6 szokatlan tárgy, amit a Fekete-tenger mélyén találtak

A víz alatti világ tele van titkokkal, és mélyben pedig sokszor olyan dolgok rejtőznek, amiket el sem tudunk képzelni. Vegyük például a Fekete-tengert, ami tekintélyes méretének köszönhetően különféle országok partjait mossa, amióta csak világ a világ. Nem meglepő tehát, ha időről-időre különféle tárgyak bukkannak elő belőle.

6.  Leletek, amik bizonyítják, hogy világ már sokkal régebben létezett.

A 2000-es évek elején Robert Ballard a Fekete-tenger fenekének tanulmányozásával foglalkozott. Ő volt az egyéként, aki megtalálta a híres Titanic maradványait, illetve több olyan felfedezést is tett, amivel bizonyította, hogy a Bibliában leírt események valóban megtörténtek. A Fekete-tengerben Robert emberi települések maradványaira bukkant 150 méter mélyen, valamint folyómedreket is megfigyelt. Elmélete szerint 7 ezer évvel ezelőtt emberek éltek ezeken a területeken, egészen addig, míg el nem árasztotta a víz és tenger nem lett belőle.

5.  A “Lenin” vízi jármű

1941-ben hatalmas tragédia történt, miközben Odesszából a tengeren keresztül evakuálták az embereket a Krím-félszigetre. A menekülteket szállító hajó fedélzetén körülbelül 2,5 ezer ember tartózkodott, amikor a hajó egy aknának ütközött és süllyedni kezdett. Rengetegen meghaltak, a hajó egyes részeit pedig 95 méter mélyen találták meg.

4.  Vegyifegyver hordók

1941-ben, miközben a nácik támadásba lendültek, vegyifegyverrel teli hordókat süllyesztettek a Fekete-tenger fenekére. Több ezret. Azóta persze rengeteget megtaláltak és kihalásztak, de nem mindet – becslések szerint csak a felét. A rendkívül veszélyes anyagokat tartalmazó fém hordókat folyamatosan keresik, mivel a szivárgásuk súlyos környezeti károkat okozhat.

3.  Gyapjas orrszarvú

A 2000-es évek elején egy odesszai merülés során olyan csontokat találtak, melyek úgy néztek ki, mint valami ősi állat, de nem tudták pontosan, hogy micsoda. A tudósok később megállapították, hogy a csontok egy apró orrszarvúhoz tartoztak, ami alig három méter hosszú volt, és körülbelül 20 millió évvel ezelőtt élt.

2.  Tengeralattjáró

Ukrajnában a tenger mélyén találtak egy szovjet tengeralattjárót, amit még a Nagy Honvédő Háború idején használtak és jelentős szerepet játszott a győzelemben. A tengeralattjárót 52 méteres mélységben találták meg. Annak ellenére, hogy a tengeralattjáró több évtizedet töltött a víz alatt, meglepően jó állapotban került elő.

1.  Katonai vadászgép

Ezt a leletet egy hétköznapi ember fedezte fel Szevasztopolban, aki gyakran úszott és merült a vízben. Egy szép napon egy repülőgépet fedezett fel a vízben, és úgy döntött, hogy nem beszél róla senkinek. Ehelyett inkább megtalálta a módját, hogy partra húzza a repülőt, sőt, még a garázsába is elszállította. Ekkor azonban lebukott, a vadászgépet pedig elkobozták tőle és még pénzbírsággal is sújtották.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏