani, itthon pedig „a miniszterelnök, vagyis ön” azt mondta, karácsony előtt néhány nappal várható döntés. Orbán azt mondja,

idén kis karácsony lesz.

Mindenki a nagy karácsonyt szereti, mert a karácsony – túl a lelki megújuláson – családi ünnep, ilyenkor össze tudunk jönni. Ha pedig nem tudunk összejönni, akkor elmegyünk azokhoz, akik valamiért nem tudnak eljönni hozzánk. Ilyenkor az egész ország lábra kap, és jön-megy. 25-26-a az a rokonlátogatások időszaka, ez mióta az eszét tudja, így volt Magyarországon, és ma is így van.

És most erről le kell mondanunk. Nagy áldozat, amit meg kell hozni az egészségünk érdekében, de ha úgy viselkedünk, mint ahogy szoktunk minden évben és nagykarácsonyozunk, akkor ártunk azoknak, akiket leginkább szeretünk. Elvihetjük a rokonainkhoz a fertőzést, ezért most arra kérek mindenkit, hogy érjük be a kiskarácsonnyal, szűkebb körben. Talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor megülhetjük a szokásos nagy családi ünnepet.

A szentestéről a hétfői kormányülésen döntenek, kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy szabadabb este legyen 24-én. Örülne, ha ez az egy este beleférne, és a szakemberek támogatnák, hogy a 10 fős családi összejövetelbe ne számítsanak bele a 14 év alatti gyerekek.

Az biztos, hogy szilveszterre nem lesz feloldás. 

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏