5+1 érv a weboldal készítés mellett

Napjainkban szinte mindenkinek szükséges mérlegelni a weboldal készítés gondolatát. De pontosan miért is van erre szükség? Cikkünkben ezt igyekszünk megválaszolni!

Weboldal készítés

Kép forrása

Még mindig fontos a weboldal készítés?

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy nem éri már meg weboldalt létrehozni, hiszen mindenki a közösségi médiában, facebookon, instagramon vagy éppen tiktokon reklámozza szolgáltatását. Ez pontosan így van, és napjainkban elengedhetetlen elemei a sikernek. Azonban fontos figyelembe venni, hogy az értékesítés jelentős része nem itt történik!

Weboldal fejlesztés

Kép forrása

1. Termék, szolgáltatás bemutatása

Miután az előbbi bekezdésben tisztáztuk, hogy weboldalra változatlanul szükség van most térjünk is rá hogy miért. Weboldal portfólió, mit is jelent? Miután megismerték termékünket valamilyen marking anyag vagy ajánlás segítségével fontos, hogy az ügyfél több információt tudjon rólunk szerezni. Ehhez pedig elengedhetetlen a weboldal készítés egy jól megtervezett designnal és struktúrával ami esztétikusan érthetően és mégis informatívan adja át mindazt amit tudni kell rólunk vagy szolgáltatásunkról. Statisztikák kimutatják, hogy ezen feltételek megléte nagyságrendekkel több megrendelést generálnak a szolgáltatóknak.

2. Weboldalon keresztüli értékesítés

Szóval fontos, hogy a weboldalon keresztül bemutassam termékem, de hogyan generál ez nekem bevételt? Innentől már szinte kézenfekvő a válasz! Meg kell találni hogyan tudja Ön a legegyszerűbben értékesíteni szolgáltatását az online térben. Ez lehet üzenet küldés, kapcsolatfelvétel, vásárlók üzletbe csalogatása vagy online rendelés leadási is. Ami szükséges, hogy még a weboldal készítés megkezdése előtte tisztázza le melyik megoldás szükséges Önnek és ennek tudatában vágjon bele a fejlesztésbe. Ha már a kezdetekben megvan a megfelelő cél úgy az eredmény is eléri a kellő hatást. Emellett a fejlesztést végző partner is pontosan tudja mit szeretnénk generálni az oldallal. Ez pedig szinte a legfontosabb.

weboldal készítés

Kép forrása

3. Folyamatos információk

Egy megfelelő honlap nem csak a portfólió és az értékesítés miatt fontos, hanem a folyamatos aktuális információk miatt is amit ügyfeleink vagy leendő ügyfeleink megtudhatnak rólunk. Új beruházás? Fejlesztés? Csapat bővülés? Szuper! Nyisson róla egy blogot vagy aloldalt weboldalán és ennek hatására ügyfelei könnyen értesítést szerezhetnek róla, hogy ettől kezdve még nagyobb erővel állnak rendelkezésre a kiszolgálásukban. Emellett természetesen amennyiben hiba elhárítás, leállás vagy valami probléma adódott szintén gyorsan és egyszerűen tudják ezt vásárlóikkal tudatni, így elkerülve a kényelmetlen vagy sikertelen telefon és email áradatot.

4. Kapcsolattartás

Előbbi bekezdésünk megválaszolta, hogy hogyan szereznek Önről információt weboldalán keresztül de természetesen ez fordítva is fontos! A weboldal készítés egyik nagy előnye, hogy ezután ügyfelei könnyen feltudják venni cégével vagy vállalkozásával a kapcsolatot. Ezért fontos, hogy már a tervezés szakaszában fektessük le az elképzeléseket milyen módon szeretnénk lehetőséget biztosítani a kapcsolat felvételére. Erre rengeteg lehetőség adott, a lényeg, hogy minél könnyebbé tegyük az ügyfelek számára.

Ilyen megoldás például a fejléc/lábléc részben elhelyezett folyamatosan látható és kattintással hívható/üzenhető telefonszám és email cím. Az oldalon sok helyen elhelyezett cím és üzenet küldő űrlap. A külön kapcsolat menüpont ahol egy helyen megtalálhatja felhasználónk a korábban említett adatokat.

5. Hírlevél

Amennyiben weboldal készítés akkor bűn lenne kihagyni a hírlevelet! Ez miért jó nekünk? A begyűjtött email címekre automatikus leveleken keresztül tudjuk tájékoztatni ügyfeleinket aktuális akcióinkról, ajánlatainkról vagy éppen híreinkről. Ezzel megkönnyítve az információ áramlást és az akciók segítségével nagyon könnyen nagy mennyiségű vásárlást vagy elérést tudunk generálni. Azonban ez egy két élű fegyver. Nem szabad túl bombázni ügyfeleinket ilyen típusú levelekkel, mert ezt könnyen feliratkozó vesztéshez vezethet. Szükség van a kitapasztalásra de meg kell találni az arany középutat.

5+1 Az egzisztencia kérdése

Szinte már mindent felsoroltunk ami első körben egy weboldal mellett áll azonban van még egy tényező amiről sokszor elfeledkeznek, ez pedig az egzisztencia kérdése. Amikor egy ügyfél szolgáltatót keres a honlap olyan szerepet tölt be a választásban mint egy szép öltöny egy tárgyaláson. Sokan hajlamosak megfeledkezni erről, de minden esetben a megjelenés az első, és amennyiben egy elmaradott, nem esztétikus oldal fogadja felhasználónkat elképzelhető, hogy meg sem ismerkedik velünk, hiába vagyunk mi akár az egyik legjobbak a piacon.

Mindig nehéz választani, azonban mi szeretnénk ebben segíteni! Ha weboldal készítésen töri a fejét első körben tudjuk ajánlani a CodeFusion Kft-t. Megbízható, szakértő csapattal és piacképes ajánlatokkal várják leendő ügyfeleiket.

További cikkek? Kattints ide!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏