8 sminkelési hiba, amit általában minden nő elkövet

Mondani szokták, a szem a lélek tükre. Ezért nem meglepő, hogy a nők különféle praktikákat alkalmaznak, hogy szemük kifejezőbb legyen, azonban sokszor helytelen sminkelési módszert választanak.

Szemöldök választása

A szemöldök, az arc egyik legfontosabb dekorációja. Ha ceruzával meghúzod a szemöldök szélét, akkor ez árnyéknak fog kinézni és dúsabbnak néz majd ki a szemöldök.

r130

Árnyékoló

Használhatsz kiemelő krémet, amely sugárzó megjelenést ad a bőrnek. Ahhoz, hogy a szemed még kifejezőbb legyen, használj szemkontúr krémet. Csak suhanj végig a szemhéjadon és nagyon természetes eredményt kapsz. Ez sokat segít abban, hogy kiemelje a szemed színét.

r227

Tusvonal

A tusvonal sohasem megy ki divatból, ezért nyugodtan vegyél egy szemceruzát és rajzolj egy szép görbe vonalat a szmedre.

 

r318

Füstös smink (főként kék szemhez)

Készítsd el a smink alapját, majd egy sötétebb szemceruzával befestheted. Ez az egyik legnépszerűbb smink technika. Bármikor elkészítheted és ettől fényesebbek lesznek a szemeid.

r49

Nagyítsd fel a szemeid fehér ceruzával

Húzd ki az alsó vízvonalad fehér vagy bőrszínű ceruzával, ha élénkebb tekintetet és babásabb szemeket szeretnél. Ez a technika kifejezetten ajánlott, ha sötétebb, füstös szemsminket készítesz magadnak, mivel a világos vízvonal tökéletesen kiegyensúlyozza a fekete és szürke árnyalatok kicsinyítő hatását.

r511

Helyes és helytelen szempillák

Használj hajlított szempilla csipeszt, így azok természetesnek fognak kinézni.

r68

Hosszabb szempillák – szempilla göndörítő

A szempilla-göndörítés voltaképpen nem nagy ördöngösség. Vedd az eszközt a kezedbe, nyisd ki, amennyire csak lehet, majd helyezd a felső szempillasor fölé a gumis részt. Úgy tedd oda, hogy lefedje az egész sort.

Ezután nyomd össze a göndörítőt, persze ne túl erősen, mert úgy eltörhetnek a pillák, sokkal célravezetőbb, ha lazábban, kis szünetekkel zárod rá az eszközt a szempillákra. Ha szükség van rá, akkor csúsztasd picit odébb, és ott is ismételd meg a nyomogató műveletet.

r79

Fényes ajkak

Ha azt szeretnéd, hogy elsősorban a szemed legyen kiemelve, ne használj fényes rúzst! Válassz inkább matt árnyalatokat és a szemed fényesebb lesz.

r88

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏