9 fizikai jellemző, amit sok nő szépséghibának tart, pedig nem így van

Még a legtökéletesebb emberek is sokszor elégedettlenek valamelyik testrészükkel, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy eltüntessék vagy legalább eltakarják őket. A közösségi oldalak megjelenésével sok nő még elégedettlenebb lett magával, mint eddig bármikor, ezért pedig olyan testi jellemzőket is hibaként értelmeznek magukon, amik valójában teljesen normálisak.

Az Xsense.net-nél úgy döntöttünk, hogy ideje felsorolnunk és megvitatnunk azokat a testi jellemzőket, amik miatt biztosan nem érdemes aggódnia egyetlen hölgynek sem a bolygón.

9. Szőr a térd felett

A szőrtelenítő cikkek reklámjainak nyomására teljesen megváltozott minden, amit a női testszőrről gondoltunk korábban. A különféle egész testes szőrtelenítések miatt néha úgy érezhetjük, hogy kizárólag a teljes csupaszság az elfogadott, pedig nem így van.

Sok más egyéb mellett a combokon és a karokon lévő testszőr például teljesen normális. Ez a legtöbb esetben puha és vékony, nem feltűnő. Más emberek valószínűleg észre sem veszik. Ha azonban elkezdjük ezeket a területeket borotválni, a szőr sokkal sötétebb és vastagabb lesz, mivel levágjuk a vékony hegyüket és a széles részük visszanő.

8. Szem alatti karikák

Minden ember esetében eltérő jellemzői vannak a szem alatti karikáknak. Vannak, akiknek súlyosabb, vannak, akiknek kevésbé. Ez azonban a test egy meglehetősen gyakori reakciója az őt ért körülményekre.

Egyes esetekben az életkorhoz kapcsolódnak, másoknál a rendszertelen életmód miatt alakul ki, így az elrejtésükre irányuló erőfeszítés helyett inkább a jobb alvásra, a megfelelő táplálkozásra és a nyugodt életre kellene összpontosítanunk. Ha ez megvan, a szem alatti karikák önmaguktól eltűnnek.

7. Kiálló (nyúl) fogak

Az embereket sok kritika érheti gyerekkorukban a fogaik állapota miatt, az iskolai szekálók ugyanis előszeretettel hívják fel a megszokottól eltérő mosolyra a figyelmet. Hasonló helyzetben volt Aimee Lou Wood is, akit gyerekkorában sokszor Tapsihapsinak neveztek az osztálytársai. A színésznő sokáig küzdött ezzel a komplexussal, de egy idő után sikerült leküzdenie.

El kell fogadnunk, hogy nem mindenki születik hollywoodi mosollyal, és bármennyire is különbözünk az átlagostól, a saját magunk érdekében sokkal jobb, ha megbarátkozunk ezzel és nem próbáljuk meg kétségbeesetten tökéletesnek mutatni magunkat a külvilágnak.

6. Kerek áll

A kozmetikai és plasztikai műtétek köre évről-évre bővül. Napjainkban egyre több nő igyekszik korrigálni a lekerekített arcvonásait, hogy minél élesebb állkapcsa legyen.

De vajon tényleg érdemes ennyire megszállottan követni a divatirányzatok váltakozását? Természetesen nem. Annál is inkább, hiszen egyetlen ilyen beavatkozás sem képes még tartós eredményt produkálni, szóval ha bele is vágnánk, fel kell készülnünk rá, hogy egy idő után újra és újra el kell majd végeztetnünk ezeket.

5. Hosszú második lábujjak

Talán észrevetted már, hogy a legtöbb ókori görög és római festmények illetve szobrokon látható személyek második lábujja hosszabb, mint a nagy. Ezt először Dudley Morton ortopéd sebész figyelte meg, aki sokat tanulmányozta a témát.

Figyelembe véve, hogy az ókori görögök a tökéletesség megtestesítői voltak, nekünk sincs okunk szégyenkezni amiatt, ha esetleg ilyen lábujjakkal lettünk megáldva. Szépségideálként kell rá tekinteni, és pont.

4. Zsíros bőr

A zsíros bőrt sokan ősellenségnek tekintik, megfeledkezve az általa nyújtott előnyökről. A zsíros bőr például bizonyítottan segít elkerülni a ráncokat, emellett példátlan hidratáló és antibakteriális tulajdonságokkal bír.

A bőrgyógyászok régóta igyekeznek felhívni a figyelmet rá, hogy a zsíros arcbőr nem ellenség, és a vele történő harc helyett inkább próbáljunk arra figyelni, hogy gyakrabban mossunk arcot hideg vízzel, ne használjunk olajos és alkoholos tisztítószereket és kozmetikumokat, és ne nyúljunk az arcunkhoz koszos kézzel.

3. Striák testen

A striák megjelenésének fő oka a hirtelen súlynövekedés vagy csökkenés, ami miatt a bőrnek egyszerűen nincs ideje reagálni az őt ért változásokra. Sokak már tinédzserkorukban szembesülnek az első striákkal, és emiatt kínosan zavarban érzik magukat vagy esetleg szégyellik a testüket.

Ilyenkor érdemes emlékeztetni őket, hogy ez teljesen normális és átlagos. Szinte mindenkinek a testén találhatók ilyenek, ez alól pedig a legnagyobb sztárok és modellek sem kivételek.

2. Vékony ajkak

Szintén nagyon népszerű kozmetikai beavatkozás manapság az ajakfeltöltés. Sok nő szégyelli a vékony ajkait és minél nagyobb és teltebb ajkakat szeretne magának.

Fölösleges azonban kínosan feszengeni a közösségi oldalakon látott felöltött ajkú influencerek miatt, hiszen rengeteg ember, köztük olyan hírességek, mint Emma Watson, Kate Middleton vagy Gwyneth Paltrow is teljesen elégedettek a vékony szájukkal, és nem érzik úgy, hogy változtatni kellene ezen az éppen aktuális trendek hatására.

1. Pöttyök a karokon és a lábakon

Ezek a jelenségek hasonlítanak a pattanásokra, de nem azok. Legtöbbször a karokon és a lábakon jelennek meg, az orvostudomány pedig keratosis pilaris-ként hivatkozik rá.

Ez egy gyakori, ám de ártalmatlan bőrbetegség, mely nem okoz kellemetlenségeket és nem igényel kezelést. Ha nagyon zavarnak ezek a ránézésre libabőr és pattanás kombinációjának tűnő pöttyök és dudorok, akkor érdemes lehet felkeresni egy bőrgyógyászt, aki biztosan segítségünkre lesz a kezelésükben, de emiatt nem érdemes félénknek lenni, ugyanis majdnem mindenki találkozik ezzel valamilyen formában az élete során.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏