9600 kilométert tett meg egy használt biciklin, hogy újra lássa szerelmét

Vannak olyan romantikus emberek a világon, akik hisznek a sorsban, a nagy Ő-ben, a végzetben, a szerelem első látásban és így tovább. Mai cikkünk főszereplője is pontosan ilyen beállítottságú ember, ám az ő története igazi happy enddel végződött.

Pradyumna Kumar Mahanandia, egy indai családból származott, ám sajnálatos módon az “érinthetetlenek” csoportjába tartozott. Nagyon rosszul bánnak velük, gyakorlatilag ők a legutolsó utáni senkik Indiában. Mivel a családnak nem volt sok pénz, így a gyerekek nem is részesülhettek megfelelő oktatásban. Ennek ellenére Mahanandiaból ügyes és tehetséges művész lett. Rajztehetségének köszönhetően 1975-ben felvették az Újdelhi Művészeti Főiskolára, és portrérajzokat kezdett csinálni. Neve hamar elterjedt az országban, ám ez nem volt meglepő, hiszen születésekor azt jósolták neki, hogy ebből fog élni.

“A születésem napján azt jósolták, hogy művészeti területen fogok dolgozni.” – mesélte a férfia National Geographic magazin embereinek. “Olyan gyorsan rajzoltam, hogy pillanatok alatt kész voltam egy alkotással.”

“A jós azt mondta a szüleimnek, hogy a feleségem egy messzi ország szülöttje, aki a Bika jegyében látja meg a napvilágot és hatalmas erdők birtokosa lesz.”

Úgy látszik, hogy a jós nagyon tudhatott valamit, mivel minden pontosan így történt.

A férfi, főiskolai évei alatt Újdelhibe költözött, és a város forgalmasabb területein portrérajzokat készített. Ebből próbált pénzt keresni, hogy ételt vehessen magának, és ki tudja fizetni a szállást. Többször összeakadt a bajsza a rend éber őreivel, aminek kasztja volt az oka, hiszen nem szabadott volna bizonyos rangú emberekkel találkoznia.

Egyszer azzal került a nyilvánosság középpontjába, hogy lerajzolta az orosz űrhajóst, Valentina Tyereskovat, aki épp Indira Gandhival találkozott. A róla készült kép, illetve a művész is bekerült a TV-be és egy csapásra világhírű lett.

Népszerűségének és tehetségének hála egyre többen kezdtek hozzá járni. Egy nap megismerkedett leendő feleségével, Charlotte Von Schedvinnel.

Az akkor még 20 éves lány barátaival karöltve érkezett Újdelhibe. A svéd származású hallgatóban égett a kalandvágy, így eldöntötte világot lát. Bejárta Ausztriát, Törökországot, Afganisztánt, Iránt, Pakisztánt, és utolsó állomása India volt. Charlotte tudta, hogy a Connaught Placeon van egy portrérajzoló férfi, ezért azt tanácsolta barátainak, hogy menjenek el és csináltassanak egy képet.

A férfit lenyűgözte a hallgató szőke haja és igéző kék szeme, úgy érezte, mintha a lelkéig látott volna velük. Zavarba jött, mikor ő volt soron, ám egy kellemes beszélgetésnek hála kiderült, hogy a Bika jegyében született. Az is kiderült, hogy a szüleinek több erdő is a birtokában van. Mahanandia egyből tudta, hogy jóslata betalált.

Mint kiderült a lánynak sem volt közömbös, sőt az egyszerűségébe, letisztultságába habarodott bele. Miután bevallották egymásnak mit éreznek, néhány hét múlva egybekeltek. Boldogságukat viszont hamar sötét felhők borították el.

Charlottenak vissza kellett mennie Svédországba, ám férje nem mehetett vele, mert még nem fejezte be a főiskolai tanulmányait. A lánya váltott neki egy repülőjegyet, hogy amint tud csatlakozzon hozzá. A férfi visszautasította, ám megígérte neki, hogy még találkoznak.

A férfi mindent pénzzé tett, hogy eljusson szerelméhez.

“Mindenemet eladtam és a pénzből vettem egy használt biciklit. Kevesebb, mint 100 dollárral a zsebemben és egy hálózsákkal a hátamon vágtam neki az utamnak.” 1977 januárjában indult el és májusban ért célt. Mahanandia több, mint 9600 kilométert biciklizett, hogy újra együtt lehessen feleségével.

“Portréfotókat készítettem, hogy ételhez és néha fuvarhoz jussak. Mindennap nagyjából 70 kilométert tettem meg. Az lebegett a szemem előtt, hogy újra láthatom őt.”

A nagy találkozás után, újra kimondták egymásnak a boldogító igent, mint a mesékben. Nem sokkal később bővült a családjuk két csodás gyermekkel. Jelenleg is Svédországban élnek, és mindketten úgy gondolják, hogy igaz a mondás: Mindenki élete előre meg van írva.

Szerelmi történetük és a férfi elszántsága példaként szolgálhat minden ember számára, miszerint az igaz szerelem előtt nem lehet akadály.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏