loading...

A 19 éves lány feltette ezeket a képeket a facebook-ra… az oka megdöbbentő!

Aimee Rouski nemrég megosztott három fényképet a Facebook-on, ami most az egész világon elterjedt. A 19 éves lány a következő üzenettel osztotta meg ezeket a szokatlan fotókat:

l1-3-552x800

Már régóta készülök, hogy megosszam ezeket a képeket magamról, mivel az egészséges emberekről rengeteg képet láttam a facebook-on, de mi a helyzet a fogyatékosokkal és a betegekkel?

Először is szeretném, ha tudnátok, hogy Crohn-betegségben szenvedek, amely egy gyógyíthatatlan betegség, ami akár halálos is lehet. Ez nem csak egy gyomorfájás, mint ahogyan a legtöbb ember elképzeli. Egy Crohn betegségben szenvedő személy számos nehézségen megy keresztül, különféle kezeléseken, műtéteken esik át.

A Crohn-betegség a bélrendszer nyálkahártyájának – gyakran mélyen az érintett bélszakasz szöveteibe hatoló – gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, és akár az életet is veszélyeztető betegség.

Rengeteg műtéten estem át és életem végéig ileosztómával kell élnem, ami egy operációval kialakított nyílás a hasfalon, melyen keresztül a vékonybél egy kis szakaszát kivezetik a testfelszínre és ezen a sztómán keresztül ürül a székletem. A plasztikai műtétek miatt a belső combomat is felvágták.

l3-3-450x800

l2-3-600x800

Nekem sem volt könnyű, de végül el tudtam fogadni a betegséget, de néhány hozzám hasonló ember nehezen fogadja el ezeket a dolgokat, ezért csak annyit szeretnék mondani azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, vagy fogyatékos betegek vagy bármilyen nehézséggel küzdenek, hogy nagyon szeretlek titeket, és tudnotok kell, hogy a betegség ellenére értékesek és szépek vagytok!

A betegséget nem kell szégyellni! Meg kell tanulni együtt élni vele! Kedves fiatalok! Fogadjátok el magatokat úgy ahogy vagytok és az egészségesek adjanak hálát az egészségükért!

forrás

loading...

Ezt láttad már?

17 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a legnépszerűbb világmárkákról

Gondoltad volna, hogy a Volkswagen valójában nem autóból gyártja a legtöbbet? Hát azt, hogy az …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?