loading...

8 sminkelési hiba, amit általában minden nő elkövet

Mondani szokták, a szem a lélek tükre. Ezért nem meglepő, hogy a nők különféle praktikákat alkalmaznak, hogy szemük kifejezőbb legyen, azonban sokszor helytelen sminkelési módszert választanak.

Szemöldök választása

A szemöldök, az arc egyik legfontosabb dekorációja. Ha ceruzával meghúzod a szemöldök szélét, akkor ez árnyéknak fog kinézni és dúsabbnak néz majd ki a szemöldök.

r130

Árnyékoló

Használhatsz kiemelő krémet, amely sugárzó megjelenést ad a bőrnek. Ahhoz, hogy a szemed még kifejezőbb legyen, használj szemkontúr krémet. Csak suhanj végig a szemhéjadon és nagyon természetes eredményt kapsz. Ez sokat segít abban, hogy kiemelje a szemed színét.

r227

Tusvonal

A tusvonal sohasem megy ki divatból, ezért nyugodtan vegyél egy szemceruzát és rajzolj egy szép görbe vonalat a szmedre.

 

r318

Füstös smink (főként kék szemhez)

Készítsd el a smink alapját, majd egy sötétebb szemceruzával befestheted. Ez az egyik legnépszerűbb smink technika. Bármikor elkészítheted és ettől fényesebbek lesznek a szemeid.

r49

Nagyítsd fel a szemeid fehér ceruzával

Húzd ki az alsó vízvonalad fehér vagy bőrszínű ceruzával, ha élénkebb tekintetet és babásabb szemeket szeretnél. Ez a technika kifejezetten ajánlott, ha sötétebb, füstös szemsminket készítesz magadnak, mivel a világos vízvonal tökéletesen kiegyensúlyozza a fekete és szürke árnyalatok kicsinyítő hatását.

r511

Helyes és helytelen szempillák

Használj hajlított szempilla csipeszt, így azok természetesnek fognak kinézni.

r68

Hosszabb szempillák – szempilla göndörítő

A szempilla-göndörítés voltaképpen nem nagy ördöngösség. Vedd az eszközt a kezedbe, nyisd ki, amennyire csak lehet, majd helyezd a felső szempillasor fölé a gumis részt. Úgy tedd oda, hogy lefedje az egész sort.

Ezután nyomd össze a göndörítőt, persze ne túl erősen, mert úgy eltörhetnek a pillák, sokkal célravezetőbb, ha lazábban, kis szünetekkel zárod rá az eszközt a szempillákra. Ha szükség van rá, akkor csúsztasd picit odébb, és ott is ismételd meg a nyomogató műveletet.

r79

Fényes ajkak

Ha azt szeretnéd, hogy elsősorban a szemed legyen kiemelve, ne használj fényes rúzst! Válassz inkább matt árnyalatokat és a szemed fényesebb lesz.

r88

forrás

loading...

Ezt láttad már?

21 ember, akinek szó szerint centiken múlott az élete

Bármennyire is próbáljuk óvatosan és biztonságosan élni az életünket, bármelyik pillanatban történhetnek olyan dolgok, amik …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?