9 jel, ami arra utal, hogy valaki kedvel téged, még akkor is, ha ezt nem mondja ki

Annak érdekében, hogy kiderítsük, mit gondol rólunk egy személy, nem feltétlenül kell szemtől szemben megkérdeznünk az illetőt. Néha elég, ha csak nagyobb figyelmet szentelünk ennek az illetőnek a testbeszédére: a gesztusai ugyanis rendkívül árulkodók lehetnek.

A Xsense-nál elmerültünk a pszichológusok cikkeiben, hogy megtudjuk, melyek azok a viselkedéssel kapcsolatos jelek, amik arra utalnak, hogy az adott személy számára nem vagyunk közömbösek.

Amikor egy kedves emberrel kommunikálunk, igyekszünk eltávolítani az összes olyan fizikai akadályt, ami elválaszt minket tőle. És fordítva. Ebben az esetben az akadályt bármi jelentheti: bögrék, tányérok, táskák, párnák, stb.

A fordítottja is igaz: ha egy nő például a táskáját tartja közted és közte, akkor az egyértelmű jele annak, hogy a nő nem akar kapcsolatba lépni veled.

1. Ha valaki el akar távolítani minden tárgyat, ami fizikailag közted és közte van, akkor biztos, hogy nem vagy közömbös a számára.

Amikor egy kedves emberrel kommunikálunk, igyekszünk eltávolítani az összes olyan fizikai akadályt, ami elválaszt minket tőle. És fordítva. Ebben az esetben az akadályt bármi jelentheti: bögrék, tányérok, táskák, párnák, stb.

A fordítottja is igaz: ha egy nő például a táskáját tartja közted és közte, akkor az egyértelmű jele annak, hogy a nő nem akar kapcsolatba lépni veled.

2. A személyes tér minden ember számára szent, de vannak olyan személyek, akik miatt átértékelődnek bennünk ezek a határok.

Tudat alatt az emberek hajlamosak fizikailag közelebb kerülni azokhoz, akiket kedvel, míg nagyobb távolságot tart azokkal, akik nem szimpatikusak a számára. Ez a viselkedési vonás valahol az evolúció során fejlődhetett ki, ahol kezdetben a „ragadozók” és az esetleges veszélyforrások elleni védelemre szolgált.

3. Ha beszélsz valakivel, nézd meg a lábait. Sok mindent elmond, hogy milyen irányba néznek.

A testünk egyik összetéveszthetetlen jele a lábaink iránya. Ha több emberrel beszélsz, a lábaid tudat alatt is arra az illetőre néznek majd, akihez menni szeretnél.

4. A megemelt szemöldök nem csak a meglepődés jele.

Ha köszönéskor valaki felemeli a szemöldökét, az nem a meglepődésről szól. Minél erősebb érzelmeket táplálunk valaki iránt, annál inkább hangsúlyossá válik a szemöldök. Igaz, ez a szemöldökmozgás nem mindig látványos, ezért sokszor teljesen észrevehetetlen.

5. Ha valaki túl közel ül hozzád, vagy túl egyenes háttal ül, az valószínűleg megpróbálja felhívni magára a figyelmed.

Amikor a férfiak számukra vonzó nővel kommunikálnak, hajlamosak ösztönösen kiegyenesíteni a hátukat, vagy akár kicsit hátra is dőlni. Ezzel a férfiak a büszkeségükre utalnak, még ha első pillantásra kicsit olyan is, mintha megpróbálnának távolodni a hölgytől.

6. Ha valaki közhelyes bókokkal illet, ne figyelj rá.

A legtöbb ember nem ad bókokat annak, akit szeret. Egyszerű okból kifolyólag: olyan tökéletesnek tűnik számára, hogy egyszerűen meg sem fordul a fejében annak a ténye, hogy erre emlékeztetni kellene az illetőt, számára ez teljesen természetes.

Ha ennek ellenére valaki bókokkal áraszt el, azt nem árt óvatosan kezelni, ugyanis nem mindig igazak, vagyis nem mindig van mögötte valódi érzelem.

7. Nézd meg, séta közben hogy viszonyul hozzád az illető.

Ha pszichológiai szempontból nézve megelőzzük a velünk együtt sétáló személyt, az azt jelenti, hogy nem gondoskodunk róla, és nem különösebben érdekel, hogy mi lesz vele. Ha séta közben egymás mellett haladtok, és lépésről-lépésre melletted van, az a szeretet és gondoskodás legbiztosabb jele.

8. Figyelj arra, hogy az ember milyen gyakran pislog: ez sokat mondhat.

Ha egy személy túl sokat pislog az két dologra utalhat: vagy arra, hogy nem mond igazat vagy arra, hogy nem kedveli az illetőt. A szemhéjak ugyanis egyfajta akadályt jelentenek az emberek számára, amik segítenek megvédeni őket a nemkívánatos helyzetektől, ami lehet akár egy unszimpatikus személy vagy egy kellemetlen hazugság.

9. A férfiak általában próbálnak sérthetetlennek tűnni a nők előtt, de a kezeik árulkodnak.

A férfiak általában próbálják elfedni a gyengeségeiket és sebezhetetlennek tűnni mások előtt, de van olyan hölgy, akiért képesek feladni ezeket az elveket. Ennek leggyakoribb módja, hogy a férfiak csípőre teszik a kezüket, szabaddá téve a hasukat – ezáltal sebezhetővé téve magukat.

Ez a gesztus talán arrogánsnak és fenyegetőnek is tűnhet, de általában csak egy dolgot jelent: a férfiak ezzel tudat alatt is azt mutatják, hogy nyitottak és készen állnak a kommunikációra.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏