600 millióért árulják az álomotthont, ami a háborúban hangárként funkcionált

A legtöbb embernek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen otthont szeretne magának. Van, aki egyszintes családi házban szeretne élni nagy kerttel, más pedig örök panorámás lakásban szeretné nézni a naplementét. Az utazás szerelmesei általában kisbuszt, teherautót, iskolabuszt vásárolna maguknak, amit lakóautóvá alakítanak át, így szó szerint bárhol otthonra lelhetnek. Olyan esetről viszont még nem hallottunk, hogy valaki egy II. világháborús repülőtéri hangárt válasszon álomotthonnak. Mostani cikkünkben bemutatjuk, hogyan is alakították át Nagy-Britannia egyik fennmaradt Nissen-kunyhóját kétszintes, öt hálószobás ingatlanná.

Ezeket az építményeket 1939 és 1945 között építették, melyből pár még ma is fennáll. Jellegzetes ívelt alakja hullámlemezekkel van borítva és a történelem során több mindenre is használták. De leginkább raktárként funkcionált. A felújított épület az Essex-i Dunmow közelében található, melynek 2,3 hektáros kertje van.

Formájának és felépítésének köszönhetően kétszintes otthont varázsoltak belőle, melynek öt hálószobája is van. A Savills ingatlanügynökség által értékesített otthon egy hatalmas, nyitott konyhával büszkélkedhet, a teraszról pedig csodás látvány tárul az ember szeme elé.

Amikor az ember ránéz egy ilyen épületre abszolút nem az jut eszébe, hogy ennek otthonként kellene funkcionálnia, viszont belül olyan átalakításokon esett át, mely elképesztően impozáns.

Karl Manning, aki a Savills ingatlanügynökségnél dolgozik azt mondta: “Ez bizony egyedülálló épület”.

Hozzátette, hogy az egykori hangárt a mellette lévő két másik társával együtt két-három évvel ezelőtt átalakították.

A három épület mindössze hét mérföldre fekszik az egykori RAF Great Dunmow repülőtértől, melyet 1943-48 között használtak. A másik két “kunyhóban” jelenleg laknak.

Három hete került fel az ingatlanügynökség palettájára és azóta rengeteg megkeresés érkezett vele kapcsolatban. Weboldalukon értéke is megtalálható, mely kb. 599-600 millió forintnak megfelelő összeg között mozog.

Az ingatlan további képei ezen a linken tekinthetők meg: Savills

Ti elfogadnátok?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏