A 20 legfurcsább dolog, amit az emberek az otthonuk felújítása közben találtak

Bármennyire is szeretjük felújítani, vagy különféle javításokat végezni az otthonunkban, el kell ismernünk, hogy ez egy hosszan tartó, poros és rendkívül fárasztó munka. Noha nem a legkellemetesebb folyamat, néha valódi meglepetéseket tartogat. Az internetezők pedig szeretik megosztani egymással az ilyen váratlan meglepetéseket, melyek hol egy régi padlólap alatt, hol pedig egy fal mélyén várják, hogy végre valahára felfedezze őket valaki.

1. Ez a műalkotás egy tapétaréteg alatt rejtőzött. Kíváncsiak lennénk rá, hogy a tulajdonos vajon visszatapétázta, vagy meghagyta ezt a különleges műalkotást.

2. ,,A szüleim felújítás közben találtak egy másik kandallót a kandallónk mögött.”

3. Az új tulajdonost váratlan meglepetés érte felújításkor.

4. A fiatal házaspár nem számított rá, hogy az 1920-ban épült házuk falán ilyen furcsa „sziklarajzokat” találnak felújításkor.

5. ,,Ezt a kis ajtót találtuk a házunkon. Mint kiderült, ilyen ajtókon adták be a futárok a tejet a 20. században, amikor a ház tulajdonosa nem tartózkodott otthon.”

6. ,,Apám ezt a vázát találta a falban a 20-as években épült házunk felújításakor.”

7. A doboz szép volt, a benne rejlő meglepetés már kevésbé.

8. ,,A garázsunk padlója alatt volt egy régi szerkezet, amit az autók egy helyben történő forgatására használtak annak idején.”

9. Ennek a lakóépületnek a felújításakor régi postaládák bukkantak elő.

10. A régi házak felújításakor az új tulajok gyakran bukkannak széfekre. Sajnos ezt a darabot még mindig nem sikerült kinyitni.

11. 20. század eleji újságok, amiket egy szentpétervári lakás felújításakor találtak.

12. Erről a felújítás közben talált titokzatos tárgyról kiderült, hogy tradicionális kókuszreszelő.

13. ,,A régi padlónk felszedésekor találtuk ezt a meglepetést.”

14. 1895-ös házassági bizonyítvány.

15. ,,Egy szomszédom régen azt mondta, hogy a 19. században épült házainkat egykor egy híd kötötte össze a második emeleten. Nem hittem neki, míg fel nem fedeztem ezt az ajtót, közvetlenül a szomszéd házzal szemben.”

16. A fürdőszobafelújításkor a lány ezt a furcsa valamit találta. Az internetezők szerint ez egy 20. század eleji biciklicsengő lehet.

17. Erre a furcsa eszközre padlójavításkor bukkantak. Az internetezők szerint ez egy régi varróeszköz, ami segített a helyén tartani a gombokat, amíg odavarrták a kívánt helyre.

18. ,,A felújított házunkban találtam egy rejtett villanykapcsolót és egy hő- illetve páramérőt.”

19. Erre az 1962-es elektromos fúróra szintén felújítás közben bukkantak. Az új tulaj még nem merte kipróbálni.

20. Végezetül egy konyhapadló alatt talált furcsaság, amiről még az internetezők sem tudták eldönteni, hogy mi lehet, de arra gyanakszanak, hogy vagy arzén, vagy valamilyen régi fűszerkeverék, vagy esetleg kálium-dikromát. Neked van ötleted, hogy mi lehet?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏